Radionica – Preporađanje – Otpuštanje, Zagreb, 6.2.2020. u 18:00

Obavezne prijave za radionicu Preporađanje:

ZAGREB na sonja@ipd-center.eu

Radionica Preporađanje

Preporađanje je vrlo moćna i jednostavna tehnika rada na emocijama i traumama koje nosimo potisnute u sebi i koja se danas radi u cijelom svijetu te ne zahtijeva nikakvo predznanje niti pripremu. Rezultat preporađanja je postizanje većeg unutarnjeg mira, emocionalne protočnosti, stanja preporođenosti, … moglo bi se reći da djeluje na naše tijelo i emocionalno-psihološko stanje kao što djeluje restartanje na kompjuter.
KAKO SE RADI PREPORAĐANJE?
Način rada podrazumijeva stručno vođeno intenzivno ritmično disanje bez pauze koje je s obzirom na nemanje pauze karakteristično za bebe, životinje ili kod odraslih prilikom spavanja. Prilikom procesa preporađanja i inducirane hiperventilacije dolazi do promjena u biokemiji tijela, veće simpatičke aktiviranosti autonomnog živčanog sustava, snažnog porasta energetskog naboja u energetskom tijelu što dovodi do tipičnih tjelesnih senzacija spazma ili stiskanja pojedinih mišića. Posljedica toga je nekontrolirano podizanje davno potisnutih emocija u njihova ekspresija što daje osjećaj rasterećenja. Obzirom da se radi u većoj grupi, svako je duboko u svom procesu i praksa pokazuje da nikome nije neugodno pustiti se u ono što se podigne.

preporadanje-v
Što je rezultat preporađanja?

Najvažniji rezultat ove tehnike je otpuštanje nesvjesnih emocionalnih blokada i podizanje davno potisnutih i zablokiranih emocija od kojih smo se davno nekada (najčešće još u ranom periodu) odvojili, ali koje opterećuju naš sustav i utječu na psihičko i fizičko zdravlje. Zablokirane i potisnute emocije ostaju u našem tijelu i često bivaju aktivirane novim situacijama i tjeraju nas na neželjeno ponašanje. Naš sustav troši veliku energiju da ih drži potisnutim bez našeg znanja o tome. Nakon proboja i propuštanja sveg onog emocionalnog materijala koji se godinama potiskivanjem nabijao u našem sustavu osjećamo se doista olakšano, preporođeno, protočno, vibrantno i životno. Kao što iz stisnute polovice limuna izlete koštice van, tako i prilikom preporađanja potisnute emocije za koje niti ne znamo da su u nama više nema što držati i pod pritiskom energiziranog sustava prođu i izađu iz nas.
Preporađanje je svojevrsna detoksikacije organizma, jer inače disanjem izbacujemo 70% štetnih tvari (probavom svega 3%, mokrenjem 7%, a znojenjem 20%). Ujedno ova tehnika čini da postajemo povezaniji sa sobom, svojim nutarnjim svijetom i svojim stvarnim emocijama. U neurološkom smislu dolazi do veće parasimpatičke opuštenosti i osjećaja mira, a u energetskom smislu bi mogli reći da radimo ventiliranje i pročišćavanje energetskog sustava čime oslobađamo zablokiranu energiju koja nam sada postaje dostupna u redovnom životu.

8FA58684-87BA-47BB-9BA3-B6EF3D556341-7615-000005F41F6A108E
Kako često se može ići na preporađanje?

Već jedna radionica daje snažno iskustvo, a kroz nekoliko radionica dolazi do očigledne promjene u unutrašnjem stanju osobe u vidu većeg mira i opuštenosti. Naša preporuka je kombiniranje ove tehnike s individualnim terapijama kroz koje možemo rekonstruirati kada i kako je došlo do blokade tih emocija i dovršavati cijeli prirodni proces zacjeljenja povrede povezivanjem s potrebama koje su bile povezane s tim emocijama i njihovim namirivanjem. Obzirom na integrativni pristup u našem radu tehnika preporađanja koji njegujemo u IPD Centru je cjelovitija nego standardna tehnika preporađanja i podrazumijeva i određeno namirenje potreba sustava koje su se otvorile ispod propuštene emocije.
POVIJEST PREPORAĐANJA
Začetnik ove tehnike je Leonard Orr koji je još od 1962 eksperimentirao s preporađanjem da bi zajedno sa Sondrom Ray 1974 g.predstavio svoj rad u knjizi Rebirthing for the new age. Od tada su ovu tehniku prošli milijuni ljudi po svijetu i doživjela je dosta dorada i varijanti. Dr. Stan Grof je samostalno razvio vrlo sličan koncept Holotropskog disanja. Osnova je uglavnom ista i kod preporađanja je važno da ga radi stručni terapeut koji može podržati i voditi osobu kroz njen proces bez obzira na intenzitet.

preporadanje-x
Kako se prijaviti i što ponijeti na preporađanje?

Preporađanje se radi ležeći na podu na mekanoj podlozi pokriven dekicom u udobnoj odjeći. Obzirom da sve potrebno već postoji u Centru ponesite sa sobom samo bocu s vodom i preporučljivo je ne jesti puno prije same radionice. Radionica počinje u 18h i završava u 21.15h, a lokaciju našeg Centra u Zagrebu imate u izborniku KONTAKTI.

Program radionice:
Uvod – teoretsko upoznavanje s preporađanjem i tehnikom
Opuštanje
Procesni dio
Integracija iskustva
Shering – podjela iskustvaKotizacija za radionicu iznosi 250 kn. Prilikom prijave dobiti ćete podatke za uplatu kotizacije. Broj polaznika je ograničen.
Prijava mailom je obavezna na:
sonja@ipd-center.eu (Zagreb) gdje možete dobiti i sve informacije u vezi radionice.
Za sve ostale informacije o IPD Centru i radionici možete se javiti na info@ipd-center.eu.

VODITELJI RADIONICE

Sonja Lovrenović

TERAPEUT, VODITELJ RADIONICA RAR I PREPORAĐANJE

Jelena Dadić

Voditelj radionica RAR-a, polaznik Terapeutskog treninga

1 komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  • Svima bih preporučila ovu radionicu. Dugo sam je izbegavala zato što sam “nanjušila” da će me to intezivno, ritmično disanje dovesti do jakog osećaja straha koga je bilo mnogo u detinjstvu. Ali sam isto tako bila svesna da se ta stanja mogu jedino prevazići po principu “u to, i kroz to”. Uprkos otporima, ušla sam u proces i kao što sam i očekivala, ušla sam u preplavljujući strah. Bilo je grozno, s’tim što je ovog puta neko bio tu, neko kome to moje stanje nije previše i neko ko me je uspešno regulisao. Dobila sam novo, lekovito iskustvo. Realnost je da će mi trebati još takvih iskustava, ali ono što je je bitno da sam uz “Preporađanje” ušla u tu temu i da sam već dobila puno.

    Marija Galović

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.