Mini intenziv Povratak sebi - Namjera, Vrdnik 16. - 18. 02. 2018

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.


Trenutno niste ulogirani!

Uvod u temu Namjere
Mehanizam da svojom podsvjesnom i svjesnom namjerom utječemo na vlastitu stvarnost je u narodu od davnina poznat što vidimo kroz rečenice tipa: Pazi što si želiš, ili Sam čovjek je kovač svoje sreće i sl. Pojava da netko može negativnom namjerom djelovati na druge je opisana kroz pojmove ”kletva” ili da je netko od nekoga ”proklet” ili ”ureknut”. Dosta uspješna nastojanja da se ovlada namjerom su nam poznata kroz film i knjigu Tajna (The secret) kao i kroz rad Abraham Hicks ili Louis Hay. Postoje i popularne kognitivno-bihevioralne tehnike koje također do određene mjere uspješno djeluju na unutarnji svijet koji kreira stvarnost kao što su Autogeni trening ili NLP. One su ipak poprilično limitirane time što svjesni ego nema toliku moć da preskoči obrambene mehanizme kojima se brani podsvijest koja nosi svoja, njemu teško dokučiva uvjerenja.
namjera
Namjera i želja
Razlikujmo ”namjeru” koja ide samo iz svjesnog ega tipa: ”Namjeravam napraviti nešto i to će tako biti”, i u tu ulažemo puno energije. To je ideja koja je nošena snagom volje i definiramo je u ovom tekstu kao želju. Ovo je namjera/želja koja ide iz činjenja kao mudusa operandi i rezultat je voljnog napora. Nas u ovom radu zanima druga vrsta namjere koja ima snagu manifestiranja bez napora volje. To je namjera koja dolazi kroz kontakt s nečim većim od nas, kontakt s Izvorom iz kojeg dolazi sva kreacija. Prava Namjera nije nešto što radim nego nešto s čim se povezujem i što je kao ideja postojalo i prije nego sam se iz svjesnog ega sjetio toga. Sve što postoji je namjeravano, jer je namjera za cjelokupnu kreaciju krenula iz Izvora (Boga). Na nama je da se uskladimo s tom namjerom. Self je poznaje, ali ego ima želje koje najčešće nisu u skladu s tom originalnom namjerom koju nosi Self. Dio originalne namjere vezane za nas je i naša svrha.
Važno je naglasiti da namjera kojom kreiramo stvarnost može biti pozitivna (usklađena sa Izvorom i svrhom i ide iz Higher Selfa), ili negativna (negativan naboj prema drugima, sebi ili svijetu koji ide iz Lower selfa). Ali mi imamo moć djelovati na kvalitetu naše manifestacije. Intencija, namjera – usmjeravanje, fiksiranje podsvjesnog i svjesnog uma na nešto čini da počinjemo kreirati našu realnost.
namjera i volja
Spojimo na trenutak kvantnu fiziku i religije
Dubljem razumijevanju funkcioniranja Namjere nas približavaju znanja iz kvantne fizike (6.predav. 4. g.) i razumijevanje nivoa postojanja čovjeka (4. pred. 2. god. i 5. pred. 4. g.).
Najkraće rečeno cijeli manifestirani svemir je rezultat Namjere, kreacije, tvorbenog čina koji i dalje traje, logosa. Grčka riječ ”logos” je u europskim jezicima pojednostavljeno prevedena na pojam ”riječ” (U početku bijaše riječ.). Ali logos znači još i: inteligentni um, plan. U Bibliji se Isus opisuje kao inkarnirani, otjelovljeni ”logos”. U grčkoj teologiji ”logos” je božja inteligencija, implicitna u kozmosu koja ga uređuje i daje mu formu i smisao. Kvantna fizika potvrđuje postojanje primordijalne domene koja sadrži matricu, plan svega manifestiranog. Max Planck govori o inteligentnom umu sili koji stoji u podlozi sveg svemira.
Self je direktno povezan s tim Izvorom svega (Bogom) i dio je njega. Oni koji su više u kontaktu sa Selfom (prvim nivoom postojanja) imaju veću moć utjecati na osobni proces kreiranja i manifestiranja vlastite stvarnosti. Toga u biti niti ne moramo biti svjesni da bi se to dešavalo, ali svjesnost nam uvodi element slobodne volje iz koje onda postajemo aktivni kreatori.
Bez svjesnosti naš život biva kreiran onim što nosimo podsvjesno u sebi, a što je najvećim dijelom kreirano u ranom periodu. Ako je tu puno nižeg ja ili negativne sjene, to će formirati veću negativnu namjeru koja će kreirati svijet u kojem ćemo nesvjesno živjeti frustrirani vanjskim okolnostima koje nam se ne sviđaju, a koje smo si sami kreirali.
Ako osvijestimo, pročistimo i proradimo tu negativnu dimenziju, naša stvarnost se mijenja. Taj koncept koristi među mnogim sličnim konceptima i Hooponopono, a i Jung je puno govorio o tom principu. To će i biti jedan dio rada na mini intenzivu.
namjeral
Hara i namjera

