Mia Dabinović (Zagreb)

Terapeutkinja ITP-a, član EABP-a
Iz velike ljubavi prema životinjama i znatiželje kako funkcionira organizam odlučila sam se za studij veterinarske medicine. Znanje koje sam tamo stekla te upoznavanje čudesnog rada organskih sustava potaknuli su me na nova razmišljanja i pitanja. Upisala sam Međunarodnu školu Tradicionalne kineske medicine – Akupunkturu. Kroz taj rad otkrila sam novu dimenziju medicine, u smislu funkcioniranja organa i nas kao bića u cjelini, a ne zasebnih organskih sustava. Kako sam odrastala u obitelji gdje je ,,rad na sebi“ već bio opće poznat pojam, znala sam da ću i sama jednog dana zagrebsti ispod površine.
Otvarajući prvi sloj pogledala sam dublje unutar sebe, naizgled činilo mi se da je sve na mjestu na kojem treba biti. Vjerovala sam da sam na ispravnom putu i da ću raditi ono za što sam se educirala, sve je vodilo prirodno ka tom toku. No, život je izmijenio tok u relativno kratkom periodu. U tom periodu osobnih procesa, koji su svaki put bili za nijansu dublji uviđala sam da moju strast bude nova učenja i izazovi, a da me moja sigurna – komfor zona čvrsto držala podalje od te životne radosti i strasti prema životu i izazovima koje donosi.
Odluka promjene privatnih i poslovnih odnosa koje sam uz malo straha i puno uzbuđenja na kraju donijela, dovela me do osjećaja neprocijenjive slobode.
Nakon rada u ambulanti, zaposlila sam se kao medicinski predstavnik i time imala priliku surađivati sa velikim brojem ljudi različitih profila. Tu je krenula moja istinska strast koje do tad nisam bila svjesna, odnosi; zašto je s nekim osobama bilo jednostavnije, a s drugima zahtjevnije komunicirati.
Time mogu reći da je četverogodišnja edukacija u Centru za integrativni razvoj značajno utjecala na mene. Tjelesno, emotivno i mentalno, pronalazila sam novu-staru sebe.
Nastavljajući taj put, krenula sam s edukacijom u Centru Snaga Namjere u cilju učenja novih znanja i prolaska kroz vlastita iskustva u kojima i najviše dobivam. Završila sam trogodišnju edukaciju za osobni razvoj i uvod u terapeutsku praksu te željna daljnih iskustava i učenja nastavila s trogodišnjom edukacijom za terapeuta tjelesno orijentirane terapije, trenutno sam na drugoj godini.
U međuvremenu završila sam dvogodišnji Trening za terapeute u IPD centru u kojem radim kao terapeut od 2017. godine.
Sinergija svih stečenih znanja omogućila mi je da se razvijam u terapeutskom radu. To sve zajedno podržava me u mom osobnom rastu i daje mi bogatstvo koje mogu podijeliti sa svojim klijentima, obitelji i prijateljima.
U međuvremenu sam postala majka djevojčice, s čime mi je nova uloga donijela nove poglede na pojedine životne situacije i kako se nositi s njima. Odgovor koji sam do sad pronašla jest taj da osluškujem svoje unutarnje poruke i potrebe moga bića koje je izazovno slijediti u svakom trenutku života.
Toliki put prelazimo da bismo se na kraju vratili k sebi, u baznu jednostavnost svoga bića. Vrijedno je.