Prorada traume – radionica
Radionica Prorada traume

Većina nas u svojoj podsvijesti i tijelu nosi neko traumatsko iskustvo kojeg se u pravilu ne sjećamo jer je iz najranijeg perioda. Međutim naš neurološki sustav to pamti i naše tijelo to nosi pohranjeno u sebi. Posljedice traume su:
– unutarnja anksioznost i nemir
– slabo i plitko spavanje
– sklonost samokritiziranju i osjećaju krivnje
– eksplozivnost
– napadaji panike
– noćne more
– otupjelost i slab kontakt s emocijama
– nemanje sjećanja i slabo pamćenje
– sklonost ka bijesnim reakcijama
– smanjena koncentracija ili  vrtoglavice
– osjećaj nemoćnosti i bespomoćnosti koji se ponekada diže
– depresivnost
– autodestruktivna ponašanja
– nevoljenje sebe…

trauma u tijelu
Kako radimo?

Trauma je nastala jer se naš sustav našao u neizdrživo lošem i ugrožavajućem stanju koje nije mogao riješiti bijegom ili borbom i morao je prijeći u stanje ”freeza” ili parasimpatičkog šoka. Ulazak u stanje zamrznutosti kroz vježbu i zamjena iskustva bespomoćnosti iskustvom uspješnog bijega ili eventualno i borbe mijenja naše unutarnje stanje i daje priliku da se ”otkočimo” tamo gdje smo se našli ”zakočeni”. Otpuštanje traume kroz TRE vježbe tijekom radionice daje našem sustavu priliku da konačno otpusti ono nepotrebno i zaostalo što godinama drži u sebi.
Radionica Prorada traume daje moćno iskustvo koje sustav pamti.

prorada traume
Tko može sudjelovati u radionici

Ova radionica je namijenjenima onima koji već imaju dovoljno kapaciteta kroz rad na sebi, po svojoj psihološkoj strukturi ili kroz životna iskustva da se mogu približiti svom nesvjesnom traumatskom iskustvu kroz radionicu i aktivirati zdravu obrambenu reakciju. Prije radionice je važno da su terapeuti upućeni u unutarnje stanje sudionika. Radionica je namijenjena polaznicima Osobnog razvoja za koje su terapeuti u toku s njihovim radom i stanjem. Sve nove osobe van programa se trebaju prethodno javiti voditeljima radionice i porazgovarati s njima, a po potrebi prethodno imati terapiju. Zadržavamo pravo sugerirati ne sudjelovanje ako procijenimo da netko nije još spreman za ovakav rad.

nervni sustav
O voditeljima radionice

Dr. Maja Dajčer je terapeut i s dugim iskustvom u vođenju radionica u koje uvijek u cijelosti unosi sebe i daje naglasak na povezanosti i kontaktu zbog čega od polaznika ima veliko povjerenje što im, između ostalog, olakšava puštanje u emocionalni proces.
Edukacija:
2015g. U edukaciji Emocionalno fokusirane terapije za parove i obitelj (EFT-EFFT) pod vodstvom Kyriaki Polychroni psihologinje, sistemskog i obiteljskog psihoterapeuta i trenera i ICEEFT
2014g. započela četverogodišnju edukaciju iz Kibernetike i sistemske psihoterapije pri Školi kibernetike i sistemske terapije u suradnji sa Medicinskim fakultetom u Zagrebu, KBC Rebrom i Klinikom za psihijatriju.
2010g. postala certificirani Hypnoterapeut
2010g. edukacija iz Obiteljskih i sistemskih konstelacija pri HarmonyInHuman System kod voditelja Alemke i Maxsa Dauskardt-a. Prema Bertu Hellingeru
2010g. pohađala poslijediplomski trening u okviru CIR-Centra za Integrativni razvoj u trajanju od 2g.
2006g. upisala doktorski znanstveni poslijediplomski studij na Medicinskom fakultetu.
2001g. završila znanstveni poslijediplomski studij biomedicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u trajanju od dvije godine.
2001g. upisala poslijediplomsku edukaciju iz integrativne psihoterapije u trajanju od četiri godine plus jedna godina klinike koju provodi Hrvatska udruga za integrativnu psihoterapiju u suradnji s Sherwood Training Institute for Psychotherapi i University of Derby iz Engleske.
2000g. upisala djelomični studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.
1999g. diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu
1987-1989g. pohađala Obrazovni centar za jezike
1985-1987g. pohađala Pedagoški obrazovni centar

Maja Dajčer

Dane Cvijanović ove godine slavi 11 godina od kako čini što je u njegovoj moći da ovaj svijet postane bolje i ugodnije mjesto za život – prvenstveno radom na sebi, a onda i dižući svijest ljudima oko sebe i iscjeljujući ih kroz metode i tehnike koje poznaje. 2005. godine završio je tečaj masaže. Nakon toga ga je put vodio do aromaterapije (2006) pa energetskog rada i iscjeljivanja po Domančićevoj metodi (2007). Centar za integrativni razvoj upisao je 2008. godine i počeo raditi integrativnu tjelesno orijentiranu psihoterapiju od 2010. Osim što radi energetska iscjeljivanja i integrativnu terapiju, od ove godine osmislio je svoju vlastitu tehniku rada Generative Flow koja uključuje sva njegova znanja i desetogodišnju praksu rada s ljudima pojedinačno i u grupi. Zadnjih nekoliko godina piše na svojoj facebook stranici Energetsko iscjeljivanje i ima kolumnu na stranici Alternativa Informacije.

Od 2016 se pridružio IPD-Centru kao jedan od voditelja i terapeuta te jedan od 5 ljudi u Hrvatskoj koji je certificirani TRE provider. Prije dolaska u IPD centar, godinama je održavao otvorena predavanja i popratne radionice na temu duhovnog i psihološkog razvoja u čitavoj Hrvatskoj.

Njegovo stručno usavršavanje sastoji se od sljedećih tečajeva i škola:
· tečaj sportske masaže
· Učilište za aromaterapiju Aromavita: Aromaterapeut
· Zdenko Domančić: tečaj I, II i III
· Centar za integrativni razvoj: Integrativni terapeut
· Centar za integrativni razvoj: Trening program razvoja i integracije osobne moći, liderstva i seksualnosti
· TRE, LLC: TRE (Tension & Trauma Release Exercise) provider

DSC_2084-497x526

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.