Drugi nivo našeg postojanja je hara koja je direktno povezana s našim namjerama. Kada je hara centrirana naše namjere su pozitivne, usklađene s našom svrhom, osjećamo se snažno, kreativno, inspirirano, imamo snagu i bez napora kreiramo svoju stvarnost da je podržavajuća tj. događaju nam se dobre stvari. Ono pozitivno što namjeravamo i što je u skladu s našom svrhom se i manifestira. No, kada nam je hara decentrirana, odmah smo u negativnoj namjeri, sukobu sa svijetom, nama vladaju transferi i projekcije, oni drugi su nam krivi i na dalje sami nesvjesno nastavljamo kreirati takav svijet koji nam se manifestira kao dnevna, egu nepoželjna stvarnost.

U biti hara i namjera oblikuju jedna drugu što znači da kada uđemo u negativni naboj, hara nam postaje decentrirana i svijet nam sve više postaje neprijateljsko mjesto. Kakva nam je hara i koju to namjeru nosimo u sebi je određeno već samim rođenjem, pri čemu iskustva iz ranog perioda služe za utjelovljenje i manifestiranje tih programa koje neke koncepcije stavljaju pod pojam karme. Međutim postoji element slobodne volje čija je moć upravo proporcionalna nivou svijesti. Iz svjesnog dijela sebe (promatrača koji je aspekt Selfa) možemo djelovati na svoju podsvjesnu namjeru i raditi na otklanjanju opstrukcija manifestiranju pozitivne namjere, drugim riječima, na otpuštanju i proradi negativne namjere. Ona nas drži zarobljene i u podlozi je negativnih emocija koje kreiraju negativne misli, što sve zajedno kreira negativan okoliš s kojim se ego bori.

Namjera
Što ćemo raditi

Ovaj mini intenziv ima za cilj da pokrene proces pročišćavanja poveznice svjesnog dijela nas s poljem namjere koja kreira stvarnost, a koja ide preko Selfa. Pri tome ćemo se sresti sa vlastitim negativnim namjerama, antagonističkim motivacijama, krivim podsvjesnim uvjerenjima od kojih jedan dio ide iz najranijeg perioda života i nastojati ih otpustiti ili proraditi. Cilj će biti doći do polja iz kojeg možemo prepoznati što je dobro za nas i uskladiti svoju namjeru s tom vizijom. Pri tome je ključno povezati tu ideju s pozitivnim emocijama i stanjem ispunjenja u tijelu. I onda …….nastavak slijedi kroz iskustvo na mini intenzivu Namjera 🙂
Intenziv vode – Tomislav Kuljiš, Helena Hajdin i Maja Dajčer.  Obzirom na način rada koji će biti duboko unutarnji i jako veliku dvoranu (uzeti ćemo duplo veću nego prošli put) broj polaznika može biti veći nego inače i očekujemo da nas bude od 50-80. Ovaj rad nije procesni kao što su naše redovne radionice nego svatko radi sam sa sobom u sebi i može ga kao takvog voditi i samo jedna osoba bez obzira na broj sudionika tako da može biti nešto veća grupa nego inače.

namjera x
Još malo o namjeri za inspiraciju

Ako umjesto riječi namjera stavimo riječ kreacija onda smo još bliže onome što namjera u osnovi jeste. Svi veliki umjetnici i znanstvenici (kreatori nečega novog) svjedoče o tome da im je uvid, ideja, djelo…naprosto došlo od nekud, da su vidjeli (Tesla), čuli (Pucini, Mozart, Bethoven), u trenutku spoznali (Arhimed – eureka) ono po čemu su postali poznati. U biti kreacija uvijek dolazi iz izvora pa je zovemo inspiracija, a njih nazivamo genijima i divimo se njihovom entuzijazmu u stvaralačkom radu. Etimologija tih riječi nam otkriva genezu kreiranja:
– inspiracija in spiritus, u duhu, u izvoru,
– genui, genitus, dovesti u postojanje, kreirati, manifestirati, a u starogrčkom – roditi
– entuzijazam dolazi od starogrčkog ”enthousiasmos” što se sastoji od riječi “theos” (bog) i “en” (u nečem), što bi značilo: u bogu, od boga.
Sve tri riječi nas vode ka postojanju Izvora sve kreacije s kojim su neki ljudi (genijalci) više povezani. Tu poveznicu možemo početi čistiti od zagađujućeg efekta brinjenja i strahovanja koje nosi uobičajeni nivo svijesti kod prosječnog pojedinca.

