Otvoreno predavanje – Što sad ljubav ima s tim, Split 18.03. 18h
Predavanje – Što sad ljubav ima s tim?, ponedjeljak 18.03.2019., 18:00

Tema: Što sad ljubav ima s tim? (predavanje o partnerskim odnosima)

Koliko parova poznajete da su u zadovoljavajućem partnerskom odnosu?
Koje obrasce prepoznajete?
Na što vam se prijatelji/prijateljice žale?
Što vas ljuti kod partnera?
Da li smo zadovoljni u braku ili vezi, u partnerskom odnosu?
Da li možda idemo iz veze u vezu i već prepoznajemo ponavljanje uvijek istih problema i istih obrazaca koji nas čine nezadovoljnima?
Kako to da naš ljubavni odnos koji bi trebao biti mjesto zajedništva, ispunjenja i zadovoljstva, vrlo često postane izvor frustracije, muke i napora?

Ljubavni odnos najčešće počinje zaljubljivanjem. Dok smo „drogirani“ našom vlastitom kemijom, sve nam je super. Ova „drogiranost“ ima rok trajanja nakon kojeg slijedi „buđenje“ u stvarnost. Njegova opuštenost i ležernost postaju neodgovornost, a njena nježnost i brižnost postaju gušenje. Javlja se nezadovoljstvo, prebacivanje krivnje na drugoga, borba za moć i/ili za poziciju žrtve. Odnos postaje izvor frustracije i zamjeranja… i živjeli su nesretno do kraja života.

Možemo odlučiti otići iz ovakvog odnosa. Zasnovati novi i shvatiti da se nalazimo na istom mjestu. Možemo isto tako stalno čeznuti za „drogiranim stanjem“ i bježati u novo zaljubljivanje čim prethodno prođe. Postanemo ovisni. Ili na kraju možemo shvatiti da imamo nedovršenog posla sa sobom i početi raditi na tome. Odnos nije nešto što se stvori i gotovo, a pogotovo nije podrazumjevanje.

Na ovom predavanju prvenstveno ćemo govoriti o ljubavnim odnosima. Dotaknut ćemo se i poslovnih, prijateljskih i ostalih odnosa. Još ćemo govoriti o tome kako naša uvjerenja i najranija iskustva utječu na to da se „pogubimo“ u odnosu, ne dobivamo ono što želimo i očekujemo, a često ne izgovaramo. Zašto ne možemo reći NE niti DA? Zašto živimo na pola srca, osjećamo se zarobljeno, neviđeno, nepodržano, odbačeno, frustrirano?

Odnos bi trebao biti mjesto „punjenja“ i rasta, a ne (samo) izvor frustracija. Što možemo napraviti, da to i postignemo – možete doznati na predavanju.

Dobrodošli!

Ulaz je slobodan.
Obavezne prijave na: marija@ipd-center.eu
Lokacija: Hotel Park, Split, Hatzeov perivoj 3

one dispute sad couple man and woman

1 komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  • Gospođa Marija, da li se može dobiti/kupiti video zapis predavanja?

    bistra.ricov@gmail.com

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.