Ljetni intenzivi IPD Centra na Hvaru namijenjeni polaznicima IPD Centra ali i svima kojima je blizak pojam “rad na sebi” i koji žele dublje upoznati samog sebe i istražiti svoj unutarnji svijet.

Program
Ljetni intenzivi na Hvaru, Jelsa resort Fontana

Ljetni intenzivi 2024 – rad na sebi, druženje, prijateljstvo i ljetovanje

Ljetni intenzivi IPD Centra na Hvaru namijenjeni su svima kojima je blizak pojam “rad na sebi” i koji žele dublje upoznati samog sebe i istražiti svoj unutarnji svijet. Intenzive smo kreirali s namjerom da omogućimo i podržimo siguran prostor za dubok i transformativan rad na sebi, kao i mogućnost za povezivanje sa samim sobom i s drugima. Radimo već godinama u mirnom, mediteranskom ambijentu resorta Fontana pored malog otočkog gradića Jelse na otoku Hvaru gdje za naše polaznike i njihove obitelji imamo izuzetno povoljne cijene smještaja.

TEME INTENZIVA I TKO IH VODI

Ljetni intenzivi na Hvaru se sastoje od
– IPD intenziva koje vode naši voditelji, kao i
– Procesnih ljetnih intenziva koje vode naši vanjski učitelji Walid Daw i Olaf Trapp.

IPD intenzivi podrazumijevaju rad u snažnoj energiji velike grupe obrađuju 6 ključnih dimenzije koje nas određuju kao biološko, emocionalno i socijalno biće, i koje određuju kvalitetu naših života, kao i stupanj sreće i zadovoljstva u životu. Teme intenziva su: ŽIVOTNOST,  GRANICE,  KONTAKT, SEKSUALNOST, UŽITAK I ZARONI U SEBE.
IPD Intenzive
vode iskusni terapeuti i učitelji iz IPD Centra uz  asistenta/ice s Naprednog terapeutskog treninga škole Integralne tjelesne psihoterapije.
– Procesni ljetni intenzivi
podrazumijevaju rad u manjim grupama (cca 25 polaznika) i pružaju priliku za dublji procesni rad s legendama tjelesne psihoterapije.

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI?

Kroz 5-osatne radionice tijekom 5 dana, integriramo i ispreplićemo razne tehnike osobnog razvoja koje namo omogućavaju upoznavanje funkcioniranja našeg podsvjesnog sustava na teme radionica i otkrivanje vlastitih dimenzija koje još nismo znali o sebi. Radionice podrazumijevaju puno pokreta i plesa, vježbe u parovima ili u grupi, kontakt sa sobom kroz kreativne vizualizacije i vođene meditacije, a sve zasnovano na elementima i tehnikama Integralne tjelesne psihoterapije (ITP). Svaki intenziv je jedno novo iskustvo jer su energija grupe i grupna dinamika svojevrsni inkubator u kojem za svakog sudionika nastaje jedno novo i iscjeljujuće iskustvo.

TRAJANJE INTENZIVA

Intenziv traje 7 dana od čega kroz 5 dana imamo 5-osatne intenzivne radionice kroz dan (nedjelja – četvrtak) koje su neke do ručka, a neke nakon ručka dok se ostalo vrijeme družimo na plaži (tko želi), a petak je slobodan dan i predviđen je za odmor, obilazak Hvara ili druženje. Prva subota navečer je uvodni susret upoznavanja i formiranja grupe.

CIJENA INTENZIVA

Cijena Ljetnih IPD intenziva iznosi 375€, dok cijena intenziva sa Walid Daw-om: Flow and Stagnation  iznosi i intenziva sa Olaf Trappom From Freeze to Vitality iznosi 680€. Kotizacija se plaća uplatom na žiro račun po ponudi. Polaznici RAR-a i OR-a se prijavljuju preko prijavnice u MOJ IPD unutar podizbornika INTENZIVI.

