Tomislav Lipovac (Zagreb)

TERAPEUT ITP-a

Od kada se sjećam moj život je vrlo često bio prožet frustracijom. Frustracijom koja je najčešće završavala bijesom i agresivnošću. Nakon što je frustracija u odnosima sa najbližima , sa sobom i sa životom općenito dosegla razinu u kojoj je bilo gotovo nemoguće funkcionirati, osjetio sam potrebu za promjenom. Dubokom promjenom unutar sebe. Ponovo su pitanja iz tinejđerskih dana postala aktualna, tko sam ja, zašto sam tu i zašto sam takav kakav jesam.
Završio sam gimnaziju i upisao ekonomski fakultet koji nisam završio. U ranim dvadesetima sam preuzeo obiteljski posao, knjigovodstveni ured, kojim se još i danas bavim.
Oženjen sam i otac dvije kćeri. Upravo su djeca bila najveći motiv da upišem program Prirodnog roditeljstva. Želio sam biti bolji roditelj.  U IPD centru sam završio  četverogodišnji program osobnog razvoja i dvogodišnju edukaciju – Trening za terapeute kroz koju sam  imao priliku za daljni rast i povratak sebi. Vjerujem  da svatko svojim iskustvima putovanja do Sebe može biti podrška i pomoć svima koji su se odlučili potražiti ono što im nedostaje.

Biti podrška nekome tko želi prihvatiti i zavoljeti sebe, a samim time i sve oko sebe, za mene znači mijenjati svijet na bolje. I ja želim biti dio te promjene.

Edukacija:

2014-2020 – 6-godišnji program Osobnog razvoja + Treninga za terapeute ITP-a u IPD Centru
2018-2019 – TRE, LLC: TRE (Tension & Trauma Release Exercise) provider