Radionica – Dopusti-Propusti-Otpusti – Zagreb, petak, 31.05. (18.00 – 20.00h)
Dopusti-Propusti-Otpusti

Ova plesna radionica nastala je iz želje da se stvori sigurno mjesto u koje možemo doći i otpustiti štogod da nam je višak, bio to stres, ljutnja, tuga, frustracija ili nešto drugo. A isto tako kao i prostor u koji možemo jednostavno doći i dati prostora svojoj životnosti.
Čovjek od kada se rodi ima prirodnu potrebu za pokretom. Mala beba, kasnije dijete puno je životne energije. Ono što se kod većine nas dogodilo jest da ta životna energija nije bila dobrodošla. I u tom slučaju tijelo se prilagodilo jer je to bio jedan od načina da ostanemo u kontaktu, odnosno da zadržimo kontakt. Na koje načine se tijelo prilagodilo?
Smanjivanjem protoka energije, stiskanjem mišića, gutanjem i/ili potiskivanjem emocija; napetost u ramenima, bolna leđa, nepovezanost sa zdjelicom, hladna stopala i ruke… Ukratko, tijelo se oklopilo kako autentična životna energija ne bi izašla van. Pokretanjem tijela pokrećemo sve to što smo se jako trudili ne osjetiti, emocije i stanja koja naš svjesni dio ne želi osjetiti i doživjeti. Kroz pokret ulazimo u ta bolna mjesta i idemo po ono što je zarobljeno ispod. Dopuštamo da nas vlastito tijelo vodi i kroz pokret dajemo sebi priliku propustiti boli i frustracije, u konačnici ih otpustiti i dati prostora svojoj autentičnosti. Sami ples nas vraća u sadašnji trenutak. I podsjeća nas da se povežemo sa svojim instiktima koji leže duboko zakopani u nama.

ples
Kako izgleda radionica?

Radionica traje dva sata. Ne obrađuju se nikakve teme – svaki puta ste vi sami sebi tema, odnosno ono sa čime ste došli na radionicu. Vaš pokret/ples odražava vašu energiju u tom trenutku. Kroz dva sata pažnju usmjeravamo na tijelo, na to kako je u njemu, kakve senzacije i emocije su prisutne; istražujemo koji pokret tijelu paše. I dajemo mu priliku da se tako i kreće.

frajer
Kome su radionice namijenjene?

Svima dovoljno zainteresiranima za sebe, za svoj unutarnji svijet. Svima koji žele sebi dati šansu živjeti u vlastitom tijelu.
Radionice možete smatrati dijalogom između vašeg tijela i duha.
Što ako ne znam plesati?
Imate tijelo i možete ga pokretati? Dakle, znate plesati! Što je ples nego niz pokreta! Kakvi god ti pokreti bili, jedinstveni su kao svatko od nas. Svatko od nas stvara jedinstveni ples.

zenska
Kako se prijaviti?

Radionica traje 2 sata. Kotizacija za radionicu je 75 i plaća se uplatom za koju dobijete podatke prilikom prijave na radionicu. 
Broj sudionika je ograničen tako da je prijava obavezna na: ivana@ipd-center.eu 

stopala
VODITELJI RADIONICA

Ivana Crnojevac

Voditeljica radionica RAR-a, voditeljica radionica TREK i DPO, polaznica terapeutskog treninga

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.