Mini intenzivi Povratak sebi – POVEZANOST vs. NAVEZANOST  22.-24.09. 2017

PRIJAVLJIVANJE ZA MINI INTENZIV - POVEZANOST VS. NAVEZANOST 22.09. 2017

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.

Trenutno niste ulogirani!

Do početka mini intenziva je preostalo još:

Mini intenziv – Povezanost vs.navezanost 22.-24. 09. 2017. Mošćenička Draga

Biti navezan na određenu sliku o sebi, samovažnost, velika očekivanja od sebe, očekivanja i potraživanja od drugih itd. je normalno i uobičajeno svjesno stanje čovjeka dok nam je identifikacija u egu. Često nam životne okolnosti učine da se poljulja ili uruši ono na što smo navezani i tada nastup bolna i velika kriza, jer jedan dio nas doslovno tada umre i ostaje razorno bolna praznina. Gubitak posla i pozicije, raspad firme, rastava braka, otkaz, umirovljenje i sl. su najčešća stanja kada ego doživi krizu jer nestanu izvori njegove identifikacije. Ego je kao prazni balon koji se mora ispuniti s nečim i to u pravilu izvana, kako bismo dobili osjećaj identiteta. Ideja prirode je da se ego ispuni s osjećajem sebe koji dolazi iznutra, od Selfa. No, za takvo stanje smo trebali imati neka puno drugačija rana iskustva i možda smo trebali biti neka starija duša da bismo tako doživljavali sebe. Iz stanja navezanosti posljedično teško ostvarujemo povezanost sa sobom i s drugima pa onda i s nečim puno većim od sebe. Zato je i cilj dubokih duhovnih koncepata otpuštanje svih navezanosti kao preduvjet za prosvjetljenje.

Samovažnost
O povezanosti

Stanje povezanosti, stanje kada doživljavamo jednotu, zajedništvo s drugom osobom, drugim ljudima, prirodom, svijetom…je normalno stanje Selfa. Tada ”znamo” da nismo nikada niti bili odvojeni i da smo oduvijek i zauvijek samo jedna kapljica u moru, ali i dalje nosimo sve kvalitete mora. Iz najdubljeg dijela sebe, iz Selfa nosimo iskonsku čežnju da se vratimo u more ili povežemo s još jednom kapljicom, što se i događa samo od sebe kada se naša identifikacija prebaci iz ega u Self. Tada nema alijenacije, nismo otuđeni, osjećamo da pripadamo i da smo oduvijek imali svoje mjesto i pripadali. Tada osjetimo ganuće, ispunjenje, mogu krenuti suze ushićenja i radosti. I tada imamo samo jednu misao u glavi: To je To. Tada ništa ne trebamo, ničem ne stremimo, ništa novo se ne mora desiti jer To je sve, i sve je To. Ova stanja možemo i trebamo više unijeti u svoj život i kada ih jednom osjetimo lakše ih ponovo aktiviramo.

kontakt ego - Self - Izvor
O povezanosti

To je stanje onnenessa, jednote, osjećanja Boga i permanentno stanje kod prosvijetljenosti. To stanje može ići iz dvije faze zrelosti ljudskog bića.
1. u predosobnoj (predpersonalnoj) fazi (prije formiranja ega) u kojoj su djeca do cca godinu i pol kao i nativna plemena koja su u svom razvoju još u ljubičastoj memi (prije razvoja crvene koja je u biti formiranje ega). To je bijela točka na bijelom zidu koja ne zna da je točka.
2. U nadosobnoj (transpersonalnoj) fazi zrele odrasle osobe koja ima dobro formiran i zreo ego koji postaje svjedok vlastitog Selfa i spoznaje istinsku duhovnost (transpersonalnost). Bijela točka postaje svjesna bijelog zida, ali zadržava osjećaj sebe i preuzima odgovornost za svoj život u materijalnom svijetu.  (više o ovome u 6. predav. 3. g)

Još uvijek većina ljudi traži Boga i postaje religiozna vođena porivima iz prve faze u infantilnoj čežnji ”Da me bar netko voli”,  ”Da barem negdje pripadam”, Da se bar s nečim stopim (mamom)” što je rezultat i lošeg ranog (simbiotskog) perioda i aktualne faze sazrijevanja opće ljudske svijesti. To je korijen religioznosti, ali nema puno veze s istinskom duhovnosti. (više na 1.pred. 2. g.)

navezanostw

v.s.

kontakt s Selfom
O navezanosti

E, to je potpuno druga priča i energija. Kada se počeo u nama formirati ego i kada smo počeli iz ega postajati svjesni sebe, morali smo nekako naći identifikaciju tko smo to mi. Trebalo je biti da nam kroz viđenost, doživljenost, pregovaranje (više u RIRR-u) roditelji pomognu da se povežemo što je više moguća sa Selfom, ali eto, imali su važnijeg posla. Jedino što nam je ostalo je da se navežemo na sliku o sebi koju su nam oni nesvjesno ponudili u njihovoj potrebi da ispunimo njihova očekivanja i tako ostvarimo neku svoju identifikaciju. Onda smo nesvjesno introjicirali njihova očekivanja koja su sada postala naša pa osjećamo kada ih ne bismo ispunili da nas ne bi bilo, jer ta slika je sve što jesmo. Nesvjesno smo nastavili razvijati poželjnu varijantu sebe po onome što su nam u školi i društvu rekli što se cijeni, što se dobro plaća, što je za pohvalu, što nam osigurava prihvaćenost…i nesvjesno osjećamo da kada bi nam to bilo oduzeto da ni nas ne bi bilo. Proširili smo svoju identifikaciju i navezanost na materijalne stvari, auto, stan, odjeću, a kako su nam tek važne mukom stečene titule i važna radna mjesta ili pozicija u društvu. Ona su postala neraskidivi dio naše identifikacije, čvrsto navezane kao što nam je meso na kostima.