Ako niste polaznik IPD programa pozivamo vas da nas slobodno kontaktirate na: contact@ipd-center.eu kako bi vam mogli odgovoriti na sva vaša pitanja.

SMJEŠTAJ U RESORTU FONTANA

Smještaj za polaznike IPD intenziva i njihove obitelji i prijatelje je organiziran u resortu Fontana po posebnim cijenama soba za IPD Centar koje podrazumijevaju da nas je min 85 u smjeni. Cijena u sobama je na bazi polupanisona tj. nočenja s doručkom i večerom. Za ručak se može otići u obližnju Jelsu ili u hotelski snack bar od 12-17.30h. Cijena smještaja u apartmanima ne podrazumijeva ishranu u hotelu.

Doplate: –  Doručak švedski stol: +10,00 Eura po osobi –  Večera švedski stol: +12,00 Eura po osobi
Cijene smještaja u sobama i apartmanima za IPD polaznike ne bi smjele nikako biti više od cijena soba na Bookingu pa pozivamo da se javite direktno Fontani ako se desi da Booking ima niže cijene i Fontana će vam dati niže cijene od Bookinga te da se ne prijavljujete preko Bookinga obzirom da smo ove cijene dobili od hotela pod uvjetom da nas bude barem 85 u smjeni.

Također, dobili smo informaciju od hotela da sobe Comfort idu u renoviranje čime se za ovu sezonu smanjuju smještajni kapaciteti za 120 jedinica pa je svakako preporuka da si što prije rezervirate smještaj u hotelu u sobama Classic od kojih neke imaju klimu (AC). Apartmani su im skoro već rasprodani u neki tjednima.

Za rezervaciju smještaja je prvi korak prijaviti se u TABLICU u MOJ IPD unutar podizbornika INTENZIVI  i nakon toga na web stranici resorta Fontana https://jelsaresort.hr/fontana-resort/ pod BOOK NOW rezervirajte si željene datume i vrstu smještaja unoseći kod: IPD2024 koji će vam omogućiti niže cijene za IPD-evce koje su dolje navedene.

Uvjeti plaćanja : 30% predujma na dan potvrde rezervacije, ostatak prije dolaska ili za vrijeme boravka
Doplate: Kućni ljubimac (po danu): +8 € n Dječji krevetić (po danu): +5 €.
Cijena uključuje:
– PDV
– Korištenje vanjskog bazena
– Korištenje ležaljki pored bazena
– Korištenje fitness sobe
– Parking

Boravišna pristojba definirana je zakonom o boravišnoj pristojbi (NN152/08), te nije uključena u cijenu.

Uvjeti otkazivanja i rok najave:
do 7 dana prije dolaska, bez troškova – uplaćena kotizacija se vraća
manje od 7 dana, 30% od rezervacije smještaja

Više o smještaju u resortu Fontana saznajte OVDJE

CIJENE SMJEŠTAJA U € ZA MINIMALNO 7 DANA U SOBAMA I APARTMANIMA

TEME I DATUMI LJETNIH INTENZIVA  – 2024

Koliko doista živimo život u svojoj punini? Koliko se uspijevamo prepustiti, uživati, živjeti sebe, svoje potencijale i ostvarivati kvalitetne odnose? Ako osjećamo da bi sve to mogli bolje i više, pitanje je što nas sprečava u tome?
Želimo vam dobrodošlicu na ljetni intenziv Životnost koji će nas potaknuti na sagledavanje i rad s vlastitim preprekama koje nas sprečavaju da život živimo “punim plućima”. Kroz vodstvo iskusnih terapeuta/tkinja i podršku grupe, cilj intenziva je ponuditi namirujuća i transformativna iskustva, te ih pohraniti u našu implicitnu, tjelesnu memoriju kako bi s vremenom ona postala naša stvarnost. Intenziv Životnost posvećen je dubljem spoznavanju sebe na temu koliko doista živimo svoj život u punini, te kako više možemo živjeti život iz vlastite autentičnosti. Vježbe koje ćemo raditi kroz radionice imaju namjeru da sagledamo gdje smo trenutno u životu sa temama koje su baza osjećaja životnosti, a to su: prepuštenost, užitak, osobna moć, sposobnost za dublji kontakt sa sobom i drugima, te ekspresija onoga što jesmo u sebi – na van. Kroz 5 dana intenziva koristit ćemo razne tehnike i metode iz Integralne tjelesne psihoterapije, te ćemo raditi s ritmom, plesom, kreativnom vizualizacijom, a sve u svrhu:

