Mini intenziv Povratak sebi - Namjera

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.


Trenutno niste ulogirani!

Uvod u temu Namjere
Mehanizam da svojom podsvjesnom i svjesnom namjerom utječemo na vlastitu stvarnost je u narodu od davnina poznat što vidimo kroz rečenice tipa: Pazi što si želiš, ili Sam čovjek je kovač svoje sreće i sl. Pojava da netko može negativnom namjerom djelovati na druge je opisana kroz pojmove ”kletva” ili da je netko od nekoga ”proklet” ili ”ureknut”. Dosta uspješna nastojanja da se ovlada namjerom su nam poznata kroz film i knjigu Tajna (The secret) kao i kroz rad Abraham Hicks ili Louis Hay. Postoje i popularne kognitivno-bihevioralne tehnike koje također do određene mjere uspješno djeluju na unutarnji svijet koji kreira stvarnost kao što su Autogeni trening ili NLP. One su ipak poprilično limitirane time što svjesni ego nema toliku moć da preskoči obrambene mehanizme kojima se brani podsvijest koja nosi svoja, njemu teško dokučiva uvjerenja.
namjera
Namjera i želja
Razlikujmo ”namjeru” koja ide samo iz svjesnog ega tipa: ”Namjeravam napraviti nešto i to će tako biti”, i u tu ulažemo puno energije. To je ideja koja je nošena snagom volje i definiramo je u ovom tekstu kao želju. Ovo je namjera/želja koja ide iz činjenja kao mudusa operandi i rezultat je voljnog napora. Nas u ovom radu zanima druga vrsta namjere koja ima snagu manifestiranja bez napora volje. To je namjera koja dolazi kroz kontakt s nečim većim od nas, kontakt s Izvorom iz kojeg dolazi sva kreacija. Prava Namjera nije nešto što radim nego nešto s čim se povezujem i što je kao ideja postojalo i prije nego sam se iz svjesnog ega sjetio toga. Sve što postoji je namjeravano, jer je namjera za cjelokupnu kreaciju krenula iz Izvora (Boga). Na nama je da se uskladimo s tom namjerom. Self je poznaje, ali ego ima želje koje najčešće nisu u skladu s tom originalnom namjerom koju nosi Self. Dio originalne namjere vezane za nas je i naša svrha.
Važno je naglasiti da namjera kojom kreiramo stvarnost može biti pozitivna (usklađena sa Izvorom i svrhom i ide iz Higher Selfa), ili negativna (negativan naboj prema drugima, sebi ili svijetu koji ide iz Lower selfa). Ali mi imamo moć djelovati na kvalitetu naše manifestacije. Intencija, namjera – usmjeravanje, fiksiranje podsvjesnog i svjesnog uma na nešto čini da počinjemo kreirati našu realnost.
namjera i volja
Spojimo na trenutak kvantnu fiziku i religije
Dubljem razumijevanju funkcioniranja Namjere nas približavaju znanja iz kvantne fizike (6.predav. 4. g.) i razumijevanje nivoa postojanja čovjeka (4. pred. 2. god. i 5. pred. 4. g.).
Najkraće rečeno cijeli manifestirani svemir je rezultat Namjere, kreacije, tvorbenog čina koji i dalje traje, logosa. Grčka riječ ”logos” je u europskim jezicima pojednostavljeno prevedena na pojam ”riječ” (U početku bijaše riječ.). Ali logos znači još i: inteligentni um, plan. U Bibliji se Isus opisuje kao inkarnirani, otjelovljeni ”logos”. U grčkoj teologiji ”logos” je božja inteligencija, implicitna u kozmosu koja ga uređuje i daje mu formu i smisao. Kvantna fizika potvrđuje postojanje primordijalne domene koja sadrži matricu, plan svega manifestiranog. Max Planck govori o inteligentnom umu sili koji stoji u podlozi sveg svemira.
Self je direktno povezan s tim Izvorom svega (Bogom) i dio je njega. Oni koji su više u kontaktu sa Selfom (prvim nivoom postojanja) imaju veću moć utjecati na osobni proces kreiranja i manifestiranja vlastite stvarnosti. Toga u biti niti ne moramo biti svjesni da bi se to dešavalo, ali svjesnost nam uvodi element slobodne volje iz koje onda postajemo aktivni kreatori.
Bez svjesnosti naš život biva kreiran onim što nosimo podsvjesno u sebi, a što je najvećim dijelom kreirano u ranom periodu. Ako je tu puno nižeg ja ili negativne sjene, to će formirati veću negativnu namjeru koja će kreirati svijet u kojem ćemo nesvjesno živjeti frustrirani vanjskim okolnostima koje nam se ne sviđaju, a koje smo si sami kreirali.
Ako osvijestimo, pročistimo i proradimo tu negativnu dimenziju, naša stvarnost se mijenja. Taj koncept koristi među mnogim sličnim konceptima i Hooponopono, a i Jung je puno govorio o tom principu. To će i biti jedan dio rada na mini intenzivu.
namjeral
Hara i namjera

