Prezentacija IPD škole za terapeute

IPD škola za terapeute poziva na prezentaciju:

– Škole za Integralnu tjelesnu psihoterapiju

– Treninga i edukacije za Terapeuta osobnog razvoja

– programa Osobni razvoj

Zagreb – četvrtak 26. 09.    18-20.30,    IPD Centar, Slavonska avenija 3
Rijeka – subota 28.09. 15.30-17.30 h, hotel Bonavia
Split – srijeda 25.09.    18.-20.30h,   Rendićeva 6
Beograd  – subota 05.10.   18-20.30h   IPD Centar, Vardarska 23

Terapeutski poziv je uz svu odgovornost koju nosi jedan od najljepših poziva koji pruža duboki osjećaj ispunjenja kroz evidentne rezultate koje vidimo na klijentima, pogotovo kada pronađemo terapeutski pravac koji osjećamo kao svoj.
Edukacija za terapeuta u IPD školi podrazumijeva pored učenja tehnika rada primarno i rad na sebi, jer u terapiji veći utjecaj na klijenta ima ono što terapeut jest nego same tehnike kojima vlada.
IPD centar i škola pruža mogućnost dubokog i konkretnog rada na sebi uz koji se paralelno prolazi edukacija i trening za Terapeuta osobnog razvoja (4 g.) nakon čega se nastavlja dvogodišnja edukacija i trening za psihoterapeuta ili savjetodavnog terapeuta Integralne tjelesne psihoterapije. 
Pojam ”Integralna” podrazumijeva objedinjavanje više terapeutskih koncepata u jedan koherentan pristup u radu koji kao novi model izlazi iz okvira pojedine koncepcije i kao takav stalno evoluira usvajajući nove spoznaje u svoju metodologiju.
Pojam ”tjelesna” podrazumijeva da u terapeutskom radu pored psihološke dimenzije čovjeka sagledavamo cijeli organizam (tijelo) s kojim konkrertno i radimo, povezujemo utjecaj psihe na stanje u organizmu i utjecaj stanja u tijelu na psiho-emocionalno stanje i njegujemo holistički pristup čovjeku. Više o Integralnoj tjelesnoj psihoterapiji 

Na ovom susretu ćete imati priliku saznati sve što vas zanima o mogućnostima rada na sebi i edukaciji za Terapeuta osobnog razvoja kao i psihoterapeuta i savjetodavnog terapeuta Integralne tjelesne psihoterapije i eventualno se odlučiti za upis pripremnog programa Rani razvoj – utjecaj na život (RAR) koji počinje uvodnim predavanjem u srijedu 28.09. u Rijeci, 30.09. u Splitu, o1.10 u Šibeniku,  02.10. u Zagrebu, 03.10 u Ljubljani i 04. 10. u Beogradu

Ukoliko imate završenu neku drugu tjelesno orijentiranu školu još se stignete uključiti u trening i edukaciju za terapeuta Integralne tjelesne psihoterapije koja počinje 04.10. Dobro došli ste na ovaj besplatni susret uz obaveznu najavu na email adresu našeg centra u pojedinom gradu s naznakom Prezentacija IPD škole i svojim imenom i prezimenom. Obzirom da se edukacija odvija u modulima vikendom moguće je upisati programe i ako živite u drugim državama i gradovima.

Obavezne prijave i informacije

Sve što vas zanima i obavezne prijave s naznakom ”IPD škola” pošaljite na:
Zagreb contact@ipd-center.eu
Beograd beograd@ipd-center.eu
Split   split@ipd-center.eu  Marija 091 2512 886
Rijeka info@ipd-center.eu

Rani razvoj - utjecaj na život
OsobniRazvoj_opca
OsobniRazvoj
ITP
Detaljnije o programima

U Integralnoj tjelesnoj psihoterapiji podrazumijevamo da je sam terapeut i njegova osobna prorađenost vlastite problematike preduvjet za rad s ljudima kako bi kao takav klijentu mogao pružiti odnos koji osoba očekuje i treba od terapeuta i kako ne bi svoju problematiku unosio u rad s klijentima. S toga je program edukacije i treninga u početku posvećen osobnom razvoju i emocionalnom i psihološkom sazrijevanju i implicitnom učenju terapiranja kroz iskustvo klijenta.

