Maja Prebeg (Zagreb)

TERAPEUTKINJA ITP-a, član EABP-a

 

Snažna potreba za smislom života vodila me u razne prakse i učenja.
Počela sam sa transcendentalnom meditacijom na svoj šesnaesti rođendan.
Sa osamnaest u potrazi za odgovorima odlazim na tri mjeseca u Art Of Living Centar Njemačkoj gdje kroz osnovne i napredne radionice i Sahaj samadhi meditaciju prvi put svjesno osjetim spajanje sa svojom nutrinom.
Po povratku svom korijenju završavam trogodišnju edukaciju u Divine Energy Parku i postajem učiteljica osnovnog Divine health programa.
Najveća enigma za mene je funkcioniranje osobe u cjelini i način na koji naše tijelo priča priču naših života. Zašto smo takvi kakvi jesmo, što nas je sazdalo i od kud potječu naša uvjerenja, kako nam ona kreiraju stvarnost i kako i zašto ih mijenjati.
Zahvaljujući životnim (ne)prilikama i radu na sebi kroz njih i na njima kroz sebe, danas sam na mjestu na kojem češće nego ikad prije srećem sebe, svoje granice, potrebe, čežnje.
U rad sa tijelom i povezivanje emocionalnog stanja sa fizičkim blokadama u tijelu uveo me Momir Milinković, neiscrpan izvor znanja i podrške.
Kroz trudnoću istražujem i nailazim na Centar Prirodno Roditeljstvo gdje po počinjem slagati priču i dobivati odgovore.
Kroz četverogodišnji prigram Osobnog razvoja koje su se poklopile sa dvostrukim majčinstvom i dva velika učitelja u malim tijelima, napokon se suočavam sa neprihvaćenim, odbačenim i bolnim dijelovima sebe i kroz osobnu transformaciju i prisutnost dolazim do vlastite nježnosti gdje se spontano i prirodno pojavljuje moja svrha- rad sa drugim ljudima.
Pod stručnim vodstvom Anne Marie Blink pohađala sam trening za vokalne umjetnike i pedagoge u cilju da spojim velike ljubavi, emocije, glas, tijelo i pjevanje u terapeutske svrhe.
U prošlom dijelu života dugi niz godina radila sam kao producent pictoriala u E.P.H., kao vanjski suradnik Zagrebačkog kazališta mladih, Gavelle, Histriona, mnogih agencija i produkcijskih kuća i član sam Udruge likovnih umjetnika u sekciji kazališne i filmske umjetnosti kao majstor maske.

Edukacija:

2006-2009 Divine Energy Park, Divine Health Učiteljica
2014-2018 IPD centar, Osobni razvoj
2015 Bapne metoda, 1. Stupanj
2016/2017 Trening za vokalne umjetnike
2018 Refleksoterapija
2019 Hipnoterapija
Završen šestogodišnji terapeutski trening u IPD centru

U želji da što više koristim alate koji omogućuju da život punom snagom teče kroz tijelo nastavljam svoj put na koji ste dobodošli.