A gdje sam tu JA?

ja
Što ćemo raditi?

Cijeli ovaj ciklus mini intenziva Povratak sebi ima za cilj vraćanje u to naše JA, a ovaj mini intenziv će nam pomoći da sagledamo naše navezanosti i dobijemo priliku osjetiti što bi bilo da ih nemamo i kako je to kada bez navezanosti iz ego stanje osjetimo istinsku povezanost sa svijetom iz Selfa.

Kroz ovaj mini intenziv ćemo imati priliku osjetiti kako naš ego reagira kada mu se maknu uobičajene navezanosti i osjetiti tada možda jaku bol, a nekada veliko olakšanje. Iskustvo povezivanja sa Selfom ili stvarnim sobom koje vježbe daju mijenja način kako ćemo doživljavati sebe u budućnosti. Cilj intenziva je da nakon ovih iskustava snažnije pokrenemo u sebi procese afirmacije stvarnog JA na van kao i procese deidentifikacije od maski i uloga koje smo sami kreirali ili su nam nametnuti, a na koje smo još uvijek navezani.

Tomislav Kuljiš

ego lao alatka Selfa
Što ponijeti na radionice?

Obzirom da ova dvorana nema tepih nego parket obavezno si ponesite ležaljke, karimate, jastuk, kako bi u vježbama mogli imati mekanu podlogu. U dvorani se može raditi u tenisicama ili bos. Bit će zapisivanja na vježbama pa je dobro da imate kemijsku i bilježnicu u kojoj vam ostaju te bilješke trajno umjesto papira. Boca s vodom je dobrodošla. Mini intenziv vode Tomislav Kuljiš, Maja Dajčer i Helena Hajdin.

očekivanja
Mjesto održavanja i smještaj

Ovaj mini intenziv će se održati u hotelu Marina Remisens **** u mjestu Moščenička Draga kod Opatije. Za IPDevce je dogovorena cijena od 40€ po osobi polupansion u dvokrevetnoj sobi. Treća osoba na pomoćnom krevetu ima 15% popusta.

CIJENE SMJEŠTAJA:
 polupansion u dvokrevetnoj sobi iznosi EUR 40,00 po osobi dnevno
 polupansion u jednokrevetnoj sobi iznosi EUR 65,00 po osobi dnevno
 doplata za puni panion EUR 14,00 po osobi dnevno
 boravišna pristojba EUR 1,00 po osobi dnevno nije uključena u cijenu sobe
 prijava EUR 0,50 po osobi jednokratno nije uključena u cijenu sobe
 osiguranje EUR 0,25 po osobi dnevno nije uključena u cijenu sobe
 u cijene je uključen pripadajući PDV
 sve ekstra troškove gosti plaćaju sami na licu mjesta
 računi su plativi u kunama po srednjem tečaju Narodne banke

 

Cijena i popusti za djecu.

a) Djeca do 2,99 godina starosti smještena u dječjem krevetiću imaju pravo na 100% popusta na pansionske usluge (doplata za krevetić).

b) Prvo dijete do 13,99 godina starosti na pomoćnom krevetu u 1/2 sobi s 2 odrasle osobe ima pravo na 100% popusta, a drugo dijete ima pravo na 50% popusta.

c) Dvoje djece do 13,99 godina starosti u 1/2 sobi s 1 odraslom osobom imaju pravo na 50% popusta

d) Jedno dijete do 13,99 godina starosti na osnovnom krevetu u 1/2 sobi s jednom odraslom osobom ima pravo na 30% popusta

e) Djeca od 14 godina starosti i odrasli na pomoćnom krevetu u 1/2 sobi imaju pravo na 15% popusta

Hotel Marina Remisens ****
Remisens Marina
Prijavljivanje i rezervacija smještaja u hotelu Remisens Marina****

Za prijavu u hotel i rezervaciju sobe neophodno je skinuti prijavnicu ovu prijavnicu klikom na sliku  ili link, ispuniti i poslati mailom na reservation@remisens.com.

Prijava za hotel - Povezanost vs. navezanost
marina sobe
MARINA__MOŠĆENIČKA_DRAGA_3
hotel-marina-moscenicka-draga-003-fullscreen-big
croatia_kvarner_moscenicka_draga_hotel_marina_022
Dvorana u kojoj ćemo raditi
Remisens-Family-Hotel-Marina

PRIJAVLJIVANJE ZA MINI INTENZIV - POVEZANOST VS. NAVEZANOST 22.09. 2017

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.

Trenutno niste ulogirani!

Kako do Mošćeničke Drage

Mošćenič Draga
Duboka povezanost

Odgovori