Pripremni program RAR
Edukacije za terapeute počinje programom Rani razvoj – utjecaj na život (RAR) koji daje priliku da se upoznamo sa prirodnim zakonitostima razvoja ljudskog bića u najranijim godinama djetinjstva, razvojnim fazama i procesima, ali na način da to sve proživimo kroz sebe i upoznamo se sa tim kako smo sami prošli u ranom periodu i kako nas to danas određuje.
Predavanja i iskustva iz programa RAR su temelj za razumijevanje i praćenje svih narednih šest godina. RAR traje dva mjeseca i provodi se tri puta godišnje (od 10. 02. i 04. mjeseca).
RAR se sastoji od:
– predavanja –  video programa Rani razvoj i roditeljstvo (30 sati) na kojeg se nastavljaju osam live stream predavanja
– iskustvenih radionica –  u zagrebu i Beogradu su radionice kroz osam četvrtaka od (17.30-21.15), a u Splitu, Rijeci, Šibeniku i Ljubljani kroz dva vikend intenziva(od 10-18h s pauzom za ručak).
Cijena HR 2950 kn, SLO – 580€, SRB – 43.000din (bračni par ima popust)

Osobni razvoj
Nakon RAR-a se početkom 12. mjeseca upisuje četverogodišnji program Osobni razvoj koji se u svim gradovima može pohađati u varijanti intenziva (pet puta po petak navečer, subota i nedjelja + šest video i šest live stream predavanja po 3,5 sata) . U Zagrebu godišnji program podrazumijeva: jedanaest radionica radnim danom, dva vikend intenziva, četiri radionice TTR vikendom i šest video i šest live stream predavanja po 3,5 sata. Uz redovni program predavanja i radionica obavezni je imati i min 60 programskih terapija s IPD terapeutskim timom kroz četiri godine. Radionice u malim grupama vode po dva iskusna terapeuta sa asistentom.
Osobni razvoj daje i koherentnu edukaciju baziranu na suvremenim spoznajama iz interpersonalne neurobiologije, kliničke i razvojne psihologije, suvremene teorije privrženosti i regulacije afekta, povijesti razvoja razumijevanja utjecaja ranog perioda na ljudski razvoj, kao i prvobitnim i suvremenim tjelesno orijentiranim psihodinamskim pravcima. Cilj je da polaznik dobije široko i koherentno obrazovanje koje integrira suvremena znanja iz psihologije, neurobiologije, ali i trans personalne (duhovne) dimenzije čovjeka.
Program jedne godine sadrži 120 sati radionica i predavanja u vrijeme da se ne moraju uzimati godišnji ili slobodni dani.
Školarina godišnje: HR 12.500 kn (aktualna prva školska godina 2019/2020 – 10.000 kn), SLO – 1750€, SRB 1350€

Trening za terapeute osobnog razvoja
OR je sam po sebi već najveći dio treninga za terapeute OR-a, a najspremniji već na trećoj godini OR-a mogu početi s paralelnim programom Terapeutskog practisinga (TP) što podrazumijeva učenje temeljnih terapeutskih znanja i principa terapiranja, sudjelovati u supervizijskim grupama i početi rada s klijentima pod supervizijom. Program podrazumijeva pet temeljnih radionica i dva predavanja. Polaznici su dužni kao uvjet za diplomu sudjelovati još u minimalno 12 supervizijskih radionica, individualnim supervizijama kao i u radu s klijentom.Na kraju TP-a se radi završni rad (case study).
Cijena TP-a – 2600 kn ili 350€

Trening i edukacija iz Integralne tjelesne psihoterapije
Nakon što se završi Osobni razvoj i usvoje temeljni principi terapiranja kroz trening i edukaciju za Terapeuta osobnog razvoja, upisuje se dvogodišnja intenzivna edukacija i trening za psihoterapeuta ili savjetodavnog terapeuta ITP-a koja daje mogućnost učenja konkretnih tehnika u radu s pojedinim problematikama od više učitelja uključujući naše strane poznate europske učitelje i supervizore O. Trappa i H. Steckela. Program sadrži sedam modula (petak navečer, subota i nedjelja) kroz godinu i video i interaktivna predavanja. Uz  redovni program obavezne su paralelne supervizijske grupe, individualne supervizije kao i rad s klijentima, a na kraju 6. g. se kao završni rad radi Case study.
Školarina godišnje – HR 14.800 kn (od 2021)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.