Drugi nivo našeg postojanja je hara koja je direktno povezana s našim namjerama. Kada je hara centrirana naše namjere su pozitivne, usklađene s našom svrhom, osjećamo se snažno, kreativno, inspirirano, imamo snagu i bez napora kreiramo svoju stvarnost da je podržavajuća tj. događaju nam se dobre stvari. Ono pozitivno što namjeravamo i što je u skladu s našom svrhom se i manifestira. No, kada nam je hara decentrirana, odmah smo u negativnoj namjeri, sukobu sa svijetom, nama vladaju transferi i projekcije, oni drugi su nam krivi i na dalje sami nesvjesno nastavljamo kreirati takav svijet koji nam se manifestira kao dnevna, egu nepoželjna stvarnost.

U biti hara i namjera oblikuju jedna drugu što znači da kada uđemo u negativni naboj, hara nam postaje decentrirana i svijet nam sve više postaje neprijateljsko mjesto. Kakva nam je hara i koju to namjeru nosimo u sebi je određeno već samim rođenjem, pri čemu iskustva iz ranog perioda služe za utjelovljenje i manifestiranje tih programa koje neke koncepcije stavljaju pod pojam karme. Međutim postoji element slobodne volje čija je moć upravo proporcionalna nivou svijesti. Iz svjesnog dijela sebe (promatrača koji je aspekt Selfa) možemo djelovati na svoju podsvjesnu namjeru i raditi na otklanjanju opstrukcija manifestiranju pozitivne namjere, drugim riječima, na otpuštanju i proradi negativne namjere. Ona nas drži zarobljene i u podlozi je negativnih emocija koje kreiraju negativne misli, što sve zajedno kreira negativan okoliš s kojim se ego bori.

Namjera
Što ćemo raditi

Ovaj mini intenziv ima za cilj da pokrene proces pročišćavanja poveznice svjesnog dijela nas s poljem namjere koja kreira stvarnost, a koja ide preko Selfa. Pri tome ćemo se sresti sa vlastitim negativnim namjerama, antagonističkim motivacijama, krivim podsvjesnim uvjerenjima od kojih jedan dio ide iz najranijeg perioda života i nastojati ih otpustiti ili proraditi. Cilj će biti doći do polja iz kojeg možemo prepoznati što je dobro za nas i uskladiti svoju namjeru s tom vizijom. Pri tome je ključno povezati tu ideju s pozitivnim emocijama i stanjem ispunjenja u tijelu. I onda …….nastavak slijedi kroz iskustvo na mini intenzivu Namjera ?
Intenziv vode – Tomislav Kuljiš, Helena Hajdin i Maja Dajčer.  Obzirom na način rada koji će biti duboko unutarnji i jako veliku dvoranu (uzeti ćemo duplo veću nego prošli put) broj polaznika može biti veći nego inače i očekujemo da nas bude od 50-80. Ovaj rad nije procesni kao što su naše redovne radionice nego svatko radi sam sa sobom u sebi i može ga kao takvog voditi i samo jedna osoba bez obzira na broj sudionika tako da može biti nešto veća grupa nego inače.

namjera x
Još malo o namjeri za inspiraciju

Ako umjesto riječi namjera stavimo riječ kreacija onda smo još bliže onome što namjera u osnovi jeste. Svi veliki umjetnici i znanstvenici (kreatori nečega novog) svjedoče o tome da im je uvid, ideja, djelo…naprosto došlo od nekud, da su vidjeli (Tesla), čuli (Pucini, Mozart, Bethoven), u trenutku spoznali (Arhimed – eureka) ono po čemu su postali poznati. U biti kreacija uvijek dolazi iz izvora pa je zovemo inspiracija, a njih nazivamo genijima i divimo se njihovom entuzijazmu u stvaralačkom radu. Etimologija tih riječi nam otkriva genezu kreiranja:
– inspiracija in spiritus, u duhu, u izvoru,
– genui, genitus, dovesti u postojanje, kreirati, manifestirati, a u starogrčkom – roditi
– entuzijazam dolazi od starogrčkog ”enthousiasmos” što se sastoji od riječi “theos” (bog) i “en” (u nečem), što bi značilo: u bogu, od boga.
Sve tri riječi nas vode ka postojanju Izvora sve kreacije s kojim su neki ljudi (genijalci) više povezani. Tu poveznicu možemo početi čistiti od zagađujućeg efekta brinjenja i strahovanja koje nosi uobičajeni nivo svijesti kod prosječnog pojedinca.

P.S. Ovaj tekst je bilo lakše pratiti višim godinama, ali je najvažnije da to o čemu se govori iskustveno sjedne kroz radionice mini intenziva.

