Leo Petrović (Zagreb)

terapeut ITP-a, član EABP-a

Prije  sedam godina dobio sam najveći dar, a istovremeno i najveću odgovornost, postao sam otac prekrasne djevojčice. Saznavši da ću postati otac zapitao sam se kakav otac trebam biti djetetu koje nam dolazi, ali nisam našao „pravi“ odgovor. Tražio sam „tri pravila“ koja ću slijediti i odraditi svoju ulogu. Slijedio sam tada nesvjesni obrazac kako nešto odraditi da izvana izgleda dovoljno dobro, da okolina bude zadovoljna. U to vrijeme supruga je upisala program Prirodno roditeljstvo i mene nagovorila da krenemo zajedno, pristao sam  u nadi da ću naći odgovore na tražena pitanja. Kroz predavanja sam spoznao kako tražim odgovore na krivim mjestima, u okolini, a da se odgovori zapravo nalaze u meni. Osjetio sam razliku između bivanja za nekoga, naspram držanja uloge (oca, partnera, prijatelja, šefa, kolege…) i kako to utječe na odnos s djetetom, suprugom i ostalima, a prije svega sa samim sobom.

Vođen novim spoznajama, upisujem program Osobnog razvoja u IPD centru i krećem na put upoznavanja sebe, kroz osvještavanje naučenih krivih obrazaca i uvjerenja. Tjelesno orijentiranim radom osvijestio sam koliko je bitno bivanje u tijelu u sadašnjem trenutku. Uz osnovnu edukaciju pohađam razne plesne radionice, seminare i intenzive iz područja Bioenergetske analize kao i mnoge druge radionice vezane za psihoterapijski rad s tijelom, sa svrhom povezivanja sa emocionalnim stanjima u sebi, te proradom istih.

Nakon završenog četverogodišnjeg programa Osobnog razvoja, upisujem i završavam Trening za terapeute u IPD centru, kroz koji produbljujem rad na sebi i usvajam tehnike rada s drugima. Ovim radom sam osjetio poziv biti tu za drugoga kroz individualne i grupne terapije, pružiti sigurni kontakt, te podržati resurse u drugome kako bi mogao rasti i biti potpunija verzija sebe.