P.S. Ovaj tekst je bilo lakše pratiti višim godinama, ali je najvažnije da to o čemu se govori iskustveno sjedne kroz radionice mini intenziva.

Tomislav Kuljiš

namjera a

Tehničke informacije

Ovaj mini intenziv Namjera će se održati u Etno naselju Vrdnička kula koje se nalazi na pola puta između Beograda i HR/SRB granice

Ovo je rijetki hotel koji je imao veliku i lijepu dvoranu, a da opet nije preskup i da je ipak u nekoj prirodi. Autom od Zagreba je to cca 3,5 sata a od Beograda cca 45 min. Postoji i bus od Zagreba do Rume (205 kn) koji kreće u 9h i dolazi u 13.55h, a dalje se netko od nas koji dođemo ranije može zaletjeti autom iz Vrdnika.

Za dogovore oko prijevoza, dijeljenja smještaja i sl koristite našu FB grupu.

Kotizacija za mini intenziv Namjera iznosi 1000 kn ili 135 €  ili 16.000 din i plaća se prije radionice u petak, prvi dan mini intenziva prije početka u 18h.

Satnica intenziva:
– petak, 18-21.30h
– subota  10-13h i od 15-18.30
– nedjelja  10h – 15h
Obzirom na veličinu dvorane, način rada, broj terapeuta i mogući interes predvidjeli smo da grupa bude dosta velika što daje vrlo moćnu energiju za rad. Obavezno ponesite sa sobom mekane podloge, dekicu (ćebence), jastuk i sl. jer će vam trebati za vježbe. Svakako si imajte što više mekanog i ugodnog za ležati i pokriti se, jer je na podu linoleum, a ne tepih.

Tradicionalno očekujemo i feštu u subotu navečer tako da su svi instrumenti dobrodošli. Napominjemo da je ovo vrlo dubok i ozbiljan rad, ali da nije u koliziji sa veseljem i ekspresijom. Naglasak je samo na tome da alkohol bude na fešti tek radi rituala, ako već nekima mora biti ikako.

namjera i vibracija

Lokacija mini intenziva Prepuštanje

Ovaj puta ćemo nakon Istre mini intenziv održati bliže ekipi iz Beograda, dok je iz Zagreba ista vremenaka udaljenost kao do Poreča cca 3,5 sata. Riječani će samo morati potegnuti malo više, al obzirom da isu im do sada i Krk i Poreč bili jako blizu, nekako je fer 🙂

Na dnu stranice imate mapu kako doći do Vrdnika gdje ćemo biti. Raditi ćemo u velikoj dvorani Etno naselja Vrbnička kula koje je pravi biser turizma u tom području. Do Vrdnika se dođe tako da se na pola puta od granice do Beograda skrene prema Rumi tj. Novom Sadu i nakon dvadesetak km smo na lokaciji.

Dvorana u kojoj ćemo raditi

sala-2

Etno naselje Vrdnička kula

Vrdnik 1
131609171
vrdnik 12
Restoran
Vrdnička kula
etno-naselje-vrdnicka-kula-vrdnik-6

Smještaj u Etno sobama u hotelu

etno-hotel-1

Smještaj u Etno apartmanima / bungalovima

sli-4
etno-apartman-2
etno-apartman-5

Smještaj: Naselje Vrdnička kula ili privatni objekti

Za rezervaciju smještaja u Etno naselju Vrdnička kula (hotelu) prvo  se u našoj tablici upišite (u tablice Smještaj) s kim ste cimer u dvokrevetnim sobam ili u bungalovima (3-6 osoba). Zatim obavezno najkasnije do 15.01. javite hotelu na email na recepcija@etnoselo-vk.rs ili na Viber broj  telefona 00381 63 495 319 i rezervirajte svoj smještaj u sobi ili apartmanu (bungalov-kućica). Molimo da se ne uzimaju jednokrevetne sobe jer to će možda značiti da za nekoga onda neće biti mjesta na intenzivu i u hotelu. Ukoliko vodite obitelj ili partnera uzmite smještaj van hotela, jer u njemu imamo rezervirano kreveta za nas cca 80 koliko nas je i prijavljeno.
Hotel traži da je avansna uplata za goste iz Srbije obavezna preko predračuna, a za goste iz Hrvatske i drugih zemalja, kako bi se izbjegli troškovi inozemnih banaka, obavezno je nazvati (može na Viber) i izdiktirati broj kreditne kartice s koje će se odmah na ime rezervacije naplatiti 30%, a ostatak se plaća na odlasku.

