Predavanje Tomislava Kuljiša – Utjecaj ranog razvoja na formiranje osobnosti
Utjecaj ranog razvoja na formiranje osobnosti

Tema - Podsvjesno funkcioniranje u partnerskim odnosima
Rijeka, utorak 03.10., Zagreb, petak 06.10.

Što je stvarni korijen problema u ljubavnim odnosima?
Zašto su neki hladni i nedostupni u odnosima, a neki silno potrebiti i ovisni?

Ovo predavanje Tomislava Kuljiša daje mnoge uvide o unutrašnjem svijetu emocija, emocionalnom funkcioniranju, korjenima, ali i načinima rješavanja emocionalnih problema koji često postaju izvor problema u odnosima.
– Kroz ovo predavanje sagledati ćemo što su u biti emocije i koja je njihova funkcija u odnosima.
– Razumijevanjem postojanja primarnih i sekundarnih emocija postaje jasno kako to da u nekim trenutcima osjećamo snažnu povezanost i bliskost s drugom osobom, a nekada nas preplave snažne negativne emocije prema istoj.
– Uvid u nastanak i porijeklo emocionalnih rana će nam objasniti zašto smo nekada jako osjetljivi, lako ostajemo silno povrijeđeni i imamo jake reakcije tuge ili ljutnje dok neki postaju krajnje bezosjećajni i emocionalno hladni.
– Upoznavanjem s konceptom obrambenih mehanizama sagledati ćemo zašto su neki od nas jako emocionalni, a neki gotovo bezosjećajni i emocionalno nedostupni i zatvoreni te kako se može ostvariti dobar odnos i u takvoj vezi.

Ovo predavanje se održavaju tri puta godišnje i uvodi nas u sagledavanje korijena naših obrazaca funkcioniranja u odnosima, ponašanja u partnerstvu i tipičnih emocionalnih stanja u našem odraslom periodu s iskustvima u ranom periodu kojih se najčešće ne sjećamo.
Ne propustite ovo dragocjeno predavanje koje otvara oči i omogućava da sagledamo svoje odnose na novi način i uvidimo kako ih možemo mijenjati na bolje, razumijevajući izvor problema. Umjesto instant rješenja koja ne daju rezultate (koliko god mi to jako željeli), sagledajmo kroz ovo predavanje stvarne korijene nezadovoljstava u odnosima koji kvare kvalitetu života. Ujedno saznajmo kako to možemo dalje mijenjati, unaprjeđivati svoj odnos i vraćati sebi odgovornost za sebe i svoj život. Predavanje će imati i iskustvenu komponentu kako bi ono o čemu se govori mogli osjetiti i u sebi.

Predavanja će se održati u terminu od 18-20.30h:

RIJEKA – 03.10., utorak –  Hotel Bonavia, Dolac 4
ZAGREB – 06.10. petak  –  IPD Centar, Slavonska avenija 3


Kotizacija za predavanje je 100 kn, a jedan pratioc, koji također treba ispuniti samostalno prijavnicu, ima 50% popusta.  Plaća se prilkom ulaza kada je potrebno samo navesti ime kojim ste se prijavili i doći zajedno s pratiocem. Molimo da se dođe barem 15 min ranije kako bismo mogli početi na vrijeme. Sudionici predavanja ”Zašto su prve godine najvažnije” plaćaju pola pune kotizacije.

Live stream predavanje

Ukoliko niste u mogućnosti doći na ova predavanja Tomislava Kuljiša u Zagrebu i Rijeci, još uvijek se možete uključiti u live stream predavanje koje pratite preko svog uređaja (laptopa, tableta, smartphonea) i za koje se možete prijaviti NA OVOJ STRANICI.

kriza u odnosu
zasto-ljubav-boli
Beograd predavanje
Kvalitetan ljubavni odnos
Prijavnica za predavanje

Zbog ograničenog broja sudionika prijava za predavanje je obavezna i njom osiguravate svoje mjesto.
U prijavnici obavezno ispunite sva polja kako bi vas sustav registrirao. Prijavom ulazite u mailing listu IPD Centra, s koje se možete u svakom trenutku lako ispisati, a vaši podaci se neće davati trećim stranama.
Ukoliko ne želite ući na mailing listu Centra možete se prijaviti direktno mailom uz naznaku datuma i grada predavanja;
– za Rijeku – helena@ipd-center.eu
– za Zagreb – info@ipd-center.eu

Upis u program – Rani razvoj – utjecaj na život (RAR)

Predavanje je ujedno i uvod u programe Tomislava Kuljiša i IPD Centra. Prvi dvomjesečni program koji počinje u četvrtak 12.10.  je Rani razvoj – utjecaj na život (RAR) o kojem možete više saznati OVDJE. Program se može upisati kao Video + Live stream RAR, a u Zagrebu, Beogradu ili Rijeci kao Kompletan program RAR koji uključuje i iskustvene radionice. Nakon prođenog Kompletnog programa RARa kroz osam četvrtaka može se upisati i četverogodišnji program Osobni razvoj koji je preduvjet za dvogodišnji Trening za terapeuta osobnog razvoja.

Više o predavaču i temi predavanja

Zadnjih godina sve više u društvo prodiru suvremene spoznaje o važnosti ranog perioda za formiranje buduće osobe, njen doživljaj svijeta i sebe u svijetu te za kvalitetu njenog funkcioniranja u životu. Tomislav Kuljiš je svoj rad posvetio širenju i afirmaciji tih spoznaja u društvu. U cilju prevencije gore spomenutih problematika osnovao je Centar Prirodno roditeljstvo u svrhu informiranja aktualnih roditelja, a u cilju otklanjanja spomenutih problema i rada na sebi osnovao je IPD Centar (Integral Personal Develoment – Center and School). Centri djeluju u Zagrebu, Beogradu i Rijeci, ali se većina programa može pratiti sa svog uređaja bez obzira na mjesto boravka. Ovo predavanje ima za cilj sagledavanje korijena niza problema normalnih i psihološki zdravih ljudi koji čine to da život nekada postaje težak, uzrok su česte emocionalne boli, unutarnjeg nezadovoljstva, nesposobnosti opuštanja, iscrpljujućeg unutarnjeg nemira, osjećaja nevrijednosti, emocionalnog disbalansa, eksplozivnosti, …. Normalno je da se nameću pitanja: Da li smo se rodili takvi? Zašto je toga više u životu nego bismo željeli? Kako možemo to početi mijenjati i sjedati za volan svog života? Programi RAR i Osobni razvoj daju odgovore na to.

Ove emisije vam mogu biti dobar uvod u predavanje.

Odgovori