Slavka Sekulić (Šibenik)

TERAPEUT, član EABP-a i EAP-a

 

Odabir mog formalnog školovanja nije imao nikakvog doticaja sa mojim istinskim bićem sa onim tko unutar sebe jesam. Završila sam za ekonomistu u turizmu jer se to činilo kao dobra prilika za posao. Potom se zapošljavam u tada jednu od renomiranih državnih firmi i osnivam obitelj. Sve u mom životu je bilo dobro posloženo, posao, kuća, obitelj. Međutim nešto unutar mene nije bilo dobro posloženo htjela sam otkriti što i zašto?   Nešto unutar mene je tražilo  veći mir, osjećaj sigurnosti i pripadanja. Ta unutarnja potreba odvela me krajem devedesetih na izučavanje Kineske tradicionalne medicine. Učila sam o energetskim protocima i blokadama u tijelu. Tada sam prvi put saznala kakav utjecaj na naše tijelo imaju emocije;  strah, tuga, briga, ljutnja. Trebala sam odgovor zašto i kada te emocije nastaju.

Nastavila sam  potragu dalje  kroz knjige, seminare, tečajeve i došla do Centra za integrativni razvoj. Postepeno moja pitanja dobivala su odgovor. Saznala sam više o sebi o uzroku mojih emocija i ponašanja vezanog uz te emocije. Nakon četverogodišnjeg školovanja nastavljam dvogodišnje školovanje u istom centru poslijediplomski studij Razvoj i integracija osobne moći, liderstva i seksualnosti. Na mom unutarnjem putovanju događale su se  promjene koje su za mene neprocjenjiva vrijednost. Došla sam u kontakt sa svojom istinskim bićem sa snagom, mirom, većim osjećajem životne radosti i sebe u cijelosti. Nakon školovanja samostalno pokrećem radionice na temu emocionalnog razvoja kroz rad na sebi prenoseći svoje iskustvo i znanje. Osjećam da ovaj rad rezonira sa mojim unutarnjim bićem.  Ono što me posebno ispunjava zadovoljstvom i srećom su promjene koje vidim kod polaznika.

Znam da je osobni razvoj cjeloživotno putovanje,  rad na sebi nastavljam dalje kroz radionice, seminare i edukacije.  Negdje unutar mene osjećam dječje uzbuđenje što će mi to putovanje donijeti. Danas sam član IPD Centra.