Obzirom da je Vrdnik očigledno zanimljiv turistički kraj i da nam hotel ne garantira sobe ako se ne prijavimo na vrijeme, pozivamo vas da se što prije odlučite i upišete u TABLICU kako bismo mogli rezervirati smještaj da ne ostanemo bez njega.

Više o Etno naselju Vrdnička kula saznajte OVDJE.

 

 

Navodimo (kopiramo) cijene smještaja u Etno naselje Vrdnička kula na bazi noćenja s doručkom:

Cenovnik smeštaja u Etno hotelu “Vrdnička kula”

Etno soba Usluga Cena
1 osoba Noćenje sa doručkom 5.200,00 rsd – 42 €
2 osobe Noćenje sa doručkom 8.600,00 rsd – 70 €

Soba sa terasom Usluga Cena
1 osoba Noćenje sa doručkom 6.200,00 rsd  – 50 €
2 osobe Noćenje sa doručkom 10.600,00 rsd – 86 €

Cenovnik smeštaja u etno apartmanima / bungalovima

 

Broj osoba Usluga Najam etno apartmana
1 osoba Noćenje sa doručkom  9.350,00 rsd – 76 €
2 osobe Noćenje sa doručkom 9.950,00 rsd – 81 € / po osobi 40.5€
3 osobe Noćenje sa doručkom 12.050,00 rsd – 98 € / po osobi 33€
4 osobe Noćenje sa doručkom 14.450,00 rsd – 118 € / po osobi 29,5 €
5 osoba Noćenje sa doručkom 17.200,00 rsd – 140€ / po osobi 28 €
6 osoba Noćenje sa doručkom 19.600,00rsd – 160 € / po osobi 27 €

 

Svi gosti koji su smešteni u etno apartmanima mogu besplatno da koriste wellness and spa centar u etno hotelu “Vrdnička kula” (Slana soba, parno kupatilo, finska sauna, jacuzzi, aroma tuševi, teretana).

Cenovnik za decu u etno hotelu: prvo dete do 12 godina – GRATIS, drugo dete od 4 do 12 godina – 50% od cene.

Cenovnik za decu u etno apartmanima: prvo dete do 12 godina – GRATIS, drugo dete od 4 do 12 godina – 1500 rsd.

U cenu nije uračunata boravišna taksa u iznosu od 100 rsd po osobi po noći.

Cena boravišne takse za decu od 7-15 godina iznosi 50 rsd po detetu po noći.

Deca do 7 godina su oslobođena plaćanja boravišne takse.

Internet konekcija (WiFi) koja je dostupna u celom hotelu – GRATIS

Smještaj u privatnim objektima u Vrdniku

Za one koji žele proći povoljnije postoji mogućnost privatnog smještaja u okolnim privatnim objektima koje možete pronaći i kontaktirati samostalno. Navodimo neke linkove preko kojih možete pronaći smještaj, a u tablici si možete potražiti ekipu za dijeljenje smještaja. Tu se može očekivati cijena smještaja ispod 10€.
Najpraktičnije je preko booking.com. Samo ukucajte u tražilicu Vrdnik i nađe se puno privatnih smještaja. Tu je još par kontakata:

http://www.vilaizvor.com/

http://www.suncanibreg.info/index.php/srb/

http://vojvodinaonline.com/smestaj/ostalo/sobe-i-domacinstva/kuca-za-odmor-renata-vrdnik/

Hrana u naselju

Naselje nema sistem polupansiona nego nude razne menije. Čini se ipak najpraktičnije birati si hranu u restoranu pa navodimo neke isječke iz jelovnika. Za preračunati u KN je najlakše kada se cijena u dinarima pomnoži sa 0,061. 1€=123 din

Jelovnik VK
Jelovnik VK 3

O Etno naselju Vrdnička kula

Kako do Vrdnika

Mapa kako do Vrdnika

Mapa kako do Vrdnika

Mini intenziv Povratak sebi - Namjera, Vrdnik 16. - 18. 02. 2018

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.


Trenutno niste ulogirani!

namjera a