FAKULTATIVNI PROGRAM IPD CENTRA

Fakultativne radionice

Ove radionice daju mogućnost dodatnog rada na sebi pored redovnih programa RAR i OR. Namijenjene su prvenstveno polaznicima naših programa, ali su otvorene i za javnost i daju mogućnost da se kroz njih osjeti i doživi naš rad i upozna s našim Centrom. Radionice daju mogućnost da se upoznamo i iskustveno osjetimo dragocjene tehnike kao što su TRE, Preporađanje, ali i da radimo na sebi kroz rad na emocijama kroz tijelo i pokret (T.R.E.K., Body Energetic, Dopusti-Propusti-Otpusti).  SAZNAJ VIŠE I PRIJAVNICE

TRE

Tension Releasing Exercises

T.R.E.K.

rekonekcija 2

Preporađanje

59D4B54B-C4B9-4A7D-A321-2859CAF051ED-7615-000005F6B6395E09

DPO

dopusti-propusti-otpusti

Body Energetic

Radionice -Body energetic
text
register

Ove radionice su fakultativni dio programa Osobni razvoj i namijenjene su samo polaznicima programa OR i TT. Muške i Ženske radionice funkcioniraju tako da se svake dvije godine formira nova grupa od polaznika iz 1. i 2. godine OR-a koja nastavlja s radom najmanje dvije godine kroz pet ili šest radionica godišnje. Od polaznika 3. i 4. godine se formira grupa za stručnu edukaciju iz Energetskog treninga (ET-a), što je usavršavanje za terapeutski rad u vidu healinga i ta edukacija traje dvije godine. Znanje i ovladavanje tehnikama koje pruža E.T. su izvrsna nadopuna za rad Terapeuta osobnog razvoja. Uskoro više o ovim radionicama…

Ženska radionice

Ženske radionice

Muške radionice

Muške radionice

Energetski trening (E.T.)

E.T. 1
Mini intenzivi Povratak sebi

Mini intenzivi ”Povratak sebi” pružaju rad koji omogućava iskustva dubljeg kontakta sa autentičnim Jastvom, Selfom, Višim ja, Duhom,… ovisno kako ga koja epistemologija naziva. Ovaj rad je drugačiji od redovnog programa Osobnog razvoja i nije namijenjen procesnom radu nego daje vrlo suptilna iskustva doživljaja svijeta iz jednog drugog mjesta u sebi iz kojeg je sve drugačije. Ta iskustva nas ohrabre u daljnjem radu na sebi, jer osjetimo što nam je perspektiva i potencijal i kuda nas ovaj rad vodi. Ciklus mini intenziva se sastoji od četiri teme koje iskustveno obrađuju najdublje čežnje čovjeka. Njihovo ostvarenje i ispunjenje (tijekom života) značajno mijenja doživljaj sebe i svijeta i čini da živimo ispunjenim životom i da naše postojanje ima duboki smisao: Povezanost vs. navezanost, Prepuštanje, Namjera i Svrha. Ovi mini intenzivi imaju za cilj da nas pokrenu u tom pravcu. Radionice počinju u petak od 18h, traju cijelu subotu do 18h i nedjelju do ručka i odvijaju se velikim dvorana hotela gdje imamo i smještaj. Saznaj više i prijavnice …

Svrha

životna svrha

TUHELJ 15.-17.11. 2019

Prepuštanje

prepuštanje

2020

Namjera

Namjera

Tuhelj, 03-05. 01. 2020

Povezanost vs. navezanost

Povezanost vs. navezanost

Tuhelj 20-22.03. 2020

Ljetni intezivi

Ljetni intenzivi na Hvaru daju jedinstvenu priliku za vrlo intenzivan petodnevni rad drugačiji od redovnog programa na afirmaciji i jačanju osjećaja sebe kao životnog biološkog i tjelesnog ego Ja. Pored radionica ipak ostaje i dovoljno vremena za kupanje i pravo ljetovanje u dobrom društvu. Tematike intenziva su Životnost, Granice, Kontakt i Užitak. Intenzivi daju priliku da kroz vrlo dinamičan rad u sebi napravimo pomak u ovim važnim životnim temama koje su nam svima bliske. Bukiranje smještaja preko IPD Centra omogućava vrlo povoljnu cijenu u Resortu Fontana u Jelsi gdje ćemo raditi. Saznajte više…

Životnost

Životnost

Granice

Heart-shaped tropical island in middle of the ocean and a boat going through. This is a 3d render illustration

