Ljetni intenziv – Životnost – otok Hvar (27.06. – 04.07.2020.)
Ljetni intenziv – ŽIVOTNOST

Koliko doista živimo život u svojoj punini?
Koliko se uspijevamo prepustiti, uživati, živjeti sebe, svoje potencijale i ostvarivati kvalitetne odnose? Ako osjećamo da bi sve to mogli bolje i više, pitanje je što nas sprečava u tome?

Želimo vam dobrodošlicu na ljetni intenziv Životnost koji će nas potaknuti na sagledavanje i rad s vlastitim preprekama koje nas sprečavaju da život živimo “punim plućima”.
Kroz vodstvo iskusnih terapeuta/tkinja i podršku grupe, cilj intenziva je ponuditi namirujuća i transformativna iskustva, te ih pohraniti u našu implicitnu, tjelesnu memoriju kako bi s vremenom ona postala naša stvarnost.

Intenziv Životnost posvećen je dubljem spoznavanju sebe na temu koliko doista živimo svoj život u punini, te kako više možemo živjeti život iz vlastite autentičnosti. Vježbe koje ćemo raditi kroz radionice imaju namjeru da sagledamo gdje smo trenutno u životu sa temama koje su baza osjećaja životnosti, a to su: prepuštenost, užitak, osobna moć, sposobnost za dublji kontakt sa sobom i drugima, te ekspresija onoga što jesmo u sebi – na van.

Kroz 5 dana intenziva koristit ćemo razne tehnike i metode iz Integralne tjelesne psihoterapije, te ćemo raditi s ritmom, plesom, kreativnom vizualizacijom, a sve u svrhu:

 • jačanja kapaciteta kako bi se mogli nositi s onim što nam dolazi u naš život
 • dubljeg afirmiranja onoga što je već dobro u našim životima
 • otkrivanja i afirmacije osobnih potencijala
 • upijanja osjećaja da smo: viđeni, prihvaćeni, namireni, priznati,…
 • razotkrivanja i otpuštanja unutarnjih prepreka koje nas koče da budemo svoji, spontani i autentični
 • upijanje osjećaja viđenosti, prihvaćenosti, namirenosti, priznatosti
 • razotkrivanje i otpuštanje unutarnjih opstrukcija koje nas koče da budemo svoji, spontani i autentični
radost
Što ćemo raditi?

Svaki dan radit ćemo nove vježbe i svakim ćemo danom sve više “sjedati” u našu snagu i osjećaj protočnosti. Kombinacijom ekspresivnih tehnika (ples, pokret), introspekcijskih vježbi (kreativna vizualizacija, kolažiranje) približit ćemo se vlastitom autentičnom JA, te ćemo raditi na ekspresiji sebe kroz rad u parovima i u grupi.

Tijekom svih 5 dana kreirat ćemo plakat/kolaž vlastitih iskustava i uvida o sebi na svaku od tema koje ćemo prolaziti kroz intenziv. Izrada plakata/kolaža nema zadanu strukturu niti zadani smjer. Plakat je prostor samo za vas u kojem se možete slobodno izraziti i biti kreativni, spontani u ekspresiji vlastitih osjećaja, spoznaja i uvida.

Posljednji (5ti) dan napravit ćemo podržavajući krug gdje će svaki sudionik/sudionica intenziva uz pomoć plakata/kolaža, ako želi, imati priliku ispričati vlastitu priču o sebi i svojim spoznajama tijekom intenziva. Cilj ove vježbe je još više učvrstiti osjećaj sebe i dobiti podršku i zrcaljenje drugih iz grupe.

Što ponijeti na inteziv Životnost?
 • prostirku za pod, jastučić (što god mislite da bi vam trebalo kako bi vam bilo ugodno u dvorani)
 • bočicu s vodom
 • bojice, flomastere i/ili pastele
 • razne časopise sa slikama, ljepilo za papir i škare
 • bilježnicu ako poželite zapisati vlastite opservacije, uvide, spoznaje
66344626_10219423348316961_5692698629354029056_o
66055151_10219423349556992_7691646734706933760_o
66129133_10219423353477090_4257026680188567552_o
Iskustva polaznika inteziva Životnost

“Energija koju smo stvorili terapeuti i mi, polaznici ovog intenziva, drži me još danima nakon što je inteziv završio. Osjećam se ispunjeno novim poznanstvima, ali ono bitnije – osjećam se ispunjeno sobom! Nisam došla s velikim očekivanjima, ali s intenziva odlazim s velikim darovima. Hvala vam!”

Marina, polaznica 1 godine Osobnog razvoja  

 “Prvi put sam se susreo s ovakvim radom , a došao sam (moram priznati J) na nagovor svoje djevojke. Osim što nas je radionica spojila kao par i otvorila nam neku novu dimenziju naše veze, meni osobno je bila izvanredno iskustvo. Po prvi put u životu sam osvijestio koliko toga nosim u sebi i koliko puno toga u životu ne činim jer mislim da nemam na to pravo. Negdje na pola intenziva osjetio sam što znači zapravo ući u stanje osobne moći i osjetiti svoju snagu koja ne ide iz veličine mojih mišića ili moje visine, već iz nekih dubljih dimenzija mene. Hvala još jednom mojoj grupi, bez vas to ne bi bilo to!”

Mario, sudionik intenziva Životnost

“Sjećam se Sonje da je rekla prvi dan da ću možda doživjeti sataraš energije, emocija, što li već. Ne da sam doživjela sataraš, đuveč, ajvar, već sam prohodala, prvi put shvatila što znači to uzemljenje više, i kako ti nitko tada nitko ne može ništa, propustila zrak do trbuha, osjetila da ovaj draft od tijela se možda može ispuniti nečim, ne znam još čime, ali eto, počevši od vas koji ste nas vodili pa do svakog pojedinog člana naše grupe, svakog vašeg pogleda, osjećam da mi to najviše pumpa tu gustu crvenu tekućinu, zasad veoma sramežljivo, ali krenulo je. Postajem ❤️
Hvala vam od srca svima.”

Maja, polaznica 2. godine Osobnog razvoja

“Kroz svaki inteziv, sudjelujući i svjedočeći procesu polaznika, probudim i otkrijem još jedan dio vlasite životnosti, koju ne živim onako kako bi željela.
Uvijek i nanovo me dirne srčano davanje sebe svakog sudionika, jer bez vas ništa od ovog ne bi bilo moguće. Dirnuta hrabrošću, nježnošću, ranjenošću, branjenošću i nebranjenošću, tugom, veseljem, šarenilom, kreativnošću zahvalna sam što sa dio ovoga… I veselim se novom krugu, novom upoznavanju, novim trenucima Životnosti u nekim kutcima naše dvorane ne Hvaru!”

If one has courage,
nothing can dim
the light which shines
from within.

Ana Katarina Sansević, terapeutkinja IPD centra i jedna od voditeljica intenziva

Imate li dodatnih pitanja vezanih uz program ili smještaj? Javite nam se.

Za sve informacije obratite nam se na contact@ipd-center.eu ili na +385919620000  Mob, Viber, WhatsApp (Marina)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.