Mini intenziv Povratak sebi - Namjera, Ivanić Grad, 04-06. 01.2019

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.


Trenutno niste ulogirani!

Uvod u temu Namjere
Mehanizam da svojom podsvjesnom i svjesnom namjerom utječemo na vlastitu stvarnost je u narodu od davnina poznat što vidimo kroz rečenice tipa: Pazi što si želiš, ili Sam čovjek je kovač svoje sreće i sl. Pojava da netko može negativnom namjerom djelovati na druge je opisana kroz pojmove ”kletva” ili da je netko od nekoga ”proklet” ili ”ureknut”. Dosta uspješna nastojanja da se ovlada namjerom su nam poznata kroz film i knjigu Tajna (The secret) kao i kroz rad Abraham Hicks ili Louis Hay. Postoje i popularne kognitivno-bihevioralne tehnike koje također do određene mjere uspješno djeluju na unutarnji svijet koji kreira stvarnost kao što su Autogeni trening ili NLP. One su ipak poprilično limitirane time što svjesni ego nema toliku moć da preskoči obrambene mehanizme kojima se brani podsvijest koja nosi svoja, njemu teško dokučiva uvjerenja.
namjera
Namjera i želja
Razlikujmo ”namjeru” koja ide samo iz svjesnog ega tipa: ”Namjeravam napraviti nešto i to će tako biti”, i u tu ulažemo puno energije. To je ideja koja je nošena snagom volje i definiramo je u ovom tekstu kao želju. Ovo je namjera/želja koja ide iz činjenja kao mudusa operandi i rezultat je voljnog napora. Nas u ovom radu zanima druga vrsta namjere koja ima snagu manifestiranja bez napora volje. To je namjera koja dolazi kroz kontakt s nečim većim od nas, kontakt s Izvorom iz kojeg dolazi sva kreacija. Prava Namjera nije nešto što radim nego nešto s čim se povezujem i što je kao ideja postojalo i prije nego sam se iz svjesnog ega sjetio toga. Sve što postoji je namjeravano, jer je namjera za cjelokupnu kreaciju krenula iz Izvora (Boga). Na nama je da se uskladimo s tom namjerom. Self je poznaje, ali ego ima želje koje najčešće nisu u skladu s tom originalnom namjerom koju nosi Self. Dio originalne namjere vezane za nas je i naša svrha.
Važno je naglasiti da namjera kojom kreiramo stvarnost može biti pozitivna (usklađena sa Izvorom i svrhom i ide iz Higher Selfa), ili negativna (negativan naboj prema drugima, sebi ili svijetu koji ide iz Lower selfa). Ali mi imamo moć djelovati na kvalitetu naše manifestacije. Intencija, namjera – usmjeravanje, fiksiranje podsvjesnog i svjesnog uma na nešto čini da počinjemo kreirati našu realnost.
namjera i volja
Spojimo na trenutak kvantnu fiziku i religije
Dubljem razumijevanju funkcioniranja Namjere nas približavaju znanja iz kvantne fizike (6.predav. 4. g.) i razumijevanje nivoa postojanja čovjeka (4. pred. 2. god. i 5. pred. 4. g.).
Najkraće rečeno cijeli manifestirani svemir je rezultat Namjere, kreacije, tvorbenog čina koji i dalje traje, logosa. Grčka riječ ”logos” je u europskim jezicima pojednostavljeno prevedena na pojam ”riječ” (U početku bijaše riječ.). Ali logos znači još i: inteligentni um, plan. U Bibliji se Isus opisuje kao inkarnirani, otjelovljeni ”logos”. U grčkoj teologiji ”logos” je božja inteligencija, implicitna u kozmosu koja ga uređuje i daje mu formu i smisao. Kvantna fizika potvrđuje postojanje primordijalne domene koja sadrži matricu, plan svega manifestiranog. Max Planck govori o inteligentnom umu sili koji stoji u podlozi sveg svemira.
Self je direktno povezan s tim Izvorom svega (Bogom) i dio je njega. Oni koji su više u kontaktu sa Selfom (prvim nivoom postojanja) imaju veću moć utjecati na osobni proces kreiranja i manifestiranja vlastite stvarnosti. Toga u biti niti ne moramo biti svjesni da bi se to dešavalo, ali svjesnost nam uvodi element slobodne volje iz koje onda postajemo aktivni kreatori.
Bez svjesnosti naš život biva kreiran onim što nosimo podsvjesno u sebi, a što je najvećim dijelom kreirano u ranom periodu. Ako je tu puno nižeg ja ili negativne sjene, to će formirati veću negativnu namjeru koja će kreirati svijet u kojem ćemo nesvjesno živjeti frustrirani vanjskim okolnostima koje nam se ne sviđaju, a koje smo si sami kreirali.
Ako osvijestimo, pročistimo i proradimo tu negativnu dimenziju, naša stvarnost se mijenja. Taj koncept koristi među mnogim sličnim konceptima i Hooponopono, a i Jung je puno govorio o tom principu. To će i biti jedan dio rada na mini intenzivu.
namjeral
Hara i namjera