Kontakt

Kontakt

Užitak

Užitak

REDOVNI PROGRAM IPD CENTRA

Program: Rani razvoj – utjecaj na život (RAR)

Uvodno predavanje u program RAR – Utjecaj ranog razvoja na život
Ovo uvodno predavanje nas uvodi u sagledavanje korijena naše osobnosti i današnjeg funkcioniranja sa svijetom. Pored genetskog nasljeđa i temperamenta koji smo donijeli sa sobom u život, naša iskustva iz najranijeg perioda su odredila kako ćemo danas funkcionirati sa svijetom, imati preovladavajuće unutarnje stanje, funkcionirati u ljubavnim odnosima… Kada spoznamo gdje korijen naših ponašanja, stanja ili funkcioniranja kojima nismo zadovoljni otvara se nova mogućnost rada na osobnoj promjeni i daljnjem sazrijevanju.

Uvodno predavanje u program RAR – Utjecaj ranog razvoja na formiranje osobnosti
Ovo uvodno predavanje nas uvodi u sagledavanje korijena naše osobnosti i današnjeg funkcioniranja sa svijetom. Pored genetskog nasljeđa i temperamenta koji smo donijeli sa sobom u život, naša iskustva iz najranijeg perioda su odredila kako ćemo danas funkcionirati sa svijetom, imati preovladavajuće unutarnje stanje, funkcionirati u ljubavnim odnosima… Kada spoznamo gdje korijen naših ponašanja, stanja ili funkcioniranja kojima nismo zadovoljni otvara se nova mogućnost rada na osobnoj promjeni i daljnjem sazrijevanju.

Program Rani razvoj – utjecaj na život (RAR)
se sastoji od osam životnih tema svake osobe koje obrađujemo kroz osam predavanja i radionica koje se nastavljaju na video predavanja programa RIRR (Roditeljstvo i rani razvoj). Teme su posvećene specifičnim fazama emocionalnog i psihološkog razvoja čovjeka u ranom periodu u kojima najčešće nismo imali cjelovite preduvjete razvoja. Tijekom programa RAR iskustveno otkrivamo koji potencijal nosi daljnji rad na sebi i program Osobni razvoj kao logičan nastavak RAR-a. Za pristup programu kliknite smeđi gumb ili sliku jednog od osam predavanja koje želite pogledati.

Program Rani razvoj – utjecaj na život (RAR)
je namijenjen svima koji žele bolje upoznati sebe, početi preuzimati odgovornost za svoj život i svoje unutarnje stanje te su spremni i voljni aktivno poraditi na mijenjaju onih aspekata svog funkcioniranja koji nam kvare kvalitetu života, zbog kojih ne živimo punim plućima, ili možda nesvjesno povrjeđujemo najbliže. Sagledavanjem korijena uobičajenih ljudskih problema dobivamo i viziju kako možemo raditi na njihovom rješavanju i daljnjem osobnom razvoju.

Rani_Razvoj_1
Rani_Razvoj_2
Rani_Razvoj_3
Rani_Razvoj_4
Rani_Razvoj_5
Rani_Razvoj_6
Rani_Razvoj_7
Rani_Razvoj_8
Osobni razvoj

Program Osobni razvoj se možete upisati nakon završenog program Rani razvoj – utjecaj na život (RAR). Osobni razvoj traje četiri godine kroz koje se radi na daljnjem emocionalnom i psihološkom sazrijevanju u cilju povećanja kvalitete života i preuzimanja odgovornosti za sebe, svoje osjećaje i svoja djelovanja. Program se sastoji od iskustvenih radionica, predavanja i individualnih terapija i namijenjen je psihološki zdravim osobama (bez psihijatrijskih dijagnoza). Program OR je ujedno i priprema za one koji ispune uvjete i žele upisati dvogodišnji Trening i edukaciju za terapeuta osobnog razvoja.

Trening i edukacija iz Integralne tjelesne psihoterapije

Trening i edukacija iz Integralne tjelesne psihoterapije (ITP) je namijenjen onima koji ispune potrebne uvjete u vidu završenog Osobnog razvoja i uspješnog Terapeutskog practicinga (TP-a) i žele nastaviti s još dvije godine ciljane edukacije i treninga za terapeuta ITP-a. Terapeutski trening (skraćeno – TT) ima za cilj dati kvalitetnu edukaciju iz terapeutskih vještina u kojoj sudjeluju pored terapeuta iz IPD time još i poznati strani terapeuti, suopervizori i edukatori. Iako se zahtijevaju zavidna znanja i vještina u radu s klijentima i dalje ostaje osobna prorađenost glavni preduvjet za dobivanje diplome.