Sanja Gostimir Mezić (Zagreb)

VODITELJICA CENTRA, TERAPEUTKINJA ITP-a

 

Nekada davno, u predvorju Filozofskog fakulteta samo je strah od matematike prevagnuo i odlučio o mojoj dilemi “Sociologija ili psihologija?”. Tada sam odabrala sociologiju. Znala sam tada, a potvrđuje se i danas da to, naravno, nije bilo slučajno.
“Sociologija preispituje stvari koje uzimamo zdravo za gotovo i istražuje pitanja za koja se čini da su odgovori očiti. Sociologija nas uči da ono što smatramo prirodnim, nužnim, razumljivim samim po sebi ne mora biti takvo, upozorava nas da trebamo proširiti vidokrug i izdići se iznad svakodnevnog iskustva.“
Da. To sam ja i to je moja prirodna težnja. Preispitivanje i istraživanje naših širina i dubina.

Naravno, svi moji fakultativni predmeti su ipak bili na odsjeku psihologije čime sam svojoj drugoj ljubavi davala puno prostora :).

Nakon kratkog sociološko-istraživačkog iskustva karijera me odvela u svijet medija i marketinga gdje sam provela 15-ak godina kao voditelj timova i projekata.

U jednom trenutku zbrajanja i oduzimanja/preispitivanja sebe i vlastitog načina života našla sam se na Sljemenu kao polaznik 4-godišnje škole Centra za integrativni razvoj nakon čega nastavljam i sa  dvogodišnjim postdiplomskim programom.
Prorađujući vlastita pitanja, pronalaženjem odgovora na mnoga (ali još ne na sva), postajem terapeut tjelesno orijentirane terapije.

Istovremeno moja sociološka duša i dalje želi znati i dalje i šire pa me to odvelo i na edukaciju za Voditelja sistemskih konstelacija. Završetkom te edukacije dotaknula sam i osvijetlila dijelove koji su mi, do tada, ostajali neotkriveni.

Sva ta moja integrirana iskustva i znanja nesebično dijelim kao voditelj IPD Centra ali i kao terapeut na individualnim terapijama.

Profesionalna edukacija:

  • Magistra Sociologije- Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • Centar za integrativni razvoj- 4-godišnja edukacija za Terapeuta integrativne tjelesno-orijentirane psihoterapije
  • Centar za integrativni razvoj- 2-godišnji napredni trening kao program razvoja i integracije osobne moći, liderstva i seksualnosti
  • Sistemski konstelator – 2-godišnja edukacija prema kriterijima Austrijskog foruma za rad sa sistemskim konstelacijama ( ÖfS )
  • CoreSoma- 2-godišnja edukacija sa Cornelia Gerken
  • Bioenergetika–treninzi i supervizije- Olaf Trapp i Heiner Steckel-3 godine
  • Trening in Supervision Practise sa Carmen Joanne Ablack