Radionica – Preporađanje, Zagreb, 17.05. u 18:00

Obavezne prijave za radionicu Preporađanje:

ZAGREB na sonja@ipd-center.eu

Radionica Preporađanje

Preporađanje je vrlo moćna i jednostavna tehnika rada na emocijama i traumama koje nosimo potisnute u sebi i koja se danas radi u cijelom svijetu te ne zahtijeva nikakvo predznanje niti pripremu. Rezultat preporađanja je postizanje većeg unutarnjeg mira, emocionalne protočnosti, stanja preporođenosti, … moglo bi se reći da djeluje na naše tijelo i emocionalno-psihološko stanje kao što djeluje restartanje na kompjuter.
KAKO SE RADI PREPORAĐANJE?
Način rada podrazumijeva stručno vođeno intenzivno ritmično disanje bez pauze koje je s obzirom na nemanje pauze karakteristično za bebe, životinje ili kod odraslih prilikom spavanja. Prilikom procesa preporađanja i inducirane hiperventilacije dolazi do promjena u biokemiji tijela, veće simpatičke aktiviranosti autonomnog živčanog sustava, snažnog porasta energetskog naboja u energetskom tijelu što dovodi do tipičnih tjelesnih senzacija spazma ili stiskanja pojedinih mišića. Posljedica toga je nekontrolirano podizanje davno potisnutih emocija u njihova ekspresija što daje osjećaj rasterećenja. Obzirom da se radi u većoj grupi, svako je duboko u svom procesu i praksa pokazuje da nikome nije neugodno pustiti se u ono što se podigne.

preporadanje-v
Što je rezultat preporađanja?

Najvažniji rezultat ove tehnike je otpuštanje nesvjesnih emocionalnih blokada i podizanje davno potisnutih i zablokiranih emocija od kojih smo se davno nekada (najčešće još u ranom periodu) odvojili, ali koje opterećuju naš sustav i utječu na psihičko i fizičko zdravlje. Zablokirane i potisnute emocije ostaju u našem tijelu i često bivaju aktivirane novim situacijama i tjeraju nas na neželjeno ponašanje. Naš sustav troši veliku energiju da ih drži potisnutim bez našeg znanja o tome. Nakon proboja i propuštanja sveg onog emocionalnog materijala koji se godinama potiskivanjem nabijao u našem sustavu osjećamo se doista olakšano, preporođeno, protočno, vibrantno i životno. Kao što iz stisnute polovice limuna izlete koštice van, tako i prilikom preporađanja potisnute emocije za koje niti ne znamo da su u nama više nema što držati i pod pritiskom energiziranog sustava prođu i izađu iz nas.
Preporađanje je svojevrsna detoksikacije organizma, jer inače disanjem izbacujemo 70% štetnih tvari (probavom svega 3%, mokrenjem 7%, a znojenjem 20%). Ujedno ova tehnika čini da postajemo povezaniji sa sobom, svojim nutarnjim svijetom i svojim stvarnim emocijama. U neurološkom smislu dolazi do veće parasimpatičke opuštenosti i osjećaja mira, a u energetskom smislu bi mogli reći da radimo ventiliranje i pročišćavanje energetskog sustava čime oslobađamo zablokiranu energiju koja nam sada postaje dostupna u redovnom životu.

8FA58684-87BA-47BB-9BA3-B6EF3D556341-7615-000005F41F6A108E
Kako često se može ići na preporađanje?

Već jedna radionica daje snažno iskustvo, a kroz nekoliko radionica dolazi do očigledne promjene u unutrašnjem stanju osobe u vidu većeg mira i opuštenosti. Naša preporuka je kombiniranje ove tehnike s individualnim terapijama kroz koje možemo rekonstruirati kada i kako je došlo do blokade tih emocija i dovršavati cijeli prirodni proces zacjeljenja povrede povezivanjem s potrebama koje su bile povezane s tim emocijama i njihovim namirivanjem. Obzirom na integrativni pristup u našem radu tehnika preporađanja koji njegujemo u IPD Centru je cjelovitija nego standardna tehnika preporađanja i podrazumijeva i određeno namirenje potreba sustava koje su se otvorile ispod propuštene emocije.
POVIJEST PREPORAĐANJA
Začetnik ove tehnike je Leonard Orr koji je još od 1962 eksperimentirao s preporađanjem da bi zajedno sa Sondrom Ray 1974 g.predstavio svoj rad u knjizi Rebirthing for the new age. Od tada su ovu tehniku prošli milijuni ljudi po svijetu i doživjela je dosta dorada i varijanti. Dr. Stan Grof je samostalno razvio vrlo sličan koncept Holotropskog disanja. Osnova je uglavnom ista i kod preporađanja je važno da ga radi stručni terapeut koji može podržati i voditi osobu kroz njen proces bez obzira na intenzitet.

preporadanje-x
Kako se prijaviti i što ponijeti na preporađanje?

Preporađanje se radi ležeći na podu na mekanoj podlozi pokriven dekicom u udobnoj odjeći. Obzirom da sve potrebno već postoji u Centru ponesite sa sobom samo bocu s vodom i preporučljivo je ne jesti puno prije same radionice. Radionica počinje u 18h i završava u 21.15h, a lokaciju našeg Centra u Zagrebu imate u izborniku KONTAKTI.

Program radionice:
Uvod – teoretsko upoznavanje s preporađanjem i tehnikom
Opuštanje
Procesni dio
Integracija iskustva
Shering – podjela iskustvaKotizacija za radionicu iznosi 250 kn. Prilikom prijave dobiti ćete podatke za uplatu kotizacije. Broj polaznika je ograničen.
Prijava mailom je obavezna na:
sonja@ipd-center.eu (Zagreb) gdje možete dobiti i sve informacije u vezi radionice.
Za sve ostale informacije o IPD Centru i radionici možete se javiti na info@ipd-center.eu.

VODITELJI RADIONICE

Sonja Lovrenović

TERAPEUT, VODITELJ RADIONICA RAR I PREPORAĐANJE

Jelena Dadić

Voditelj radionica RAR-a, polaznik Terapeutskog treninga

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.