KONTAKT – ljetni intenziv
Ljetni intenziv – kontakt

Kontakt je susret s drugom osobom.  Istovremeno je i mjesto punjenja naših baterija ( u prijevodu – zadovoljavanje naših potreba za sigurnošću, viđenošću i pripadanjem), i  mjesto emocionalne regulacije i povezivanja. Kvaliteta naših kontakata direktno određuje količinu zadovoljstva u našim životima.

Biti u kontaktu prvenstveno znači osjećati sebe i biti tu za drugoga, biti svoj i biti otvoren. Sposobnost da budemo u kontaktu sa samim sobom, nam širi i kapacitet za kontakt s drugima.

Mi smo socijalna bića, i kontakt nam treba, željeli mi to ili ne, priznavali sebi ili ne. Za naše psihološko i emocionalno ispunjenje i zadovoljstvo su nam potrebni drugi ljudi.

Naša rana iskustva određuju naše nesvjesno funkcioniranje u svakodnevnom životu, pa tako i naš kapacitet za kontakt. Vođeni čežnjom da se povežemo sa drugima, često se guramo u kontakte koji su površni, stresni ili povrjeđujući.  Spremni smo na prilagođavanje, kompromise, pa čak i izdaju sebe samih, kako bi bili u kontaktu. Danas u odrasloj dobi, način na koji ulazimo u kontakt, izbjegavamo ga ili namećemo drugima, govori neispričanu priču našeg djetinjstva, našeg najranijeg perioda. Govori nam o tome koliko imamo sebe i koliko u susretu sa drugim ljudima možemo biti svoji. Govori o našoj unutarnjoj borbi da se povežemo sa drugima i da u tom procesu ne izgubimo sebe.

Mi se rađamo sa potencijalom i sposobnošću za ispunjujućim, nezahtjevnim, sigurnim, toplim i podržavajućim kontaktom. Kapacitet za kontakt sa sobom i  drugima je nešto što se gradi, u sigurnom naručju majke, kroz bliskost, ljubav i prihvaćanje koje dobivamo. Možemo ga izgraditi i u odrasloj dobi, kroz siguran i iscjeljujući kontakt s drugima.

Na intenzivu ćemo istraživati naš kapacitet za kontakt, kao i prepreke koje nam stoje na putu da budemo svoji u kontaktu sa drugima.

kontak majka i dijete
Što ponijeti na radionice?

Za intenziv Kontakt je potrebno ponijeti samo standardnu opremu za intenzive.

kontakt tata sin

PRIJAVLJIVANJE ZA LJETNI INTENZIV - KONTAKT

Za intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu kao polaznik programa IPD Centra morate biti ulogirani u stranicu.

Trenutno niste ulogirani!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.