Radionica – T.R.E.K. – UNUTARNJE DIJETE, Zagreb, 3.4. u 18:00
T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt)

Ova dinamična radionica kroz posebno osmišljeni i vođeni ples i vježbe protresa naš sustav i dovodi nas u kontakt s onim najautentičnijim što jesmo u sebi. Kroz pokret, ritam koji pleše naša tijela, pucaju i otpadaju naše maske i lažnosti i počinju izbijati na van naše stvarne emocije i impulsi koji sada imaju prostor i slobodu da se izraze. Kroz ekspresiju emocija i impulsa počinjemo snažnije osjećati i doživljavati sebe, postajemo stvarniji, ”gušći”, prisutniji i kao takvi konačno sposobniji za ostvarenje dubljeg kontakta sa sobom i drugima.
A kontakt je ono za čim svako ljudsko biće nosi u sebi najdublju čežnju, ali zbog nesvjesnog straha od odbijanja, neprihvaćanja u njega idemo s neautentičnim dijelom sebe zbog čega prečesto osjetimo da i nismo dobro došli. Kada u kontakt krenemo iz stvarnog sebe kakvi jesmo unutra, često nas iznenadi da se baš takvi sviđamo drugima i da smo im dobrodošli. Radionica T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt) nam daje priliku da zbacimo sa sebe stres, strah, stisnutost, sapetost, zablokiranost i oslobodimo svoju životnost i postanemo stvarniji. Kada to učini istovremeno više ljudi u grupi, stvara se prilika za ostvarenje dubljeg kontakta i osjećaja duboke povezanosti (konekcije) sa sobom, drugim ljudima i konačno sa svijetom.

plesna
Kako radimo?

Naša tijela nose, bez našeg svjesnog znanja o tome, veliku količinu kroz cijeli život potiskivanih emocija koje naš svjesni dio ne želi osjetiti i doživjeti. Kada je naš sustav potisnuo zabranjenu nam  tugu, strah ili bijes samim tim se smanjio kontakt i sa našom životnošću, stvarnim sobom i potencijalom za radost. Umjesto osjećanja i življenja stvarnih emocija i izražavanja autentičnog sebe postali smo suspregnuti i prikladni, što drugi nekada doživljavaju da smo nedovoljno svoji i da smo lažni. Ali, naše tijelo nosi svo ”znanje” u sebi o tome čega se to trebamo riješiti iz sebe i što to naše autentično možemo osloboditi u sebi i izraziti na van. Kada savladamo prve otpore i sramove i pokrenemo ga i protresemo kroz vođeni ples i posebno osmišljene vježbe iz tjelesno orijentiranih psihoterapija, počne se događati upravo ono što nam treba, a što umom i logikom nismo mogli dokučiti niti planirati.

rekonekcija 1
Teme T.R.E.K. radionica

Teme TREK radionica osmišljene su tako da dotiču dublje dijelove nas, suočavaju nas sa našim podsvjesnim obrazcima, našim skrivenim čežnjama, razbijaju naše maske i iskrivljena uvjerenja. Na površinu izvlače naše emocije dajući nam tako uvid u to što točno osjećamo i zašto je to tako.

  • Kontakt
  • Srce
  • Unutarnje dijete
  • Užitak
  • Emocije
  • Ogledalo
  • Unutarnji ritam
T.R.E.K. radionica
Teoretska podloga radionice

Radionica T.R.E.K. (Tijelo-Ritam-Emocije-Kontakt) je koncipirana na iskustvima i znanjima tjelesno orijentiranih psihoterapija i koristi dragocjene tehnike za oslobađanje stresa i stisnutosti u organizmu u cilju ostvarivanja bolje emocionalne protočnosti i dubljeg kontakta sa sobom i drugima. Kroz radionicu dobijemo priliku da osjetimo i izrazimo potisnuti emocionalni i psihološki materijal u nama koje nas odvaja od sebe i drugih te oslobodimo potencijal za bivanje u tijelu, sadašnjem trenutku i u sebi. Nakon takvog rasterećenja sustava lakše i sponatno ulazimo u kontakt sa sobom i drugima i konačno se osjećamo duboko povezano, prisutno i uzemljeno.

contact 1
Kako se prijaviti

Ova radionica je namijenjena svima koji žele više upoznati i istražiti samoga sebe, sagledati svoje nezdrave obrasce i početi mijenjati ono čime nismo zadovoljni u svome funkcioniranju. Za radionicu je potrebno lagano se obući, ponijeti majicu za presvući, lagane tenisice (ili bose noge) i bocu s vodom, a kod kuće ostaviti što više srama 🙂
Radionica traje 3 sata i 15 minuta.
Kotizacija za radionicu je Zagreb-200kn/Beograd-3000din/Ljubljana-45 €) i plaća se prije radionice.

Broj sudionika je ograničen tako da je prijava obavezna za:
– Zagreb na  ana@ipd-center.eu (Srce, Unutarnje dijete, Užitak), vjeko@ipd-center.eu (Kontakt, Ogledalo), ivana@ipd-center.eu (Unutarnji ritam)
– Beograd  manja@ipd-center.eu
– Ljubljana ljubljana@ipd-center.eu

contact
ples
Mjesto održavanja i voditelji radionice

Radinica TREK se održava u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani vode je terapeuti IPD centra:
–  Zagreb: Ana Katarina Sansević/Vjekoslav Crnojevac/Ivana Crnojevac, IPD Centar, Slavonska 3
–  Ljubljana: Vjekoslav Crnojevac

VODITELJI RADIONICA

Ana Katarina Sansević

Terapeut, voditelj radionica programa RAR, T.R.E.K., Body Energetic

Vjeko Crnojevac

Voditelj radionica RAR-a, voditelj TREK radionica, polaznik Terapeutskog treninga

Ivana Crnojevac

Voditeljica radionica RAR-a, voditeljica radionica TREK i DPO, polaznica terapeutskog treninga

2 komentara

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.