Live stream predavanje Tomislava Kuljiša – Tko sam ja stvarno?  (Ego, Self, Unutarnje dijete…)

Tema - Tko sam ja stvarno?
Live stream četvrtak, 01.02. od 17.45 - 19.15h

Prijava za predavanje

Nakon prijave u lijevu prijavnicu stići će vam u povratnom mailu link za naš You Tube kanal preko kojeg ćete moći gledati predavanje kao live stream, ili naknadno kao snimak narednih pet dana. Za vrijeme live streama možete postavljati pitanja putem chata.  Za sve informacije obratite se na info@ipd-center.eu. Prijavom ulazite u mailing listu Tomislava Kuljiša i IPD Centra, s koje se možete u svakom trenutku lako ispisati, a vaši podaci se neće davati trećim stranama.

Postavljanje ovoga pitanja u nekoj fazi života ujedno označava i aktiviranje nove razine svijesti u čovjeku koja se ne mora probuditi kod svakoga. Time započinje i u nama, kao i u milijunima ljudi prije nas, proces traženja sebe, svoje svrhe i smisla svog postojanja. Na tom putu se srećemo s različitim konceptima od kojih su neki više duhovno religiozni, a neki više psihološki usmjereni. Jedni tvrde da treba odbaciti ego, a drugi da ga treba ojačati i svi tvrde da su u pravu. U osnovi, kada sagledamo širu sliku, vidjet ćemo da i jesu, i da svatko drži važan dio istine. Daljnje odgovore obično tražimo kroz razne knjige s ciljem razumijevanja ”Tko sam to ja?” i često ostajemo zbunjeni neujednačenim značenjem pojmova koji govore o našim različitim dimenzijama kao što su: ego, Self, više ja, jastvo, duša, duh, id superego… I neminovno se srećemo sa spoznajama da to kako danas doživljavamo sebe ima snažnu vezu s iskustvima iz ranog perioda kojih se najčešće niti ne sjećamo.

I dalje nam ostaje pitanje: Što je moje stvarno ja?, jer da smo identificirani već sada s tom dimenzijom sebe ne bismo niti postavljali to pitanje.

Da li je stvarni ja onaj koji provali van u nastupu bijesa pa mi drugi kažu ”E, sad si pokazao/la svoje pravo lice!”
Da li je stvarni ja onaj koji teži perfekcionizmu, natječe se s drugima i postiže uspjehe?
Da li sam sam u stvarnom ja onda kada osjećam usamljenost ili bol zbog nedostatka voljene osobe?
Da li sam u stvarnom ja onda kada stvaram, osmišljavam, kreiram, plešem, pjevam…?
Ili sam u stvarnom ja onaj kojeg osjetim u sebi kada meditiram ili se molim?
Koliko smo uopće stvarani ili prikladani u životu i usudimo li se dovoljno živjeti svoju autentičnost?
I što je uopće moja autentična dimenzija i od kuda dolazi?

Ovo besplatno predavanje ima za cilj da nam napravi malo reda u razumijevanju ove važne teme i kroz ovu večer s Tomislavom Kuljišem postat će nam jasnije s kojim dijelom sebe se trenutno identificiramo, što su nam potencijali te kako možemo konkretno raditi na tome da sve više afirmiramo stvarnog sebe u životu i postajemo na van sve više ono što osjećama da negdje u sebi doista i jesmo.

LiveStream_IPD_1

Live stream (ili prijenos uživo) predavanje je namijenjeno onima koji nisu u mogućnosti doći na predavanja uživo u gradovima i moći će se pratiti besplatno u četvrtak 01.02. od 17.45h preko kompjutera, tableta ili smartphonea, ili pogledati naknadno kao snimak narednih pet dana.

 

Par gleda Live stream
Who-Am-I-Series
tko sam ja

Predavanja i iskustvena radionica Tko sam ja stvarno? – uživo u Zagrebu, Beogradu i Rijeci

Ako ste u mogućnosti doći na istoimena predavanja nakon kojih će Tomislav Kuljiš održati iskustvenu radionicu  od 17.30-21.30h u ponedjeljak, 29.01. u Rijeci i srijedu 31.01. u Zagrebu i subotu 03.02. u Beogradu prijavite se u drugu prijavnicu na OVOJ STRANICI.

Upis u program: Video + live stream Rani razvoj – utjecaj na život (RAR)

Predavanje je ujedno i uvod u programe Tomislava Kuljiša i IPD Centra. Prvi dvomjesečni program koji počinje u četvrtak 08.02. 2018  je Rani razvoj – utjecaj na život (RAR) o kojem možete više saznati OVDJE.
Program se može upisati bilo kada kao Video + Live stream RAR, a u Zagrebu, Beogradu, Rijeci, Ljubljani, Sarajevu i Dubrovniku se može upisati kao Kompletan program RAR koji uključuje i iskustvene radionice.
Nakon prođenog RARa kroz osam četvrtaka može se upisati i četverogodišnji program Osobni razvoj koji je preduvjet za dvogodišnji Trening za terapeuta osobnog razvoja.

Više o samoj temi predavanja

Više o predavaču i temi predavanja

Zadnjih godina sve više u društvo prodiru suvremene spoznaje o važnosti ranog perioda za formiranje buduće osobe, njen osjećaj sebe, doživljaj svijeta i sebe u svijetu te za kvalitetu njenog funkcioniranja u životu. Tomislav Kuljiš je svoj rad posvetio širenju i afirmaciji tih spoznaja u društvu. U cilju prevencije gore spomenutih problematika osnovao je Centar Prirodno roditeljstvo s u svrhu informiranja aktualnih roditelja, a u cilju otklanjanja spomenutih problema i rada na sebi osnovao je IPD Centar (iIntegral Personal Develoment – Center and School). Ovo predavanje ima za cilj sagledavanje koje sve identifikacije možemo imati iz kojih doživljavamo svijet. Veći dio odraslog života živimo u ego identifikaciji, ali ono što nam pravi problem u dnevnom funkcioniranju, a pogotovo u emocionalnim odnosima je regresiranje u doživljaj svijeta unutarnjeg djeteta što je direktna posljedica ranih povrjeđujućih iskustava. Važno je znati da kroz kvalitetn rad na sebi imao potencijal ”sjedanja” u dio sebe kojeg nazivamo Selfom, jastvom što je u biti naša prava identifikacija iz koje živimo ispunjen i smislen život.

Ove emisije vam mogu biti dobar uvod u predavanje

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.