Moć nesvjesnog uma u ljubavnim odnosima

Online program Tomislava Kuljiša – I podrška i znanje

1 predavanje i 2 radionice – petak 02. i subota 03. 10 od 18h

Ljubavni odnosi mogu nam donijeti veliku sreću i ispunjenost, ali isto tako mogu biti izvor najveće boli i patnje u životu. Svatko od nas donosi određenu “prtljagu” u svoje ljubavne odnose koja utječe na naše ponašanje u njima. Ta prtljaga su obrasci ponašanja koje smo formirali u djetinjstvu, kroz svoja najranija iskustva s našim roditeljima ili primarnim skrbnicima. Ona sadrži  niz potisnutih emocija, povreda, trauma i nerazriješenih situacija iz našeg ranog perioda koje u našem tijelu postaju tempirane bombe.
Iako ih na početku odnosa uspješno potisnemo (najlakše u fazi zaljubljenosti i idealizacije), kako odnos traje i u njemu postajemo stvarniji jer skinemo jedan sloj idealizirane maske, počnu se sve češće i brže aktivirati. Njihova aktivacija, te cijeli niz emocionalnih reakcija koji se tada pojavi, od tuge do ljutnje, prepreka su nam da se istinski povežemo sa sobom i sa drugima.
Često ostanemo zarobljeni u tim istim reakcijama, a da ih ne znamo kako promijeniti.

U ovom programu Tomislav Kuljiš će nam približiti

  • kako se formirao naš unutarnji nesvjesni svijet emocija i emocionalnih povreda koje gotovo u pravilu postaju izvor problematike u našim ljubavnim odnosima.
  • kako i kada su se formirala naša nesvjesna uvjerenja koja nas vode kroz odnose i često nam stvaraju probleme
  • zašto smo nekada jako osjetljivi, lako ostajemo jako povrijeđeni i imamo snažne reakcije tuge ili ljutnje,
  • zašto neki postaju krajnje bezosjećajni i emocionalno hladni
  • što su to obrambeni mehanizmi, zašto su neki od nas jako emocionalno otvoreni, a neki nedovoljno osjećajni ili emocionalno nedostupni i zatvoreni, te
  • na koji način možemo raditi na sebi i na odnosu da bi i u takvoj vezi ostvarili kvalitetan i topao odnos

Kroz upoznavanje i razumijevanje pozadine vlastitog i tuđeg načina ponašanja počinjemo imati više međusobnog razumijevanja. Jednom kada uspijemo sagledati što je stvarni razlog konflikta i problema u našim ljubavnim odnosima, dobivamo moć učiniti ih dubljim i kvalitetnijim.

Radionice će imati i iskustvenu komponentu kako bi ono o čemu se govori mogli osjetiti i kroz osobno iskustvo.
Dobrodošli!

Ovaj program ujedno može biti korak za ulazak u rad na sebi kroz online programe IPD Centra za osobni razvoj i školu Integralne tjelesne psihoterapije.

Nesvjesni um u ljubavnim odnosima

Kako bi ovu temu dublje doživjeli i imali konkretne koristi za svoj život, pozivamo vas u program preko ZOOM-a koji se sastoji od:
– petak 02. 10. od 18-21.30h

– 1,5 sat predavanja Tomislava Kuljiša koje će nas uvesti u korijene univerzalnih problematika u ljubavnim odnosima koji nas vode i do rješenja

–      pauza 15 min,

– radionica 1 sat s Tomislavom kroz koju ćemo iskustveno doživjeti kako moje nesvjesno funkcionira u odnosima

–      pauza 15 min,

– radionica u malim grupama s terapeutima IPD Centra – pola sata za sređivanje dojmova, upoznavanje, shering i dogovor za novi susret

– subota 03.10. – 19-21h iskustvena radionica 2 sata u maloj grupi s terapeutom IPD Centra

Kotizacija za cijeli program je 225 kn ili 30€ i plaća se Internet kartičnim plaćanjem.

Tomislav Kuljiš je osnivač Integralne tjelesne psihoterapije i autor edukacije i programa u IPD Centru. Saznaj više…