– jačanja kapaciteta kako bi se mogli nositi s onim što nam dolazi u naš život
– dubljeg afirmiranja onoga što je već dobro u našim životima
– otkrivanja i afirmacije osobnih potencijala
– upijanja osjećaja da smo: viđeni, prihvaćeni, namireni, priznati,…
– razotkrivanja i otpuštanja unutarnjih prepreka koje nas koče da budemo svoji, spontani i autentični
– upijanje osjećaja viđenosti, prihvaćenosti, namirenosti, priznatosti
– razotkrivanje i otpuštanje unutarnjih opstrukcija koje nas koče da budemo svoji, spontani i autentični.

ŠTO ĆEMO RADITI?
Svaki dan radit ćemo nove vježbe i svakim ćemo danom sve više “sjedati” u našu snagu i osjećaj protočnosti. Kombinacijom ekspresivnih tehnika (ples, pokret), introspekcijskih vježbi (kreativna vizualizacija, kolažiranje) približit ćemo se vlastitom autentičnom JA, te ćemo raditi na ekspresiji sebe kroz rad u parovima i u grupi. Tijekom svih 5 dana kreirat ćemo plakat/kolaž vlastitih iskustava i uvida o sebi na svaku od tema koje ćemo prolaziti kroz intenziv. Izrada plakata/kolaža nema zadanu strukturu niti zadani smjer. Plakat je prostor samo za vas u kojem se možete slobodno izraziti i biti kreativni, spontani u ekspresiji vlastitih osjećaja, spoznaja i uvida. Posljednji dan napravit ćemo podržavajući krug gdje će svaki sudionik/sudionica intenziva uz pomoć plakata/kolaža, ako želi, imati priliku ispričati vlastitu priču o sebi i svojim spoznajama tijekom intenziva. Cilj ove vježbe je još više učvrstiti osjećaj sebe i dobiti podršku i zrcaljenje drugih iz grupe.

Intenziv vode: Maja Dajčer, Maja Prebeg i asistenti
Cijena intenziva: 375 EUR + troškovi smještaja

22.06. 23.06. 24.06. 25.06. 26.06. 27.06. 28.06.
info susret 20 h  9.30-
14.30
15-20 9.30-14.30 15-20  9.30-
14.30
slob.dan

“Kontakt je susret s drugom osobom, a kvaliteta naših kontakata direktno određuje količinu zadovoljstva u našim životima.”
Naša rana iskustva određuju naše nesvjesno funkcioniranje u svakodnevnom životu, pa tako i naš kapacitet za kontakt. Vođeni čežnjom da se povežemo s drugima, često se guramo u kontakte koji su površni, stresni ili za nas povrjeđujući. Često smo spremni na prilagođavanje, kompromise, pa čak i izdaju sebe samih, kako bismo ostali u kontaktu.

