Mini intenzivi Povratak sebi – POVEZANOST vs. NAVEZANOST – Tuhelj 20.-22. 03. 2020

PRIJAVLJIVANJE ZA MINI INTENZIV - POVEZANOST VS. NAVEZANOST

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.

Trenutno niste ulogirani!

Do početka mini intenziva je preostalo još:

Mini intenziv – Povezanost vs.navezanost 20.-22.03 Tuhelj

Biti navezan na određenu sliku o sebi, samovažnost, velika očekivanja od sebe, očekivanja i potraživanja od drugih itd. je normalno i uobičajeno svjesno stanje čovjeka dok nam je identifikacija u egu. Često nam životne okolnosti učine da se poljulja ili uruši ono na što smo navezani i tada nastup bolna i velika kriza, jer jedan dio nas doslovno tada umre i ostaje razorno bolna praznina. Gubitak posla i pozicije, raspad firme, rastava braka, otkaz, umirovljenje i sl. su najčešća stanja kada ego doživi krizu jer nestanu izvori njegove identifikacije. Ego je kao prazni balon koji se mora ispuniti s nečim i to u pravilu izvana, kako bismo dobili osjećaj identiteta. Ideja prirode je da se ego ispuni s osjećajem sebe koji dolazi iznutra, od Selfa. No, za takvo stanje smo trebali imati neka puno drugačija rana iskustva i možda smo trebali biti neka starija duša da bismo tako doživljavali sebe. Iz stanja navezanosti posljedično teško ostvarujemo povezanost sa sobom i s drugima pa onda i s nečim puno većim od sebe. Zato je i cilj dubokih duhovnih koncepata otpuštanje svih navezanosti kao preduvjet za prosvjetljenje.

Samovažnost
O povezanosti

Stanje povezanosti, stanje kada doživljavamo jednotu, zajedništvo s drugom osobom, drugim ljudima, prirodom, svijetom…je normalno stanje Selfa. Tada ”znamo” da nismo nikada niti bili odvojeni i da smo oduvijek i zauvijek samo jedna kapljica u moru, ali i dalje nosimo sve kvalitete mora. Iz najdubljeg dijela sebe, iz Selfa nosimo iskonsku čežnju da se vratimo u more ili povežemo s još jednom kapljicom, što se i događa samo od sebe kada se naša identifikacija prebaci iz ega u Self. Tada nema alijenacije, nismo otuđeni, osjećamo da pripadamo i da smo oduvijek imali svoje mjesto i pripadali. Tada osjetimo ganuće, ispunjenje, mogu krenuti suze ushićenja i radosti. I tada imamo samo jednu misao u glavi: To je To. Tada ništa ne trebamo, ničem ne stremimo, ništa novo se ne mora desiti jer To je sve, i sve je To. Ova stanja možemo i trebamo više unijeti u svoj život i kada ih jednom osjetimo lakše ih ponovo aktiviramo.

kontakt ego - Self - Izvor
O povezanosti

To je stanje onnenessa, jednote, osjećanja Boga i permanentno stanje kod prosvijetljenosti. To stanje može ići iz dvije faze zrelosti ljudskog bića.
1. u predosobnoj (predpersonalnoj) fazi (prije formiranja ega) u kojoj su djeca do cca godinu i pol kao i nativna plemena koja su u svom razvoju još u ljubičastoj memi (prije razvoja crvene koja je u biti formiranje ega). To je bijela točka na bijelom zidu koja ne zna da je točka.
2. U nadosobnoj (transpersonalnoj) fazi zrele odrasle osobe koja ima dobro formiran i zreo ego koji postaje svjedok vlastitog Selfa i spoznaje istinsku duhovnost (transpersonalnost). Bijela točka postaje svjesna bijelog zida, ali zadržava osjećaj sebe i preuzima odgovornost za svoj život u materijalnom svijetu.  (više o ovome u 6. predav. 3. g)

