Martina Petrinjak (Zagreb)

Svojoj kćeri i bivšem mužu zahvalna sam što sam krenula na radionice Prirodnog roditeljstva – to je mjesto gdje se sve pokrenulo.
Na radionice smo suprug i ja krenuli u želji da saznamo kako našoj kćeri pružiti više i bolje nego što smo mi dobili u našem djetinjstvu. Došli smo zbog kćeri, a ostali zbog nas samih.

Do tada – živjela sam život koji je jako brzo prolazio jer nisam bila prisutna u njemu. Ne bivajući prisutna u tijelu, uz nesposobnost zauzimanja za sebe, uz nejasan osjećaj sebe i svojih granica, izbjegavanje konflikata – takav je bio moj život. Dodatno na sve to, toga sam bila i nesvjesna. Nisam o tome niti promišljala. Niti se pitala. Nisam imala ideju da bi život mogao biti punije, prisutnije, radosnije i smislenije iskustvo.
Prvih godina rada na sebi istraživala sam i upoznavala sebe i svoj sustav, svoja nesvjesna funkcioniranja, odnos prema tijelu i emocijama.
Tako su započele i promjene, kroz osvještavanje skrivenih dijelova, te mojih podsvjesnih uvjerenja preko spoznaja što više ne želim u svojem životu, do otkrivanja što stvarno želim u životu, te kreiranja mogućnosti da to mogu i ostvariti.

Malo po malo, slika se počela otkrivati, preokretati, te slagati i preslagivati djelić po djelić na svoje mjesto. Nakon godina istraživanja, prihvaćanja, prorađivanja, rada na sebi, tuge, ljutnje, nemoći, ali i sreće, ispunjenosti i zahvalnosti – sada je već puno toga posloženo 🙂
Danas sam na skroz drugačijem mjestu nego prije 9 godina. Sada mogu ja biti tu za druge, podržavajući ih na njihovim osobnim putovanjima, da otkriju sebe, da zacijele svoje povrijeđene djelove, da otkrivaju kako se grade pozitivni kapaciteti. Da žive punim plućima. Da žive život u svim bojama. Da zajednički gradimo jedan bolji svijet, gdje su ljudi više svjesni i prisutni i osjećaju se bolje sami sa sobom i s drugima.

U IPD centru završila sam Osobni razvoj te potom i Edukaciju iz Integralne tjelesne psihoterapije 2021. godine. Voditeljski trening završila sam 2023. godine.

Istodobno krećem i na dodatne edukacije, s posebnim naglaskom na iscjeljenje traume, a to su:
2017. – 2018. TRE® edukacija -Tension & Trauma Release Exercise
2020. – 2023. Trauma Institut, Somatic Experiencing®
2023. upisujem Propedeutiku psihoterapije, edukacija je u tijeku.

Voditeljica sam RAR i OR radionica u IPD Centru i školi ITP-a, te individualna terapeutkinja.

Majka predivne djevojčice, okružena divnim i podržavajućim ljudima, osjećam da sada već vrlo dobro poznajem sebe i sviđam se sama sebi. Sretna sam i zahvalna što sam pronašla svoj put i svoju svrhu. Što živim svoju svrhu. Zahvalna sam što sam na svojem osobnom putovanju i svjedokinja osobnim putovanjima mojih kolega i klijenata.