Rea Giaschi Kichl (Zagreb)

TERAPEUT ITP-a, član EABP-a

Po struci sam dipl.ing.građevine i iako sam napustila struku u srcu  se i dalje osjećam kao graditelj. Sada ne radim iz obrane i potrebe za kontrolom nego iz mjesta gdje uživam gledati čaroliju koja se odvija preda mnom. Ispred mene izranja osoba kao cjelina koja živi po svojim zakonitostima, sustav se sam pali i gasi i za to ne postoje propisana pravila i brojčane vrijednosti. Mudrost tijela zna što radi neovisno kako je mi analizirali ili ne.

Na put otkrivanja sebe pogurale su me tjelesne boljke i moji najbliži suradnici: štitnjača i probavni trakt. Tada sam, uz podršku moje prve učiteljice i osteopatkinje Zvonke Tomasović, krenula na razne alternativne radionice, vikend intenzive i energetske tečajeve.  Tada nisam uviđala da je moj rad na tijelu povezan s duhovnim radom, a danas mi se čini da se puno toga uspijevalo ugraditi upravo zbog toga. Zato i danas volim integrirati razne pristupe i isprobavati sve što mi zamiriše kao ispravno za mene.

Nove spoznaje sam tada koristila da preživim na poslu, da si napravim da mi bude dobro, da se osjećam ok u svijetu koji očito ne zna što bi sa mnom. Čak sam bila i uspješna, mijenjajući sebe utjecala sam i na pojedince u rigidnom sustavu u kojem sam se nalazila. Ipak s prvom trudnoćom se sve promijenilo, u moj život je ušla ženstvenost i nježnost a da nisam ni znala što je to. Tada sam shvatila da trebam prvo naučiti biti mama sebi da bih mogla biti mama svom djetetu. I ponovno u potragu do Prirodnog Roditeljstva gdje me oduševio iskustveni rad i riječ prorada.

Napokon mi postaje jasno zašto unatoč velikom znanju nisam mogla promijeniti svoje temelje. Sve što sam do tada radila je bila glazura na torti, a unutra?

Upisujem OR, a riječ prorada dobiva važan nastavak – integracija. Istovremeno nastavljam s jogom i završavam TT200 (GaiaYoga) i Rainbow Kids TT.

Nakon završenog TT u IPD -u (1. generacija ITP terapeuta) dalje nastavljam sa edukacijom Lowen’s Essentials (učitelji Heiner Steckel, Olaf Trap i Frederic Lowen), a Somatic Experiencing i Propedeutika psihoterapije su edukacije u tijeku.

Danas sam zadovoljna mama dvoje klinaca, osoba koja ima svoj glas, plačem u kafiću, plešem u javnosti i glasno se smijem.