Još uvijek većina ljudi traži Boga i postaje religiozna vođena porivima iz prve faze u infantilnoj čežnji ”Da me bar netko voli”,  ”Da barem negdje pripadam”, Da se bar s nečim stopim (mamom)” što je rezultat i lošeg ranog (simbiotskog) perioda i aktualne faze sazrijevanja opće ljudske svijesti. To je korijen religioznosti, ali nema puno veze s istinskom duhovnosti. (više na 1.pred. 2. g.)

navezanostw

v.s.

kontakt s Selfom
O navezanosti

E, to je potpuno druga priča i energija. Kada se počeo u nama formirati ego i kada smo počeli iz ega postajati svjesni sebe, morali smo nekako naći identifikaciju tko smo to mi. Trebalo je biti da nam kroz viđenost, doživljenost, pregovaranje (više u RIRR-u) roditelji pomognu da se povežemo što je više moguća sa Selfom, ali eto, imali su važnijeg posla. Jedino što nam je ostalo je da se navežemo na sliku o sebi koju su nam oni nesvjesno ponudili u njihovoj potrebi da ispunimo njihova očekivanja i tako ostvarimo neku svoju identifikaciju. Onda smo nesvjesno introjicirali njihova očekivanja koja su sada postala naša pa osjećamo kada ih ne bismo ispunili da nas ne bi bilo, jer ta slika je sve što jesmo. Nesvjesno smo nastavili razvijati poželjnu varijantu sebe po onome što su nam u školi i društvu rekli što se cijeni, što se dobro plaća, što je za pohvalu, što nam osigurava prihvaćenost…i nesvjesno osjećamo da kada bi nam to bilo oduzeto da ni nas ne bi bilo. Proširili smo svoju identifikaciju i navezanost na materijalne stvari, auto, stan, odjeću, a kako su nam tek važne mukom stečene titule i važna radna mjesta ili pozicija u društvu. Ona su postala neraskidivi dio naše identifikacije, čvrsto navezane kao što nam je meso na kostima.

A gdje sam tu JA?

ja
Što ćemo raditi?

Cijeli ovaj ciklus mini intenziva Povratak sebi ima za cilj vraćanje u to naše JA, a ovaj mini intenziv će nam pomoći da sagledamo naše navezanosti i dobijemo priliku osjetiti što bi bilo da ih nemamo i kako je to kada bez navezanosti iz ego stanje osjetimo istinsku povezanost sa svijetom iz Selfa.

Kroz ovaj mini intenziv ćemo imati priliku osjetiti kako naš ego reagira kada mu se maknu uobičajene navezanosti i osjetiti tada možda jaku bol, a nekada veliko olakšanje. Iskustvo povezivanja sa Selfom ili stvarnim sobom koje vježbe daju mijenja način kako ćemo doživljavati sebe u budućnosti. Cilj intenziva je da nakon ovih iskustava snažnije pokrenemo u sebi procese afirmacije stvarnog JA na van kao i procese deidentifikacije od maski i uloga koje smo sami kreirali ili su nam nametnuti, a na koje smo još uvijek navezani.

Tomislav Kuljiš

ego lao alatka Selfa
Tehničke informacije

Obzirom da ova dvorana nema tepih nego parket obavezno si ponesite ležaljke, karimate, jastuk, kako bi u vježbama mogli imati mekanu podlogu. U dvorani se može raditi u tenisicama ili bos. Bit će zapisivanja na vježbama pa je dobro da imate kemijsku i bilježnicu u kojoj vam ostaju te bilješke trajno umjesto papira, a najbolje je digitalno ako je to nekome već praksa. Boca s vodom je dobrodošla. Mini intenziv traje od petak popodne, subotu cijeli dan i nedjelju do ručka. Satnica radionica:
– petak od 18-21h
– subota od 10- 13.15 i od 15-18.15h
– nedjelja od 10-14h

