Ivana Lipak (Split)

TERAPEUTKINJA ITP-A

Još kao mala igrala sam se učiteljice i težila za odgovorima koje mi moja okolina nije znala dati. Jedino što se tražilo je da budem dobra, poslušna i nikako se ne bunim. Nije mi bilo jasno puno toga ali sam  osjećala da duboko u sebi znam da tako ne treba biti. Nakon što sam završila Opću gimnaziju u Garešnici, iako me vukla želja za studiranjem i psihologijom, bilo je bitnije tada dokazati se u poslu i karijeri, pogotovo u muškom svijetu. Kao mlada krećem u razne privatne poslove te rano postajem i majka.

Jurnjava za uspjehom, karijerom, zaradom i postignućima, iako često uspješna nije me ispunjavala zadovoljstvom. Moja „slika na van“ je djelovala savršeno, a ja sam iznutra osjećala pritisak i kao da živim nečiji tuđi život. Život pod maskom i potreba da dokažem vlastitu vrijednost sebi i svijetu vodila me kroz razna iskustva, da shvatim prvo šta ne želim i dođem do istinskog osjećaja sebe i vlastite vrijednosti i mjesta gdje moje srce pjeva.

Život me kroz razne krize odveo prije 15 g. u Split, gdje i danas živim. Misleći da sam pokrenula novi bolji i ljepši život, ubrzo shvaćam da moji problemi idu uvijek sa mnom, ma gdje god ja bila i spletom okolnosti, privučena prvo energetskim radom na sebi, dolazim do škole osobnog razvoja i završavam četverogodišnje školovanje na Centru za integrativni razvoj u Zagrebu, koje završavam 2017 g., gdje konačno dobivam odgovore o smislu i svrsi svega što mi se dešavalo kroz život do tada. Otkrivam i ogroman resurs u duhovnosti i završavam tečaj Kanaliziranja po Orionovoj metodi. Prirodno mi je nakon školovanja došao poriv i da svoje znanje želim dijeliti sa svijetom. Kako volim praktične i mjerljive stvari put me vodio dalje do certifikata iz energetske psihologije i postajem praktičar Tehnike emocionalne slobode (Emotional Freedom Technique) kod Karla Dawsona, mastera EFT-a iz Londona. Nakon toga upisujem i završavam dvogodišnji Terapeutski trening u IPD Centru za psihoterapeuta Integralne tjelesne psihoterapije. Kao majku i psihoterapeuta me uvijek snažno privlačila tema roditeljstva i osjećaj da ovo znanje i iskustvo koje imam može pomoći mladim roditeljima u prvim i najvažnijim godinama njihove djece što i činim u okviru Centra Prirodno roditeljstvo.
Veselim se svom daljnjem putu vođena željom za novim učenjima i znanjima, sa zahvalnošću u srcu, kako bi što bolje i efikasnije mogla dijeliti svoje znanje i spoznaje sa klijentima, sa svijetlom i sa svijetom.