Marijana Petković (Zagreb)

PRAKTIČARKA ITP-A

Od malena je u meni tinjala želja za otkrivanjem svijeta u kojem živim te istraživanjem i spoznavanjem životnih zakonitosti. Nakon završenog pravnog fakulteta i tijekom godina provedenih u odvjetništvu počela sam se pitati koje nas to unutarnje sile pogone da postupamo i reagiramo na određeni način i do koje mjere živimo svjesno i preuzimamo odgovornost za svoje postupke.

Moja vlastita transformacija započela je nakon životne krize koja me potaknula na dublje istraživanje i povezivanje sa samom sobom. Način na koji je moje tijelo reagiralo na stresne situacije poticao me na istraživanje različitih tehnika iscjeljivanja. Ono što je bila karika koja je nedostajala je rad s tijelom jer moje tijelo je pričalo priču o meni koja mi do tada nije bila poznata. Daljnje istraživanje odvelo me prema tjelesno orijentiranom grupnom i individualnom psihoterapijskom radu, pa sam upisala i završila program Osobnog razvoja u IPD centru. Upoznavanje same sebe na jednoj dubljoj razini i preuzimanje odgovornosti za ono što mi se dešava, potaknulo me je na daljnji rad i istraživanje sveg bogatstva i kompleksnosti unutarnjeg svijeta čovjeka i njegovog organizma. Shvatila sam da nisam više mali kotačić kojim nemilosrdno upravlja život, nego njegov kreator koji može preuzeti odgovornost i napraviti promjenu. Promijenila sam posao i počela se sve više usmjeravati prema Integralnoj tjelesnoj psihoterapiji. Pratiti druge na putu njihove transformacije i svjedočiti kako otkrivaju sebe i izlaze iz svoje čahure za mene znači iznova i iznova uživati u čaroliji života…

Pohađala sam razne radionice iz Bioenergetske analize Lowen Essentials and Body oriented psychotherapy today te radionice s Olafom Trappom.

Trenutno pohađam napredni Terapeutski trening u IPD centru i Somatic Experiencing® Professional Training.