Walid Daw, PhD

SUPERVIZOR IPD TIMA I UČITELJ NA VT-u

Walid P. Daw, PhD

klinički psiholog, međunarodni supervizor, tjelesni psihoterapeut

Obrazovanje
Walid Daw je rođen u Izraelu, studirao je na Umjetničkoj školi u Firenci u Italiji i glumačkoj školi pantomime u Švicarskoj.
Godine 1978. diplomirao je kliničku psihologiju na Sveučilištu u Bernu i nakon dvije godine asistira na Sveučilištu u području istraživačke i eksperimentalne psihologije te osam godina skuplja iskustvo u psihijatrijskoj bolnici (dijagnostika, istraživanje i terapija).
Sljedećih godina nadograđuje svoja znanja, iskustva i vještine iz područja psihoterapije i psihologije.
Walid Daw je bio učenik osnivača prvih škola tjelesne psihoterapije: Alexandera Lowena (Bioenergetska analiza) i Johna Pierrakosa (Core Energetix).
Doktorirao je 1995. godine.
Kao klinički psiholog (PHD) radio je na istraživanju socijalne psihijatrije u Bernu (neverbalno ponašanje i depresija) i u Psihološkoj bolnici Münsingen gdje je obučavao mlade liječnike i medicinske sestre te radio u istraživanju, dijagnostici i terapiji.
Od 2010. radi na Sveučilištu u Duisbourgu u Njemačkoj na razvoju senzorskih sustava i istraživanju u području robotike.
Više iskustva i prakse stekao je radeći u privatnom zdravstvenom centru Bern ovlaštenom za individualnu i grupnu terapiju gdje i sada radi.

Psihoterapija
Walid Daw je obučen u sljedećim terapijskim metodama: Gestalt terapija, bihevioralna terapija, Rolfing, Polarity, Bioenergetske analize, Biodinamika i Core Energetics.
Veliko iskustvo stekao je na Esalen institutu u Big Suru u Kaliforniji, gdje su na radionicama i kongresima sudjelovali i Joan Baez, Henry Miller, Fritz Pearls i Timothy Leary.
Također je suosnivač međunarodne zaklade za Core Energetics (IFCE u New Yorku) i osnivač švicarskog Core Development Instituta u Bernu gdje je u 13 godina obučio preko 70 terapeuta.
Kao učitelj tjelesne psihoterapije i međunarodni supervizor, vodi radionice i treninge u Njemačkoj, Italiji, Brazilu, Meksiku, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Švicarskoj.
Walid Daw autor je mnogih knjiga, članaka i doprinosi mnogim konceptima tjelesne psihoterapije.

Privatno
Svoj umjetnički talent iskazao je kao pantomimičar, pjesnik i slikar.
Njegova je namjera pomoći ljudima da razumiju jedni druge i poboljšaju svoju živost i vitalnost.