Dubravka Zalepugin (Zagreb)

 

Sad nakon izvjesnog vremena rada na sebi mogu reći da je moje djetinjstvo bilo obojano i ponekim vedrim bojama. Prije je za mene sve bilo mračno i tamno. No, sjećam se nade, vjere i snova, mojih najodanijih suradnika. Problem je bio što sam zaglavila u toj nadi za bolje “sutra”, a “danas” nije dolazilo.
Moje „sutra” počelo se mijenjati 2015.g. kad sam se prvi put susrela s programom IPD centra. Danas vidim da me nada održavala na životu, a vjera da će zaista doći bolje sutra mi davala hrabrost da kročim nepoznatim životnim putevima. Danas se usudim snove pretvarati u stvarnost! Jedan od snova je bio da budem podrška ljudima. Sjećam se kako bi sjedila na malom gradskog trgu i promatrala ljude oko sebe.

Zainteresirano bi promatrala lica, a pitanja bi samo dolazila. Javljala bi se sve veća znatiželja što se događa u toj osobi, kroz što prolazi, čeka li nekog, čime se bavi, odakle je, ……. pitanja bi samo navirala. Kad pogledam retrospektivu svog života od 40 godina svaki učinjen korak ima smisla da bi bila ovdje gdje sam sad. Gdje sam sad? Pa, danas sam tu, prisutna, živa! Imam svoje potrebe i mogu ih jasno izraziti. Mogu na terapiji s klijentom pustit suzu, pokazati suosjećanje, ljudskost i dati podršku i oslonac. Sebe doživljavam toplom, hrabrom, stabilnom i snažnom, veselom i duhovitom. Nisu mi strane ekspresivne i snažne emocije, za mene su dobrodošle, vjerujem jer sam i sama ekspresivnih emocija.

Trenutno završavam šestogodišnju edukaciju za terapeuta Integralne tjelesne psihoterapije, u programu sam Učiteljskog treninga u IPD-u i asistiram u četverogodišnjem programu Osobnog razvoja. Uz to sam i ponosna vlasnica obrta Navitas. Navitas je obrt za masažu tijela. Za mene su prisutnost kroz dodir u masaži, te prisutnost u kontaktu kroz integralnu tjelesnu psihoterapiju nužnost i svetost. Za mene oni su osnova za osjećaj sigurnost koji želim svojim klijentima.

U IPD centru radim individualne terapije uživo, a s osobama izvan Zagreba radim online.

e-mail: dzalepugin@ipd-center.eu
tel.: +385 91 7667461 (tel, whatsapp, viber)