Drugi nivo našeg postojanja je hara koja je direktno povezana s našim namjerama. Kada je hara centrirana naše namjere su pozitivne, usklađene s našom svrhom, osjećamo se snažno, kreativno, inspirirano, imamo snagu i bez napora kreiramo svoju stvarnost da je podržavajuća tj. događaju nam se dobre stvari. Ono pozitivno što namjeravamo i što je u skladu s našom svrhom se i manifestira. No, kada nam je hara decentrirana, odmah smo u negativnoj namjeri, sukobu sa svijetom, nama vladaju transferi i projekcije, oni drugi su nam krivi i na dalje sami nesvjesno nastavljamo kreirati takav svijet koji nam se manifestira kao dnevna, egu nepoželjna stvarnost.

U biti hara i namjera oblikuju jedna drugu što znači da kada uđemo u negativni naboj, hara nam postaje decentrirana i svijet nam sve više postaje neprijateljsko mjesto. Kakva nam je hara i koju to namjeru nosimo u sebi je određeno već samim rođenjem, pri čemu iskustva iz ranog perioda služe za utjelovljenje i manifestiranje tih programa koje neke koncepcije stavljaju pod pojam karme. Međutim postoji element slobodne volje čija je moć upravo proporcionalna nivou svijesti. Iz svjesnog dijela sebe (promatrača koji je aspekt Selfa) možemo djelovati na svoju podsvjesnu namjeru i raditi na otklanjanju opstrukcija manifestiranju pozitivne namjere, drugim riječima, na otpuštanju i proradi negativne namjere. Ona nas drži zarobljene i u podlozi je negativnih emocija koje kreiraju negativne misli, što sve zajedno kreira negativan okoliš s kojim se ego bori.

Namjera
Što ćemo raditi

Ovaj mini intenziv ima za cilj da pokrene proces pročišćavanja poveznice svjesnog dijela nas s poljem namjere koja kreira stvarnost, a koja ide preko Selfa. Pri tome ćemo se sresti sa vlastitim negativnim namjerama, antagonističkim motivacijama, krivim podsvjesnim uvjerenjima od kojih jedan dio ide iz najranijeg perioda života i nastojati ih otpustiti ili proraditi. Cilj će biti doći do polja iz kojeg možemo prepoznati što je dobro za nas i uskladiti svoju namjeru s tom vizijom. Pri tome je ključno povezati tu ideju s pozitivnim emocijama i stanjem ispunjenja u tijelu. I onda …….nastavak slijedi kroz iskustvo na mini intenzivu Namjera 🙂
Intenziv vode – Tomislav Kuljiš, Helena Hajdin i Maja Dajčer.  Obzirom na način rada koji će biti duboko unutarnji i jako veliku dvoranu (uzeti ćemo duplo veću nego prošli put) broj polaznika može biti veći nego inače i očekujemo da nas bude od 50-80. Ovaj rad nije procesni kao što su naše redovne radionice nego svatko radi sam sa sobom u sebi i može ga kao takvog voditi i samo jedna osoba bez obzira na broj sudionika tako da može biti nešto veća grupa nego inače.

namjera x
Još malo o namjeri za inspiraciju

Ako umjesto riječi namjera stavimo riječ kreacija onda smo još bliže onome što namjera u osnovi jeste. Svi veliki umjetnici i znanstvenici (kreatori nečega novog) svjedoče o tome da im je uvid, ideja, djelo…naprosto došlo od nekud, da su vidjeli (Tesla), čuli (Pucini, Mozart, Bethoven), u trenutku spoznali (Arhimed – eureka) ono po čemu su postali poznati. U biti kreacija uvijek dolazi iz izvora pa je zovemo inspiracija, a njih nazivamo genijima i divimo se njihovom entuzijazmu u stvaralačkom radu. Etimologija tih riječi nam otkriva genezu kreiranja:
– inspiracija in spiritus, u duhu, u izvoru,
– genui, genitus, dovesti u postojanje, kreirati, manifestirati, a u starogrčkom – roditi
– entuzijazam dolazi od starogrčkog ”enthousiasmos” što se sastoji od riječi “theos” (bog) i “en” (u nečem), što bi značilo: u bogu, od boga.
Sve tri riječi nas vode ka postojanju Izvora sve kreacije s kojim su neki ljudi (genijalci) više povezani. Tu poveznicu možemo početi čistiti od zagađujućeg efekta brinjenja i strahovanja koje nosi uobičajeni nivo svijesti kod prosječnog pojedinca.

P.S. Ovaj tekst je bilo lakše pratiti višim godinama, ali je najvažnije da to o čemu se govori iskustveno sjedne kroz radionice mini intenziva.

