Osobni razvoj – 3. godina

Opis programa

Treća godina nas uvodi u dublje razumijevanje emocija, što su one, zašto ih imamo, koja je biokemijska podloga njih itd. Fenomenalan rad Jaaka Panksepa o motivacijskim ili afektivnim sustavima u prvom predavanju nam omogućava da na novi način shvatimo koliko nas je rani period odredio oblikujući naše bazalne programe funkcioniranje. Kroz to nam postaje jasnije zašto smo takvi kakvi jesmo i kako to možemo mijenjati na bolje. U drugom predavanju postaje jasnije kroz rad Candance Pert što je u biti emocionalna prorada i koliko propuštanje zablokiranih emocija mijenja našu biokemiju, utječe na funkcioniranje stanica i popravlja zdravstveno stanje. Konačno će nam postati jasnije što u biti znače pojmovi stanična (ćelijska) memorija i tijelo pamti.

Kroz treće predavanje ulazimo u Jungov koncept arhetipova te osobnog i kolektivnog nesvjesnog kroz što će nam postati jasnije što je u biti cilj i rezultat rada na sebi i zašto je toliko važno da ne propustimo to u životu. Četvrtim predavanjem zaranjamo u najdublje dijelove nas samih i upoznajemo se sa značenjima pojmova self, niže ja, više ja, sjena. Peto predavanje nas uvodi još konkretnije i dublje u emocije, ali i somato-senzorne programe koji čine osnovu naših reakcija na okoliš te naglašava važnost prorade. Šesto predavanje nam konačno ponovo vraća Kena Wilbera kroz njegovu nenadmašivu integralnu teoriju koja daje smisao svemu što radimo.

Ova godina je intelektualno vrlo zahtjevna jer obrađuje teme koje su vrlo kompleksne i nove. Opet ćemo nastojati integrirati i ispreplesti vrlo različite epistemologije i koncepte kako bi dobili još dublje razumijevanje sebe samih i čovjeka u cjelini.

Teme programa

70 Poglavlja

Aktualno interaktivno predavanje – Zoom

3.1. tema: Emocije 1 – Afekti

3.1. – Introspekcije

3.2. tema: Emocije 2 – Somatizacija

3.2. – Introspekcije

3.3. tema: Nesvjesno

3.3. – Introspekcije

3.4. tema: Nesvjesno Ja

3.4. – Introspekcije

3.5. tema: Emocije 3 – Prorada

3.5. – Introspekcije

3.6. tema: Integralna teorija

3.6. – Introspekcije

Arhiva predavanja programa OR3

12.500,00 kn

Enrolment validity: Lifetime

Košarica