Užitak – ljetni intenziv
Ljetni intenziv – UŽITAK

Osnovna prepreka na putu do našeg užitka je naš najveći strah – strah od života.” 

Tomislav Kuljiš

Jeste li se ikada našli u trenutku kada se bojite udahnuti život punim plućima? Kada ste nadomak obilja koje vam život nudi, a ne znate točno što biste s njim?

Nažalost naš najveći paradoks je taj da iako duboko čeznemo za stanjem užitka, u isto vrijeme ga se bojimo prihvatiti i prepustiti mu se. Gotovo svako ljudsko biće teži, ne samo samorealizaciji i ostvarenju svog punog potencijala, već i svjesnom prepuštanju životnoj sili da slobodno teče njegovim životom.

Upravo iz tog razloga na intenzivu Užitak krećemo od naše baze – osjećaja sigurnosti u vlastitom tijelu i povjerenja da je tijelo hram naše duše, koja u svojoj esenciji ima kapacitet propustiti životnu energiju.

Kako bi mogli osigurati protok, prvo je potrebno osvijestiti i razumjeti sve ono što nas danas blokira u postizanju zadovoljstva i užitka. Kroz razne vježbe na intenzivu zakoračit ćemo i po nekoliko desetljeća unatrag i tamo potražiti razigranu/razigranog sebe, koji možda nikad nisu uspjeli pronaći (ili nisu smjeli?) veselje u dječjoj igri.

Cilj je osvijestiti kakva to uvjerenja nosimo o užitku? Da li je protok životne energije bio podržavan ili sputavan u mojoj obitelji? Kada i kako smo našu energiju počeli usmjeravati prema strahu, osjećaju srama i krivnje? Kada se pojavila tuga umjesto užitka i kako smo se odvojili od osjećanja onih finih senzacija u našem tijelu koje nam stvaraju osjećaj ugode?

Kroz 5 dana intenziva istraživat ćemo ljepotu i savršenstvo našeg tijela i to tako da uključimo sva naša osjetila: taktilnu percepciju, osjećaj mirisa i okusa, sluha, vida, kao i energetsku komponentu nas kao bića. Na putu do prihvaćanja užitka prepustit ćemo se našim osjetilima da nas vode do mjesta gdje prihvaćamo sebe i druge baš takvima kakvi jesmo.

Kroz osvještavanje i osjećaj sigurnosti polako ćemo unutar sebe graditi prostor za preuzimanje odgovornosti za vlastiti protok, za ispunjenje vlastitog užitka.

Užitak nije jedan, užitak iznova pronalazimo u sebi, kroz druge, na raznim mjestima i u raznim situacijama.

Neki od nas će užitak pronaći u pogledu na prekrasne prirodne krajolike.
Neki u božanstvenom okusu hrane koju kušamo.
Neki od nas će ga pronaći u zagrljaju bliskih osoba – u osjetu tople i sigurne ruke na našoj ruci, u poznatom mirisu kože osobe do koje nam je stalo.

… a neki od nas će užitak pronaći u glazbi, pokretu, plesu ili kroz umjetnost.

Gdje god za vas bio užitak u ovom trenutku, jedno je sigurno; koliki je naš kapacitet za prihvaćanje „dobrog“ kroz život, toliki će biti i naš kapacitet za užitak.

užitak
Što ponijeti na radionice?

Za intenziv Užitak će vam trebati:
– bojice, flomasteri ili pastele, časopisi sa slikama, ljepilo za papir i škare (makaze) jer ćete svaki dan raditi na svom velikom hameru kolaž vlastitih iskustava i uvida o sebi. Posljednji dan će biti izlaganje svakog sudionika o sebi i svojim uvidima.
– odjeću u kojoj se osjećate senzualno ili sexy, kao  i neki komad odjeće koji vam je ružan i ne biste ga nikada obukli
– povez za oči

– prostirka za pod i jastučić

– bočica s vodom

– bilježnica ako si poželite zapisati vlastite opsevacije, uvide, spoznaje

Draw-your-pleasure-paint-your-pleasure-and-express-your-pleasure-strongly.”-—-Pierre-Bonnard
Imate li dodatnih pitanja vezanih uz program ili smještaj? Javite nam se.

Za sve informacije obratite nam se na contact@ipd-center.eu ili na +385919620000  Mob, Viber, WhatsApp (Marina)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.