Sonja Brigljević (Zagreb)

SUPERVIZOR, TERAPEUTKINJA ITP-a, ECP

Punopravni član EABP-a European Association for Body Psychotherapy i nositelj Europskog certifikata o psihoterapiji (ECP)

Radeći kao odgajateljica u dječjem vrtiću, neprestano sam istraživala razne aspekte koji utječu na naš emocionalni i psihološki razvoj od najranije dobi.

Kako me oduvijek zanimalo bogatstvo našeg unutarnjeg svijeta, interesiralo me je što nam je potrebno da bismo bili zadovoljni svojim životom? Da bismo bili ispunjeniji i živjeli svoj puni potencijal? Da li ljudi koji na reklamama pričaju kako su motivirani i ispunjeni zaista postoje, je li moguće živjeti svoje unutarnje bogatstvo?

Tragajući za unutarnjim ispunjenjem i smislom života, na osobno sam putovanje krenula kada sam upisala Centar za integrativni razvoj i završila edukaciju za terapeuta tjelesno orijentirane terapije, u ukupnom trajanju od 6 godina. Već nakon prve tri godine edukacije počela sam razvijati i vlastitu praksu radeći kao integrativni terapeut, pišući blogove i vodeći radionice s temama osvještavanja naših nesvjesnih uvjerenja koja su nam potrebna da živimo kvalitetnijim i ispunjenijim životom.

Posebno me inspirira rad sa ženama i ženskom energijom; istraživanje i osvještavanje koliko toga nosimo u svom energetskom polju kao žene, koja su to nesvjesna uvjerenja preuzele od naših majki, rastući i razvijajući se s njima, vjerujući da su naša i da ih i dalje moramo nositi, čak i kad nam više ne koriste.

Također me inspirira dah kao naš resurs za regulaciju našeg živčanog sustava. Dah koji je unutar nas neprekidno postojan, od našeg prvog udaha kad se rodimo, pa do posljednjeg izdaha kada napuštamo naše tijelo. Svoju strast prema osvještavanju našeg potencijala disanjem unosim u radionice PREPORAĐANJA. Rebirthing tehnika nam omogućuje susret s davno potisnutim emocionalnim blokadama unutar nas, kao i njihovo propuštanje, te rasterećenje cijelog našeg sustava (emocionalnog, psihološkog, fizičkog, energetskog), a više o samoj tehnici možete pročitati na https://ipd-center.eu/preporadanje/.

IPD timu se pridružujem 2017. godine kao voditeljica grupa Osobnog razvoja u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani. 

Ostale edukacije:
2016-2017 Konstelacijske tehnike prema Bertu Hellingeru
2018-2019 edukacijski trening kod Cornelie Gerken, (CORESOMA)
2018-2019 supervizijski  treninzi Olafa Trappa i Heinera Steckela-Bioenergetika
2020. upisujem edukacije Somatic Experiencing u Zagrebu i dalje se usavršavam u radu s ranom razvojnom traumom i šok traumom
2020.- kontinuirani timski supervizijski treninzi sa Carmen Joanne Ablack