Eva Jagić Vasilić (Zagreb)

terapeutkinja ITP-a, član EABP-a

Diplomirala je psihologiju 2012. godine na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon fakulteta radi kao stručni suradnik u nekoliko dječjih vrtića te kao pomoćnik u nastavi u osnovnoj školi. Tijekom godina nastavlja se kontinuirano stručno usavršavati, primarno u području razvojne psihologije te specifičnih tretmana u radu s djecom s posebnim potrebama. Uz niz dužih i kraćih edukacija, završila je i „RBT 40-hour training“ u okviru edukacije za RBT akreditiv u Primijenjenoj analizi ponašanja za provođenje ABA tretmana pod supervizijom, u organizaciji ABA edukacija Hrvatska. Trenutno je u edukaciji za stjecanje certifikata za samostalan terapijski rad po Floortime metodi – The Basic DIRFloortime Certificate Course, u organizaciji ICDL (The Interdisciplinary Council on Development and Learning, INC.), originalnog i vodećeg pružatelja edukacije Floortime-a u SAD-u. Također je u edukaciji u Stručno razvojnom centru za provedbu programa odgojno-obrazovnog rada u poticanju područno-specifičnih darovitosti djece predškolske dobi.

Završila je šestogodišnju edukacije iz Integralne tjelesne psihoterapije u Integral personal development – Center and School (u članstvu SPUH-a i EABP-a), te vodi individualnu i grupnu terapiju pod supervizijom. Suradnik je i Centra prirodno roditeljstvo gdje radi na savjetovanju roditelja djece predškolske dobi. U organizaciji IPD Centra drži edukacijske radionice programa „Razvojno poticajno odgajateljstvo“ u Odgojnom domu Bedekovčina s ciljem podizanja kapaciteta i kompetencija stručnjaka. Ovaj je program dio projekta „Naš trenutak“ koji se financira od strane Europskih fondova u sklopu poziva „Podrška daljnjem procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije djece i mladih“.  Tijekom godina održala je i nekoliko stručnih i znanstvenih izlaganja na različitim konferencijama, stručno-razvojnim centrima i drugim stručnim skupovima te je napisala nekoliko članaka za online kolumne namijenjene roditeljima.
U slobodno vrijeme bavi se volonterskim radom pa je tako od srednjoškolskih dana volontirala u Maloj kući, zatim na Hrabrom telefonu i u Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID), a kasnije organizira nekoliko humanitarnih akcija. U posljednje vrijeme otvara i vodi grupu Klinci volonteri namijenjenu promociji volontiranja kod djece predškolske i školske dobi. Trenutno volontira na dvije telefonske linije za psihološku pomoć u vrijeme pandemije koronavirusa i potresa u organizaciji Hrvatske psihološke komore i Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije, sudjeluje u mobilnim timovima prve psihosocijalne pomoći u potresom pogođenim područjima te volontira u Centru za rehabilitaciju Silver u socijalizaciji psa pomagača.