Užitak – ljetni intenziv
Ljetni intenziv – UŽITAK

Gotovo svako ljudsko biće teži, ne samo svojoj samorealizaciji i ostvarenju svog punog potencijala, već i svjesnom prepuštanju životnoj sili da slobodno teče njegovim životom.
Jeste li  ikad zatekli svoju svjesnost u trenutku kada se bojite udahnuti život punim plućima? Kada ste povezani s energetskim protokom, obiljem života a ne znate što biste s tim?
Naš najveći paradoks je, da iako duboko čeznemo za stanjem užitka, u isto ga se vrijeme bojimo prihvatiti i propustiti. Osnovna prepreka na putu do našeg užitka je naš najveći strah, a to je strah od života.

Na intenzivu UŽITAK stoga krećemo od naše baze, a to je osjećaj sigurnosti u vlastitom tijelu i povjerenje da je tijelo hram naše duše koje u svojoj esenciji ima kapacitet propustiti životnu energiju.

Da bismo razumjeli sve ono što nas danas blokira u postizanju zadovoljstva i užitka, zakoračiti ćemo i nekoliko desetljeća unatrag i potražiti naše (izgubljeno) razigrano dijete, koje možda nikad ni nije pronašlo veselje u dječjoj igri, i osvijestiti koja uvjerenja nosimo o užitku.
Da li je protok životne energije bio podržavan ili sputavan u našoj obitelji?
Kada i kako smo počeli našu energiju usmjeravati prema strahu, osjećaju srama i krivnje, prema tuzi i kako smo se odvojili od onih finih senzacija u našem tijelu koje nam stvaraju osjećaj ugode?

Na putu do prihvaćanja užitka istraživati ćemo ljepotu i savršenstvo našeg ljudskog tijela uključujući sva naša osjetila; od taktilne percepcije, osjetila mirisa i okusa, sluha, vida i naše energetske percepcije. Prepustit ćemo se osjetilima da nas vode do prihvaćanja sebe baš takvi kakvi jesmo u određenom trenutku i otvorit ćemo prostor za preuzimanje odgovornosti za ispunjavanje vlastitog užitka.

Ponekad užitak pronalazimo u pogledu na prekrasne prirodne krajolike.
Ponekad u božanstvenom okusu hrane koju kušamo.
Ponekad u zagrljaju bliskih osoba, u osjetu tople i sigurne ruke na našoj ruci, u poznatom mirisu kože osobe do koje nam je stalo.

U svakom slučaju, jedno je sigurno; koliki je naš kapacitet za prihvaćanje „dobroga“, toliki će biti i naš kapacitet za propuštanje užitka.

Pozivamo vas da upoznate vaš život – iz dimenzije užitka 😊

leo-roomets-224629-unsplash
Što ponijeti na radionice?

Za intenziv Užitak će vam trebati:
– bojice ili flomasteri ili pastele, časopisi sa slikama, ljepilo za papir i škare (makaze) jer ćete svaki dan raditi na svom velikom hameru kolaž vlastitih iskustava i uvida o sebi. Posljednji dan će biti izlaganje svakog sudionika o sebi i svojim uvidima.
– odjeću u kojoj se osjećate senzualno ili sexy, kao  i neki komad odjeće koji vam je ružan i ne biste ga nikada obukli
– povez za oči

Draw-your-pleasure-paint-your-pleasure-and-express-your-pleasure-strongly.”-—-Pierre-Bonnard

PRIJAVLJIVANJE ZA ljetni INTENZIV - UŽITAK

Za intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu kao polaznik programa IPD Centra morate biti ulogirani u stranicu.

Trenutno niste ulogirani!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.