TRE Radionica

TRE (Trauma & Tension Releasing Exercises) je radionica namijenjena svima koji žele u svoj život unijeti više mira i opuštenosti, ili su pod stresom, osjećaju unutarnju napetost, teško se mogu opustiti, emocionalno su lako podražljivi, ili nose u sebi ranu traumu.
PRICE
200,00 kn

Speakers

Dane Cvijanović
Terapeut, TRE provider, voditelj radionica Muških i Energetski trening
Tomislav Lipovac
TRE provider, polaznik Terapeutskog treninga

Start

11. prosinca 2019. - 15:30

End

Address

Slavonska avenija 3, 10000 Zagreb   View map

Trauma & Tension Releasing Exercises (TRE)  je radionica namijenjena svima koji žele u svoj život unijeti više mira i opuštenosti, ili su pod stresom, osjećaju unutarnju napetost, teško se mogu opustiti, emocionalno su lako podražljivi, ili nose u sebi ranu traumu. Osmislio ih je Dr. David Bercelli sa svrhom otpuštanja stresa iz organizma, oslobađanja od napetosti ili dovršavanja traumatskog iskustva koje može biti iz najranijeg perioda tako da ga se ne sjećamo, ali utječe na naše unutarnje psihološko i emocionalno stanje.
Stres i trauma su sastavni dio života, ali prirodni mehanizmi za oslobađanje organizma od stresa kod čovjeka su zakržljali.  Životinje u prirodi se često nalaze u stresu (bilo da teško nalaze hranu, ili nastoje ne postati plijen) ii često su u stanju životno ugrožavajuće opasnosti – kada doživljavaju traumatsko iskustvo. Ono što možemo vidjeti kod njih jest da, za razliku od ljudi, imaju puno manje ili nikakve zdravstvene posljedice nakon što dožive stresno ili traumatsko iskustvo. To je zato što se u njima aktivira prirodni mehanizam kojim se rješavaju posljedica stresa i traume. Isti taj mehanizam posjedujemo i mi, ali nam je inhibiran. Radi se o tremoru, podrhtavanju, vibracijama i nevoljnom protresanju tijela. Nažalost, naša kultura i odgoj drhtanje i tremor tijela smatraju znakom slabosti pa ovaj prirodni mehanizam otpuštanja počinjemo susprezati i kontrolirati vrlo rano i na taj način razvijamo mehanizam zadržavanja stresa i traume u našem tijelu i živčanom sustavu. TRE vježbe aktiviraju stari prirodni mehanizam za otpuštanje napetosti i stresa iz živčanog sustava i vremenom (uz ostali rad na sebi) doprinose postizanju stanja unutarnjeg mira.

MORE DETAIL

Email

lipovac@ipd-center.eu

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.