Tomislav Kuljiš

namjera a

Tehničke informacije

Ovaj mini intenziv Namjera će se održati u hotelu Well u Tuheljskim toplicama. Raditi ćemo kroz vježbe, vizualizacije, dijade s ciljem ulaska u stanje kada ego pusti kontrolu i kada snažno osjetimo sebe i nešto veće od sebe. Za radionice je potrebno ponijeti deku, plahtu, jastuk i karimat ili spužvu za ležati te bocu vode kao i bojice i sl za crtanje te papir s podloškom (časopis i sl).

Mini intenziv vode Tomislav Kuljiš i  Maja Dajčer uz asistenta Ivanu Crnojevac.

Kotizacija za mini intenziv Namjera iznosi 1000 kn ili 135 € i plaća se prije radionice u petak, prvi dan mini intenziva prije početka u 18h.

Satnica intenziva:
– petak, 18-21.15h
– subota  10-13.15 h i od 15-18.15
– nedjelja  10h – 14h
Obavezno ponesite sa sobom mekane podloge, dekicu (ćebence), jastuk i sl. jer će vam trebati za vježbe. Svakako si imajte što više mekanog i ugodnog za ležati i pokriti se.

namjera i vibracija

Dvorana u kojoj ćemo raditi

Terme-Tuhelj-Well
well-500-atrij
Hotel Well dvorana
Hotel Well dvorana.

Smještaj

Oko kombinacije za smještaj se dogovorite interno i u tablici boldajte svoje ime da se zna da ste rezervirali smještaj i našli cimere.

 

 

 

Hotel Well u Tuheljskim toplicama ima inače nešto više cijene, a za nas su napravili ponudu koju navodimo ispod. Prilikom prijave na recepciji samo navedite da ste iz IPD-a da biste imali te cijene. Dogovorili smo cijenu pansionskog obroka u hotelu za nas od 100 kn pa se u tablici označite da li želite u petak večeru, u subotu ručak (poželjno da ne gubite vrijeme na pauzi) i u subotu večeru. U hotelu imamo bazen koji se plaća dodatno i radi do kasno za vikend.

Smještaj po vrlo povoljnim cijenama možete rezervirati i u hostelu ili pansionu Noć i dan koji su odmah uz hotel ili u nekom od brojnih privatnih pansiona i smještaja u bližoj okolici koje nađite na Bookingu i sl. i organizirajte se preko FB-a ili tablice i sl.

Ovdje imate linkove za povoljan smještaj u hostelu odmah uz hotel Well, Pansiona Noć i dan pored hotela i stranice za smještaj u Zagorju. Druge smještaje si nađite na bookingu i sl jer je u blizini puno apartmana, gostiona i soba s vrlo povoljnim smještajem.

https://www.terme-tuhelj.hr/hr/smjestaj/hostel-vila-terme-tuhelj/cenik-vila-16772

https://www.restoran-nocidan.hr/

https://www.biserzagorja.hr/

Za dogovore oko prijevoza, dijeljenja smještaja i sl koristite našu FB grupu.

SAMO ZA IPD Centar – CIJENE SMJEŠTAJA S POPUSTOM:
Dvokrevetna Premium soba. 451,10 kn po osobi dnevno na bazi noćenja s doručkom
Dvokrevetna Classic soba 382,85 kn po osobi dnevno na bazi noćenja s doručkom
(Redovna cijena u navedenom terminu na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim Premium sobama 4* iznosi 694,00 kn po osobi dnevno, a u dvokrevetnim Classic sobama iznosi 589,00 kn po osobi dnevno. Nadoplata za noćenje u jednokrevetnoj sobi (SINGLE USE) u Premium sobama iznosi 218,00 kn po danu, a u Classic sobama 143,00 kn po danu.)

EKSTRA NADOPLATE:
· nadoplata za dodatni pansionski obrok ručak / večera buffet za osobe na smještaju: 90 kn po osobi
· doplata za SINGLE USE Premium – 218 kn dnevno, Classic – 143 kn dnevno
· nadoplata za boravišnu pristojbu: 10 kn po osobi dnevno
U CIJENU SMJEŠTAJA UKLJUČENO JE:
· bogat samoposlužni stol tijekom svih obroka u restoranu Lati. U ponudu velikog izbora hrane uključena je i ponuda Selfness kuhinje pripremljene od zdravih namirnica, te direktna priprema jela za goste od strane naših kuhara na cooking-u
· neograničeno kupanje u svim bazenima Terma Tuhelj
· neograničeno korištenje fitness dvorane
· aqua aerobic i program animacije u hotelu
· gratis hotelski parking

Kako do Tuhelja

Mini intenziv Povratak sebi - Namjera

Za mini intenziv se prijavljuje upisom u tablicu koja se otvori klikom na donji tekst, pri čemu morate biti ulogirani u stranicu.


Trenutno niste ulogirani!