Ana Dokler (Zagreb)

TERAPEUTKINJA ITP-a

Više od 15 godina radim kao novinarka i urednica, baveći se najviše područjima zdravlja, roditeljstva i obrazovanja, a uz dugogodišnji interes za istraživanjem sebe i boljim upoznavanjem drugih, na edukaciju iz tjelesne psihoterapije dodatno me potaknulo majčinstvo. U IPD Centru sam, nakon programa Prirodno roditeljstvo, završila i četverogodišnji Osobni razvoj i dvogodišnji Terapeutski trening te sada sudjelujem u vođenju programa Roditeljstvo i rani razvoj i Osobni razvoj – uživo i online.

U individualnom i grupnom radu volim podržati ljude dok uče biti suosjećajni i dobronamjerni prema sebi i zainteresirani za sve ono što imaju u svom unutarnjem prostoru i što doživljavaju u svom tijelu. Na tom putu obično važno mjesto ima i prepoznavanje, a onda i jasnije izražavanje svojih potreba i granica, što pridonosi i izgradnji iskrenijih i zrelijih odnosa u obitelji, partnerstvu, roditeljstvu, prijateljstvu ili poslu.

U terapeutskom radu pomažu mi moja prirodna znatiželja i suosjećanje, povjerenje u proces, sposobnost prihvaćanja i bivanja s različitim osjećajima i stanjima te spremnost na igru, koja može unijeti lakoću u često težak proces upoznavanja sebe.