Kako je ovaj rad usmjeren na unutra i ne podrazumijeva procesni rad , ali za svaki slučaj uvijek je više terapeuta, grupe mogu biti i do sedamdeset polaznika ukoliko je dvorana dovoljno velika. Subota navečer je uobičajeno party. Obzirom na vrstu rada alkohol nije poželjan i može biti vrlo kontraproduktivan.
Kotizacija za intenziv iznosi 1000kn (135 €) i plaća se u petak prije početka ili na žiro račun.
Mini intenziv vode: Tomislav Kuljiš, Maja Dajčer i asistentica Ivana Crnojevac

očekivanja
Mjesto održavanja i smještaj

Hotel Well u Tuheljskim toplicama ima inače nešto više cijene, a za nas su napravili ponudu koju navodimo ispod. Prilikom prijave na recepciji samo navedite da ste iz IPD-a da biste imali te cijene. Dogovorili smo cijenu pansionskog obroka u hotelu za nas od 100 kn pa se u tablici označite da li želite u petak večeru, u subotu ručak (poželjno da ne gubite vrijeme na pauzi) i u subotu večeru. U hotelu imamo bazen koji se plaća dodatno i radi do kasno za vikend.

Smještaj po vrlo povoljnim cijenama možete rezervirati i u hostelu ili pansionu Noć i dan koji su odmah uz hotel ili u nekom od brojnih privatnih pansiona i smještaja u bližoj okolici koje nađite na Bookingu i sl. i organizirajte se preko FB-a ili tablice i sl.

Ovdje imate linkove za povoljan smještaj u hostelu odmah uz hotel Well, Pansiona Noć i dan pored hotela i stranice za smještaj u Zagorju. Druge smještaje si nađite na bookingu i sl jer je u blizini puno apartmana, gostiona i soba s vrlo povoljnim smještajem.

https://www.terme-tuhelj.hr/hr/smjestaj/hostel-vila-terme-tuhelj/cenik-vila-16772

https://www.restoran-nocidan.hr/

https://www.biserzagorja.hr/

Za dogovore oko prijevoza, dijeljenja smještaja i sl koristite našu FB grupu.

SAMO ZA IPD Centar – CIJENE SMJEŠTAJA S POPUSTOM:
Dvokrevetna Premium soba. 451,10 kn po osobi dnevno na bazi noćenja s doručkom
Dvokrevetna Classic soba 382,85 kn po osobi dnevno na bazi noćenja s doručkom
(Redovna cijena u navedenom terminu na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim Premium sobama 4* iznosi 694,00 kn po osobi dnevno, a u dvokrevetnim Classic sobama iznosi 589,00 kn po osobi dnevno. Nadoplata za noćenje u jednokrevetnoj sobi (SINGLE USE) u Premium sobama iznosi 218,00 kn po danu, a u Classic sobama 143,00 kn po danu.)

EKSTRA NADOPLATE:
· nadoplata za dodatni pansionski obrok ručak / večera buffet za osobe na smještaju: 90 kn po osobi
· doplata za SINGLE USE Premium – 218 kn dnevno, Classic – 143 kn dnevno
· nadoplata za boravišnu pristojbu: 10 kn po osobi dnevno
U CIJENU SMJEŠTAJA UKLJUČENO JE:
· bogat samoposlužni stol tijekom svih obroka u restoranu Lati. U ponudu velikog izbora hrane uključena je i ponuda Selfness kuhinje pripremljene od zdravih namirnica, te direktna priprema jela za goste od strane naših kuhara na cooking-u
· neograničeno kupanje u svim bazenima Terma Tuhelj
· neograničeno korištenje fitness dvorane
· aqua aerobic i program animacije u hotelu
· gratis hotelski parking

Oko kombinacije za smještaj se dogovorite interno i u tablici boldajte svoje ime da se zna da ste rezervirali smještaj i našli cimere. 

well-500-atrij
Terme-Tuhelj-Well
Hotel Well dvorana

PRIJAVLJIVANJE ZA MINI INTENZIV - POVEZANOST VS. NAVEZANOST 20.-22-03. Tuhelj

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.

Trenutno niste ulogirani!

Kako do Tuheljskih toplica

Duboka povezanost

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.