Terapeutski_Trening_IPD
Trening za Terapeute osobnog razvoja

Nakon četiri godine osobnog razvoja puno toga se promijeni u nama. Naravno da cijeli život imamo što raditi na sebi, ali smo kroz iskustvo četverogodišnjeg rada stekli veliko znanje kako je biti u procesu, kako se tada osoba osjeća u sebi, što tada osoba najviše treba, kako doživjeti drugu osobu itd., jer smo sve to već prošli na sebi. Obično se pri kraju OR-a pojavi snažna želja da sada to svoje ispunjavajuće iskustvo i postignuće prenosimo dalje i budemo Terapeuti osobnog razvoja. Na četvrtoj oni koji se osjećaju spremni i dobiju za to podršku terapeutskog tima počinju Terapeutskim practisingom. Prvo vid rada je u supervizijskim grupama tipa Trijade gdje uz supervizora rade međusobne terapije polaznika 4., 5. i 6. godine. Nakon toga se prelazi u besplatni prakticirajući rad s klijentima uz stalnu superviziju. Tek tada kroz stvarni rad osjetimo žeđ za znanjem o terapiranju i potrebu za novim učenjima konkretnih pristupa u radu s klijentima. I tada počinje dvogodišnji trening za Terapeuta uz asistiranje na radionicama i usvajanje terapeutskog kodeksa IPD Centra.

Terapeutski trening podrazumijeva sedam modula godišnje (petak, subota, nedjelja) na kojima se opet kroz osobno iskustvo uče određeni pristupi u radu s klijentima i ulazi u dublje razumijevanje svega što se je implicitno već usvojilo kroz prethodne četiri godine. Sada se konačno prebacujemo u poziciju terapeuta i dobivamo pojašnjenja onoga rada kojeg smo godinama doživljavali na sebi kao kijent tako da proces učenja napreduje vrlo brzo obzirom da to znanje usvojeno kroz osobno iskustvo već nosimo u sebi. Kroz predavanja ulazimo još dublje u temu ljudske anatomije i fiziologije kako bismo sagledali funkcioniranje ljudskog tjelouma koji u biti predmet ovoga rada. Kroz intenzivan rad s klijentima uz stalnu superviziju razvijamo teraputske kapaciteta i znanja. U treningu sudjeluje više iskusnih terapeuta iz IPD terapeutskog tima kao i vanjski treneri i supervizori Heiner Steckel i Olaff Trapp što ima za cilj učenje od različitih trenera i dobivanje šire slike o stilovima rada kako bi svatko pronašao svoj autentični pristup u kojem može dati najviše od sebe.

Heiner Steckel dipl Ped. je certificirani bioenergetski analitičar i trener TRE-a. Tridesetak godina je radio s Dr. Alexanderom Lowenom osnivačem Bioenergetske analize koja je jedna od prvih tjeleno orijentiranih psihoterapija. Na Terapeutskom trening na svakoj godini vodi po jedan modul i sudjeluje u radu IPD Centra kao supervizor terapeutskog tima.

Heiner Steckel

Olaf Trapp je certificirani bioenergetski analitičar (CBT), supervizor i svojevremeno predsjednik Europske Federacije za bioenergetsku analizu (EFBA). Na Terapeutskom treningu drži po dva manja modula na svakoj godini i sudjeluje kao trener terapeutskog tima.

Olaf Trapp