Aleksandra Ubović (Beograd)

TERAPEUTKINJA ITP-a

Iako sam po primarnom obrazovanju filolog – profesor francuskog jezika, život je očigledno imao za mene bolji plan tako da sam sa skoro 40 godina promenila karijeru i ušla u polje ličnog razvoja.

Pokrenuta željom da poboljšam kvalitet svog života i bolje razumem sebe, prolazim kroz programe po metodi Louise Hay. Nakon toga sam se edukovala da vodim grupne radionice kao i da radim individualno sa klijentima kroz koučing po istoj metodi, i 2013. godine započinjem svoju profesionalnu karijeru u oblasti ličnog razvoja.

Želeći da još bolje osetim i upoznam stvarnu sebe 2017. upisujem IPD ne znajući tada da time otvaram sebi jednu sasvim novu, dublju dimenziju i smisao na putu razumevanja čoveka i njegovih načina funkcionisanja. Počev od 2019. godine svoj rad sa klijentima obogaćujem vežbama i elementima telesne psihoterapije.

Psihologija i rad sa ljudima su me oduvek privlačili ali nisam imala hrabrosti da na taj put zakoračim nakon srednje škole. Mnogo godina kasnije ipak krećem tim putem i sada, u svojim zrelim i najboljim godinama, živim svoju svrhu upravo kroz podršku svima koji prolaze sa mnom kroz terapije i radionice koje vodim.

Obožavam muziku i ples, kontakt bića sa bićem, privlači me energetski rad i radoznala sam da sa svakim danom otkrivam univerzum zvani ljudska duša…

Danas u IPD centru završavam 6. godinu Terapeutskog treninga, prolazim kroz učiteljski trening, vodim RAR radionice i individualne terapije.