Helena Hajdin

Helena Hajdin

Terapeut, voditelj radionica T.R.E.K., RAR i Preporađanje i Energetski trening

Rođena sam uz more i ljubav prema moru koje me najviše vraća sebi.Iz vlastitog iskustva, duboko vjerujem, da su velike krize u životu prilike za duhovni rast i da naša najveća slabost može postati naša najveća snaga. Emocije, strast, spontanost, znatiželja, kreativnost, glazba, intuicija, igra i rizik bili su, i još uvijek su, moj životni pokretač.

Kao vrlo mlada puno sam putovala i radila kao make-up artist u kazališnoj i filmskoj industriji te na modnim revijama. Vodila sam timove ljudi i uživala u putovanjima i slobodi izražavanja svoje kreativnosti. Međutim, u svemu tome nešto je nedostajalo. Nedostajala sam ja, nedostajala je moja dublja povezanost sa samom sobom. Kako me je moja divlja priroda vodila kroz život tako sam se sasvim “slučajno” našla točno tamo gdje sam trebala. 2003. g. upisujem 4-godišnju edukaciju integrativne tjelesno orijentirane terapije u Centru za integrativni razvoj. I tu počinje moj put povratka sebi spajajući tijelo, emocije i um.

Osviještavam da je ono što sam  donijela sa sobom u ovaj život oblikovano najranijim iskustvima u mom djetinjstvu. I da ne mogu pobjeći od onoga što nosim u sebi. Jedini put bio je da se suočim.

 “Otvaranje srca može biti bolno, ali bol je zanemariva  prema sreći koje otvoreno srce donosi.” 

Kroz razne edukacije od hipnoze, Brain Gyma, regresije i raznih energetskih tehnika i dalje učim i istražujem. 2018. g. završavam edukaciju za TRE providera i certificirani sam TRE provider (TRE-Tension & Trauma Release Exercise). Trenutno pohađam trogodišnju  edukaciju Somatic Experiencing® TRAUMA INSTITUTE.

Dio sam IPD tima, radim kao terapeut i voditelj radionica Osobnog razvoja u Rijeci, Zagrebu i Beogradu. Vodim radionice programa Roditeljstvo i Rani razvoj (RAR) -utjecaj na život. Ljubav prema glazbi, plesu i ritmu spajajući kroz tijelo vodim kroz T.R.E.K radionice. Voditelj sam Energetskog  treninga i mini intenziva kroz koje moja duhovnost i kreativnost najviše dolaze do izražaja.  Vodim i radionice  Preporađanja gdje kroz disanje oslobađamo zablokirane i potisnute emocije i TRE radionice  (vježbe za opuštanje stresa i traume).

Nekad i sad…. i dalje putujem,kreiram,vodim i volim svoj život sa više povjerenja u sebe.

Zahvalna sam šta imam priliku gledati druge na njihovom putu osobnog razvoja. Vjerujem u duhovnost i transformaciju. Podrška sam drugima da slušaju svoje srce i njegov ritam, da se povežu sa svojom autentičnom, stvarnom prirodom, da prihvate sebe u svim bojama, da se prepuste životu sa povjerenjem kako bi živjeli punim plućima.

Danas su mi najveći učitelji moji sinovi, a namjera mi je da imam hrabrost da nastavim put svog srca.