Osvještavanje iskustava iz ranog perioda, četvrtak 18.10. od 17.30h (ZG, ST, ŠI, RI, LJ, BG)
Besplatno predavanje i iskustvena radionica Regresija

Pozivamo vas na besplatno predavanje Tomislava Kuljiša o tome kako emocionalna iskustva iz prvih par godina života ostaju pohranjena kao implicitna memorija u našem organizmu ispod razine svijesti i eksplicitnog sjećanja. Ono čega se ne sjećamo nastavlja cijeli život oblikovati naš doživljaj svijeta i sebe. Tu memoriju možemo kroz jednostavnu i sigurnu, ali jako moćnu tehniku regresije aktivirati i postati po prvi puta svjedok svojih emocionalnih stanja i doživljaja roditelja kada smo bili beba i malo dijete i sagledati kako je to utjecalo na naše cjeloživotno funkcioniranje.

Predavanje od 17.30 -19.15 h se u Zagrebu prati uživo, a u Rijeci, Šibeniku, Splitu, Ljubljani i Beogradu putem video konferencije u našim prostorima. Nakon predavanja možete ostati na iskustvenoj radionici REGRESIJE koju vode naši voditelji radionica od 19.30-21.30 h.


Svi ostali mogu predavanje pratiti putem live streama sa svog uređaja za što je potrebno poslati e-mailom prijavu sa naznakom Live stream Regresija na info@ipd-center.eu kako bismo vam poslali link. Predavanje će se na tom linku moći pogledati još pet dana.

regresija-02
Više o Regresiji

Iako se svojih prvih godina u pravilu ne sjećamo zbog nedostatka eksplicitne memorije, sve ono što je bilo emocionalno značajno je ostalo zauvijek pohranjeno i zapamćeno u tzv. implicitnoj memoriji. Ona ne sadrži slike nego pamti kako smo se osjećali u pojedinim odnosima, periodima ili situacijama i pohranjena je u tijelu, ugravirana u dublje dijelove mozga i neurološki sustav i zapisana u naše stanice kroz sistem liganda i receptora. Određenim tehnikama je možemo aktivirati i dovesti u svijest ono čega se ne sjećamo, ali nikada ne možemo zaboraviti. Ako ga na pravi način upitamo, naše tijelo će početi pričati priču o nama i našim iskustvima iz ranog perioda kroz osjete, senzacije, impulse i emocije. Tada počinjemo sagledavati istinu o sebi i kvaliteti odnosa koje smo imali sa skrbnicima (emocionalno najbližih osoba) koji su nas odredili i ulaziti u razotkrivanje korijena svojih aktualnih problema. Bez obzira na snažne emocije koje tada počinjemo upoznavati u pravilu doživimo olakšanje zbog tih spoznaja, jer konačno nam puno toga nerazumljivog o nama i odnosima s najbližima poče dobivati smisao.

Pomoću ove tehnike možemo po prvi put doći u kontakt s implicitnom memorijom i osjetiti kako smo se osjećali i doživljavali sebe, roditelje i svijet, od perioda bebe i kroz prvih nekoliko godina. Implicitna memorija zauvijek pamti najranija iskustva kao stanja u tijelu, osjećaje i impresije, kojih se inače (osim kroz posebne tehnike) ne možemo sjetiti, ali ih nikada ne možemo zaboraviti. Ona nas cijeli život određuju u našim reakcijama, ponašanjima i doživljajima sebe i svijeta oko nas. Nakon iskustva regresije, slika o vlastitom djetinjstvu postaje potpunija i dobijemo uvide u razloge sadašnjih problema u odnosima s roditeljima ili partnerom. Za roditelje je najdragocjenije to što kroz regresiju spoznamo kako se možda naše dijete osjeća uz nas, što treba od nas i zašto mu to toliko znači. Kroz predavanje i radionicu ćemo sagledati kako nam je stvarno bilo u ranom formativnom period i kako nas je to odredilo te kako možemo početi mijenjati ono u sebi s čim nismo zadovoljni.

regresija
Kako se prijaviti za predavanje i radionicu
Rani_Razvoj_2

Za besplatno predavanje i nakon njega iskustvenu radionicu Regresije obavezna je prijava voditelju radionice. Kotizacija za radionicu se plaća prije početka.

ZAGREB – IPD Centar, Slavonska avenija 3 (200 kn) obavezne prijave na sanja@ipd-center.eu

RIJEKA – Češki dom, Ćićarijska  (200 kn) obavezne prijave na  helena@ipd-center.eu

SPLIT – hotel Park, Hatzeov perivoj 3 (200 kn) obavezne prijave na marija@ipd-center.eu

ŠIBENIK – SHE centar, Zlarinski Prolaz 2  (200 kn) obavezne prijave na slavka@ipd-center.eu

BEOGRAD – Vardarska 23  (2500 din) obavezne prijave na  manja@ipd-center.eu

LJUBLJANA – Ukmarjeva 4  (40€) obavezne prijave na biljana@ipd-center.eu 

Kompletan Program Rani razvoj – utjecaj na život (RAR)

Predavanje i radionica su dio programa Rani razvoj – utjecaj na život (RAR) Tomislava Kuljiša i IPD Centra o kojem možete više saznati OVDJE i u koji se možete upisati nakon radionice. Program se sastoji od 8 interaktivnih predavanja četvrtkom i radionica koje će se u Zagrebu, Rijeci i Beogradu održavati nakon predavanja od 19.30-21.15h u našim prostorima dok će Ljubljana, Šibenik i Split pored osam predavanja preko live streama imati svih osam radionica u dva vikenda. Program se u navedenim gradovima može upisati kao Kompletni program RAR (s radionicama), ili kao Video + live stream program RAR kojeg možete pratiti sa svog uređaja. Sve informacije možete dobiti e-mailom od gore navedenih voditelja ili na info@ipd-center.eu.

Rani_razvoj-Utjecaj_na_zivot_Kompletan program
Video + live stream Program Rani razvoj – utjecaj na život (V+L RAR)

Ako niste u mogućnosti upisati program s radionicama još uvijek se možete uključiti u ovaj rad kroz  Video + live stream program RAR kojeg možete pratiti sa svog uređaja. Sve informacije možete dobiti e-mailom  na info@ipd-center.eu ili ga upisati sami na našim stranicama. Sva live stream predavanja su dostupna dok god imate upisan program.

Rani_razvoj-Utjecaj_na_zivot_Kompletan program
unutarnje-dijete

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.