Radionica – T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt)
Tomislav Kuljiš x
T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt)

Ova dinamična radionica kroz posebno osmišljeni i vođeni ples i vježbe protresa naš sustav i dovodi nas u kontakt s onim najautentičnijim što jesmo u sebi. Kroz pokret, ritam koji pleše naša tijela, pucaju i otpadaju naše maske i lažnosti i počinju izbijati na van naše stvarne emocije i impulsi koji sada imaju prostor i slobodu da se izraze. Kroz ekspresiju emocija i impulsa počinjemo snažnije osjećati i doživljavati sebe, postajemo stvarniji, ”gušći”, prisutniji i kao takvi konačno sposobniji za ostvarenje dubljeg kontakta sa sobom i drugima.
A kontakt je ono za čim svako ljudsko biće nosi u sebi najdublju čežnju, ali zbog nesvjesnog straha od odbijanja, neprihvaćanja u njega idemo s neautentičnim dijelom sebe zbog čega prečesto osjetimo da i nismo dobro došli. Kada u kontakt krenemo iz stvarnog sebe kakvi jesmo unutra, često nas iznenadi da se baš takvi sviđamo drugima i da smo im dobrodošli. Radionica T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt) nam daje priliku da zbacimo sa sebe stres, strah, stisnutost, sapetost, zablokiranost i oslobodimo svoju životnost i postanemo stvarniji. Kada to učini istovremeno više ljudi u grupi, stvara se prilika za ostvarenje dubljeg kontakta i osjećaja duboke povezanosti (konekcije) sa sobom, drugim ljudima i konačno sa svijetom.

plesna
Kako radimo?

Naša tijela nose, bez našeg svjesnog znanja o tome, veliku količinu kroz cijeli život potiskivanih emocija koje naš svjesni dio ne želi osjetiti i doživjeti. Kada je naš sustav potisnuo zabranjenu nam  tugu, strah ili bijes samim tim se smanjio kontakt i sa našom životnošću, stvarnim sobom i potencijalom za radost. Umjesto osjećanja i življenja stvarnih emocija i izražavanja autentičnog sebe postali smo suspregnuti i prikladni, što drugi nekada doživljavaju da smo nedovoljno svoji i da smo lažni. Ali, naše tijelo nosi svo ”znanje” u sebi o tome čega se to trebamo riješiti iz sebe i što to naše autentično možemo osloboditi u sebi i izraziti na van. Kada savladamo prve otpore i sramove i pokrenemo ga i protresemo kroz vođeni ples i posebno osmišljene vježbe iz tjelesno orijentiranih psihoterapija, počne se događati upravo ono što nam treba, a što umom i logikom nismo mogli dokučiti niti planirati.

rekonekcija 1
Teoretska podloga radionice

Radionica T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt) je koncipirana na iskustvima i znanjima tjelesno orijentiranih psihoterapija i koristi dragocjene tehnike za oslobađanje stresa i stisnutosti u organizmu u cilju ostvarivanja bolje emocionalne protočnosti i dubljeg kontakta sa sobom i drugima. Kroz radionicu dobijemo priliku da osjetimo i izrazimo potisnuti emocionalni i psihološki materijal u nama koje nas odvaja od sebe i drugih te oslobodimo potencijal za bivanje u tijelu, sadašnjem trenutku i u sebi. Nakon takvog rasterećenja sustava lakše i sponatno ulazimo u kontakt sa sobom i drugima i konačno se osjećamo duboko povezano, prisutno i uzemljeno.

contact 1
Kako se prijaviti

Ova radionica je namijenjena svima koji žele više upoznati i istražiti samoga sebe, sagledati svoje nezdrave obrasce i početi mijenjati ono čime nismo zadovoljni u svome funkcioniranju. Za radionicu je potrebno lagano se obući, ponijeti majicu za presvući, lagane tenisice (ili bose noge) i bocu s vodom, a kod kuće ostaviti što više srama 🙂
Radionica traje 3,5 sata , kotizacija za radionicu iznosi 150 kn, a u Beogradu 2500 din. Broj sudionika je ograničen tako da je prijava obavezna na info@ipd-center.eu s naznakom grada i termina za koji se prijavljujete.

contact
ples
Mjesto održavanja i voditelji radionice

Radinica T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt) se održava u Rijeci, Beogradu i Zagrebu i vode je terapeuti IPD centra:
– Rijeka: Helena Hajdin i Jane Kramar, Češki dom, Ćićarijska 20, rujan
– Beograd: Tomislav Kuljiš i Helena Hajdin, Jevrejska opština, Kralja Petra 71a, rujan
–  Zagreb : Ana Katarina Sansević, IPD Centar, Slavonska 3, rujan

Ljeto s IPD centrom – Program OTKRIVAM SEBE!

Radionice T.R.E.K. su ujedno i prilika da se doživi i osjeti rad koji ćemo imati ovo ljeto na Hvaru (Jelsa) u sklopu programa Otkrivam sebe.  Za više o Ljetu  s IPD centrom pogledajte  OVDJE

Ljeto s IPD centrom
VODITELJICE RADIONICA
Helena Hajdin (Rijeka i Beograd)

Helena je iskusni terapeut integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije s dugogodišnjim iskustvom u vođenju radionica. Posebnu strast ima za vođenje tjelesno-terapijskih plesnih radionica, procesnih radionica i za rad s tjelesnom i emocionalnom ekspresijom.

03-member
Ana Katarina Sansević (Zagreb)

Ana je svoje dugodišnje iskustvo terapeuta integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije usmjerila u rad s poremećajima ishrane kao područje po kojem je već poznata u našem društvu. Njeno veliko iskustvom u radu s ljudima dolazi do izražaja kod vođenja tjelesno-terapijskih radionica s tjelesnom i emocionalnom ekspresijom.

09-member

1 komentar

Odgovori