Marina Pirš (Zagreb)

PRAKTIČARKA ITP-A

Za mene najdragocjenije što mogu dati drugima u terapijskom prostoru je osjećaj da su dobrodošli baš takvi kakvi jesu. Vjerujem da u svakome od nas postoji ono nešto specifično naše što žudi pokazati se svijetu, biti iscjeljeno i življeno! Koristeći različite terapijske pristupe želim omogućiti prostor u kojem osoba može pustiti uvjerenja o tome kakva bi trebala biti i gdje može slobodno istražiti sebe, te biti stvarna i autentična.

Terapijski poziv donio mi je u život osjećaj smisla i povezanosti, te otvaranje vlastitoj kreativnosti.
Godinama sam sanjala ponavljajući san da srećem velikog jelena u šumi. San bi uglavnom završavao bjegom, a u meni bi ostavio osjećaj straha i nemira. Jelen je simbolizirao ono neistraženo u meni – moju snagu, divljinu, a dio s bježanjem nespremnost da se suočim s potisnutim dijelovima sebe. Kroz godine rada na sebi, mijenjao se i san. Zadnji put kada sam usnula isti san, nisam pobjegla. Dok sam promatrala jelena na trenutke sam vidjela njega, a na trenutke mi se činilo kao da gledam sebe. Jelen i ja postali smo jedno.

San s jelenom simbol je mog osobnog razvoja. Kao dijete rano sam usvojila mehanizme preživljavanja koji su uključivali potiskivanje vlastitih impulsa i prilagođavanja sebe drugima. Rezultat toga bio je život bez svrhe. Danas sam zahvalna znatiželji koja me kao neka nevidljiva sila gurala u otkrivanje novih ljudi, radionica, edukacija,..i dovela me do mjesta gdje sam danas – u skladu s vlastitim bićem i povezana sa svojom svrhom.

U slobodno vrijeme volim prebirati po gitari što mi pruža osjećaj mira, a kada se spojim sa kreativnim dijelom sebe to obično završava s glinom u rukama. Ljetne mjesece provodim u svojoj otočkoj oazi – malom seocetu na vrhu brda. U sretnoj sam vezi okrunjenoj brakom, koja mi je, uz prijateljske odnose, izvor inspiracije i podrške.

Teme koje su mi od posebnog interesa u radu su: osjećaj sebe / autentično življenje, partnerski odnosi i odnosi općenito, rad na ciljevima, rad s protokom, rad s traumom, zablokirana kreativnost, teme iz područja seksualnosti, Lgbtiq+ tematika…

U IPD Centru nudim individualne terapije uživo, a s osobama koje iz nekog razloga ne mogu doći na terapije uživo ili žive izvan Zagreba rado radim online.

Završene edukacije:
– Shiatsu škola Hrvatska, 1. stupanj
– Energetske terapije: osnovni i napredni stupanj Bioterapije
– Škola Integralne tjelesne psihoterapije (ITP), 4-godišnji program: Praktičarka Integralne tjelesne psihoterapije
– “Nije tabu tema”, 4-mjesečne radionice iz područja seksualnosti za psihoterapeute i savjetnike
– Edukacija iz svjesne seksualnosti, Level 1

Edukacije u tijeku:
– Tension & Trauma Releasing Exercises : TRE®
– Škola Integralne tjelesne psihoterapije (ITP), 2-godišnji napredni trening za terapeute
– Učiteljski trening (UT) Integralne tjelesne psihoterapije
– Studij Psihologije