Radionica: TRE

GLENDALE, CA. -- MONDAY, JULY 24, 2014 -- People attend a TRE class at Glendale Yoga on Sunday, August 17, 2014.   TRE, which stands for tension and trauma release exercise, uses a series of exercises done in order to elicit a shaking movement that can reverberate in various parts of the body.  The action is said to help alleviate stress in the mind and body.  ( Rick Loomis / Los Angeles Times )

Tension & Trauma Release Exercise – TRE je radionica namijenjena svima koji žele u svoj život unijeti više mira i opuštenosti, ili su pod stresom, osjećaju unutarnju napetost, teško se mogu opustiti, emocionalno su lako podražljivi, ili nose u sebi ranu traumu. Osmislio ih je Dr. David Bercelli sa svrhom otpuštanja stresa iz organizma, oslobađanja od napetosti ili dovršavanja traumatskog iskustva koje može biti iz najranijeg perioda tako da ga se ne sjećamo, ali utječe na naše unutarnje psihološko i emocionalno stanje.

Radionica: Konstelacije

konstelacije

Konstelacije su tehnika rada koja omogućava sagledavanje i razrješavanje duboke podsvjesne i nadsvjesne problematike i obrazaca koje nosimo u sebi van dohvata svijesti. Iako je vrlo moćna i učinkovita terapeutska tehnika jako ju je teško objasniti i prepričati i jedini način da shvatimo o čemu se radi u konstelacijama je da ih iskustveno doživimo. Uobičajeno je da doživljavamo kako su izvori raznih problema u životu (emocionalnih, poslovnih, partnerskih, financijskih, …) u okolnim situacijama i van nas pa govorimo da je to sudbina, loša sreća, peh, ili objektivne okolnosti.

Radionica: Preporađanje

Blonde Woman Relaxing on Yoga Mat Savasana

Preporađanje je vrlo moćna i jednostavna tehnika rada na emocijama i traumama koje nosimo potisnute u sebi i koja se danas radi u cijelom svijetu te ne zahtijeva nikakvo predznanje niti pripremu. Rezultat preporađanja je postizanje većeg unutarnjeg mira, emocionalne protočnosti, stanja preporođenosti, … moglo bi se reći da djeluje na naše tijelo i emocionalno-psihološko stanje kao što djeluje restartanje na kompjuter.

Radionica: T.R.E.K.

T.R.E.K

Radionica T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt) je koncipirana na tehnikama tjelesno-orijentiranih psihoterapija i ima za cilj ostvarenje veće emocionalne protočnosti, snažnije povezanosti sa sobom i lakšeg ostvarivanja dubljeg kontakta s drugima. Kroz razdrmavajući ritam koji pleše naša tijela olakšava se emocionalna ekspresija kroz koju dolazi do rasterećenja sustava od potisnutog emocionalnog i psihološkog materijala i realizacije autentičnih emocija. Postajući stvarniji i protočniji lakše ulazimo u kontakt sa sobom i drugima.

Radionica: Prorada traume

prorada traume 3

Većina nas u svojoj implicitnoj i tjelesnoj memoriji nosi iskustvo psihološke traume, najčešće iz najranijeg perioda, a da o tome nemamo nikakvo sjećanje. Trauma je promijenila naše emocionalno i psihološko unutarnje stanje, ali i značajno utjecala na naš autonomni živčani sustav koji je načešće ostao u stanju parasimpatičke hiper aktivacije odnosno ”zamrznutosti”. Cilj radionice je pokrenuti proces odmrzavanja i vraćanja sustava u homeostazu.