Tomislav Kuljiš

namjera a

Tehničke informacije

Ovaj mini intenziv Namjera će se održati u hotelu Sport**** u Ivanić Gradu

Obzirom na svoju lokaciju (25 min od Zagreba) hotel Sport u Ivanić Gradu ima centralnu poziciju tako da se do njega dođe iz Ljubljane i Rijeke za cca dva sata, a iz Beograda za 3,5 sata. Zagrepčanima je preporuka da ostanu u hotelu u energiji intneziva i da se ne vraćaju kući u petak i subotu navečer ako baš nemaju jaki razlog.
Hotel ima welness i bazen koji će biti besplatan za naše polaznike za vrijeme intenziva.
Raditi ćemo kroz vježbe, vizualizacije, dijade s ciljem ulaska u stanje kada ego pusti kontrolu i kada snažno osjetimo sebe i nešto veće od sebe. Za radionice je potrebno ponijeti deku, plahtu, jastuk i karimat ili spužvu za ležati te bocu vode. Za dogovore oko prijevoza, dijeljenja smještaja i sl koristite našu FB grupu.
Obzirom na veličinu dvorane, način rada, broj terapeuta i mogući interes predvidjeli smo da grupa može biti do 65 polaznika. Mini intenziv vode Tomislav Kuljiš, Helena Hajdin i Maja Dajčer.

Kotizacija za mini intenziv Namjera iznosi 1000 kn ili 135 € i plaća se prije radionice u petak, prvi dan mini intenziva prije početka u 18h.

Satnica intenziva:
– petak, 18-21.15h
– subota  10-13.15 h i od 15-18.15
– nedjelja  10h – 14h
Obavezno ponesite sa sobom mekane podloge, dekicu (ćebence), jastuk i sl. jer će vam trebati za vježbe. Svakako si imajte što više mekanog i ugodnog za ležati i pokriti se.

Tradicionalno očekujemo i feštu u subotu navečer tako da su svi instrumenti dobrodošli. Napominjemo da je ovo vrlo dubok i ozbiljan rad, ali da nije u koliziji sa veseljem i ekspresijom. Naglasak je samo na tome da alkohol bude na fešti tek radi rituala, ako već nekima mora biti ikako.

namjera i vibracija

Hotel Sport****

hotel Sport
hotel Sport 6
HOTEL_SPORT__2

Dvorana u kojoj ćemo raditi

hotel-sport-slika-13200934
Hotel Sport dvorana 2

Smještaj u hotelu Sport****

Hotel Sport ima 20 soba i 3 apartmana. Od toga je 12 soba sa francuskim ležajem, 8 soba dvokrevetnih ili trokrevetnih, te 3 apartmana sa francuskim ležajem i dva dodatna kreveta.
Sve sobe i apartmani su moderno opremljene, grijanje, hlađenje, tv vip, wi–fi.
Cijene smještaja za nas na bazi 2 puna pansiona:
-1 osoba sama u 1 sobi – 300 kn BB + 55 kn po pansionskom obroku (ručak, večera)
-2 osobe u 1 sobi – 230kn BB + 55 kn po osobi po pansionskom obroku (ručak , večera)
-3 i više osoba u 1 sobi ili apartmanu 200,00 kn + 55 kn po osobi po pansionskom obroku (ručak, večera)
Napomene:
Rezervacije se rade direktno preko recepcije hotela Sport pozivajući se na IPD CENTAR. Adresa: Etanska ul. bb, 10310, Ivanić Grad Telefon: 01 2369 700 ili na mail
recepcija@hotel-sport.hr
Uz rezervaciju za smještaj potrebno je ostaviti broj kreditne kartice ili uplatiti 30% cijene smještaja za slučaj ne dolaska bez predhodnog pravoremenog otkazivanja rezervacije min 10 dana prije najavljenog dolaska.
Hotel nam čuva kapacitete do 15.12. 2018. nakon čega preostali smještajni kapacitet pušta u slobodnu prodaju i nakon tog roka zadržava pravo podizanja cijena smještaja.
Polupansionski obroci (ručak i večera) posluživat će se po principu švedskog stola.
Sudionici intenziva koji nisu smješteni u hotelu mogu koristiti uslugu polupansionskog obroka uz nadoplatu od 55 kn po osobi po obroku uz predhodnu najavu.
Ukoliko bude potražnja za više smještajnih jedinica nego ih hotel ima, hotel može ponuditi alternativni smještaj u svojoj kući za najam (7 km) po cijenama koje ovise o broju gostiju. Za sve informacije obratiti se hotelu.
U sklopu ovog aranžmana imamo gratis korištenje teretane, sauna i bazena kao i 20 % popust na masaže i kozmetičke tretmane (ako netko stigne).
Svo piće se plaća po utrošenom.
Oko kombinacije u sobama se dogovorite interno i u tablici boldajte svoje ime da se zna da ste rezervirali smještaj i našli cimere.

 

 

 

Screen Shot 2018-11-29 at 11.15.06
Screen Shot 2018-11-29 at 11.15.25
Screen Shot 2018-11-29 at 11.15.51
Hotel Sport recepcija
hotel Sport wellness
Hotel Sport bazen 2

Kako do hotela Sport

Mini intenziv Povratak sebi - Namjera, Ivanić Grad, 04-02. 01. 2019

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.


Trenutno niste ulogirani!