Marina Pirš (Zagreb)

TERAPEUTKINJA ITP-A

Za mene najdragocjenije što mogu dati drugima u terapijskom prostoru je osjećaj da su dobrodošli baš takvi kakvi jesu. Vjerujem da u svakome od nas postoji ono nešto specifično naše što žudi pokazati se svijetu, biti iscjeljeno i življeno! Koristeći različite terapijske pristupe želim omogućiti prostor u kojem osoba može pustiti uvjerenja o tome kakva bi trebala biti i gdje može slobodno istražiti sebe, te biti stvarna i autentična.

Terapijski poziv donio mi je u život osjećaj smisla i povezanosti, te otvaranje vlastitoj kreativnosti.
Godinama sam sanjala ponavljajući san da srećem velikog jelena u šumi. San bi uglavnom završavao bjegom, a u meni bi ostavio osjećaj straha i nemira. Jelen je simbolizirao ono neistraženo u meni – moju snagu, divljinu, a dio s bježanjem nespremnost da se suočim s potisnutim dijelovima sebe. Kroz godine rada na sebi, mijenjao se i san. Zadnji put kada sam usnula isti san, nisam pobjegla. Dok sam promatrala jelena na trenutke sam vidjela njega, a na trenutke mi se činilo kao da gledam sebe. Jelen i ja postali smo jedno.

San s jelenom simbol je mog osobnog razvoja. Kao dijete rano sam usvojila mehanizme preživljavanja koji su uključivali potiskivanje vlastitih impulsa i prilagođavanja sebe drugima. Rezultat toga bio je život bez svrhe. Danas sam zahvalna znatiželji koja me kao neka nevidljiva sila gurala u otkrivanje novih ljudi, radionica, edukacija,.. i dovela me do mjesta gdje sam danas – u skladu s vlastitim bićem i povezana sa svojom svrhom.

U slobodno vrijeme guštam u muzici koja mi privatno, ali i poslovno kroz vođenje terapijskog plesa pruža osjećaj povezanosti sa najdubljim dijelovima mene, a kada se spojim sa kreativnim dijelom sebe to obično završava s glinom u rukama. Ljetne mjesece provodim u svojoj otočkoj oazi – malom seocetu na vrhu brda. U sretnoj sam vezi okrunjenoj brakom, koja mi je, uz prijateljske odnose, stalni izvor inspiracije i podrške.

Teme koje su mi od posebnog interesa u terapijskom radu su: osjećaj sebe / autentično življenje, partnerski odnosi i odnosi općenito, rad na ciljevima, rad s protokom, rad s traumom, zablokirana kreativnost, povezivanje sa sobom kroz muziku/ples/pokret, teme iz područja seksualnosti, Lgbtiq+ tematika.. U zadnje vrijeme s posebnim interesom istražujem terapiju u prirodi, te partnersku terapiju (couple therapy).

U IPD Centru nudim individualne terapije uživo, a  s osobama koje iz nekog razloga ne mogu doći na terapije uživo ili žive izvan Zagreba rado radim online. Iako mnogi online rad smatraju “lošijim”, moje iskustvo je da online terapija može biti u potpunosti cjelovita, smislena i kreativna podrška pojedincu u istraživanju sebe.

Završene edukacije:
– Shiatsu škola Hrvatska, 1. stupanj
– Energetske terapije: osnovni i napredni stupanj Bioterapije
– Analitička psihologija (niz radionica), Hrvatsko društvo za analitičku psihologiju
– Škola Integralne tjelesne psihoterapije (ITP), 4-godišnji program: Praktičarka Integralne tjelesne psihoterapije
– “Nije tabu tema”, 4-mjesečne radionice iz područja seksualnosti za psihoterapeute i savjetnike
– Edukacija iz svjesne seksualnosti, Level 1
– Škola Integralne tjelesne psihoterapije (ITP), 2-godišnji napredni trening za terapeute

Edukacije u tijeku:
– Tension & Trauma Releasing Exercises : TRE®
– Učiteljski trening (UT) Integralne tjelesne psihoterapije (Asistent u 4-godišnjem programu Osobnog razvoja)
– Studij Psihologije

e-mail: marina@ipd-center.eu
tel.: 00385 97 6327 637 (tel, whatsapp, viber)