Kontakt je istovremeno mjesto “punjenja naših baterija” (zadovoljenje naših potreba da se osjećamo sigurno, da budemo viđeni i da pripadamo), mjesto emocionalne regulacije i povezivanja s drugima, a za neke od nas kontakt je bolno mjesto gdje nosimo povrede i emocionalne rane. Biti u kontaktu prvenstveno znači osjećati sebe, biti svoji “otvoreni”, te da takvi možemo ulaziti u ispunjujuće odnose s drugima. Što više možemo biti u kontaktu sa samim sobom, to nam se više širi kapacitet za ostvarivanja iskrenog i dubokog kontakta s drugima.
Danas u odrasloj dobi, način na koji ulazimo u kontakt s drugima priča nam neispričanu priču našeg djetinjstva – našeg najranijeg perioda kojeg se često i ne sjećamo. Govori nam o tome koliko imamo sebe i koliko se u susretu s drugima možemo osjetiti sigurno i dobrodošlo. Govori nam i o našoj unutarnjoj borbi da se povežemo s drugima, a da u tom procesu ne izgubimo sebe. Kapacitet za kontakt sa sobom i drugima je nešto što se gradi s vremenom – isprva u sigurnom naručju roditelja/skrbnika, kroz bliskost, ljubav i prihvaćanje, a kasnije u odrasloj dobi, kroz siguran i iscjeljujući kontakt s drugima. Kroz intenziv istraživat ćemo naš kapacitet za kontakt, kao i prepreke koje nam stoje na putu da u njima budemo autentični i svoji.

ŠTO ĆEMO RADITI?
Kroz niz pomno osmišljenih psihodinamičkih vježbi stvarat ćemo siguran i podržavajuć prostor kako bi mogli istraživati sebe u kontaktu s drugima. Cilj ovog intenziva je dobiti prostor za iscjeljenje vlastitih emocionalnih rana na ovu temu. Kroz intenziv radit ćemo na osjećaju dublje povezanosti sa sobom, drugim ljudima i u konačnici sa svijetom. Osim raznih vježbi u parovima i grupi, tijekom intenziva pustit ćemo i da nas glazba pokrene u ples i pokret kako bi tijelom izrazili sve ono ne-verbalno što je u nama, više se povezali sa sobom i postali više “svoji”.
Intenziv vode: Marija Meter, Vjekoslav Crnojevac i asistenti

22.06. 23.06. 24.06. 25.06. 26.06. 27.06. 28.06.
info susret 20h 15-20 9.30-14.30 15-20 9.30-14.30 15-20 slob.dan

Na ovom intenzivu očekuje vas kombinacija grupnog i procesnog rada, u sigurnom i podržavajućem okruženju grupe i grupne dinamike

Na somatskoj (tjelesnoj) razini istraživat ćemo kako je utjelovljena vaša životna povijest. Kakve resurse donosite sa sobom i koja biste područja svog života željeli promijeniti na bolje? Kako možemo od stanja “freeza” doći do stanja vitalnosti i prepuštenosti u našim životima?

“Kroz građenje sigurne grupne dinamike, cilj mi je u podržavajućem i poticajnom okruženju grupe raditi sa osobama na individualan način kako bi lakše došli u kontakt s autentičnim dijelom sebe, te kako bi lakše oslobodili napetost tjelesnog tkiva i svojih potisnutih emocija.”

Kroz relacijske odnose unutar sigurne grupe, namjera mi je podržati promjenu starih obrazaca koji nam više ne služe, kako bi ostavili novi prostor u nama koji možemo više ispuniti autentičnijom verijom sebe. 

Ovaj intenziv je poziv na istraživanje potencijala unutar vas za vaš dublji osobni rast i razvoj.

 

Voditelj: Olaf Trapp

Intenziv će biti na engleskom jeziku bez prijevoda
Cijena intenziva: 680€ 

22.06. 23.06. 24.06 25.06. 26.06. 27.06. 28.06.2023
info susret 20h 9.30-14.30 15-20 9.30-14.30 15-20  9.30-14.30 slob.dan

Znate li se zauzeti za sebe, reći što želite a što ne želite? Da li primjećujete kada vam netko prelazi granice? Da li, osim što primijetite, nešto i poduzmete? Da li možete pokazati kako se osjećate i na koji način bi vam odgovaralo da se poštuju vaše granice?
Granica je rub ili crta na kojoj se susreću dvije različite energije – naša energija i energija svijeta oko nas. Ta crta može biti mjesto susreta ili mjesto razdvajanja. Naša prva granica je postavljena pri rođenju, kada iz jedinstva s majkom bivamo rođeni i time nužno odvojeni od nje kako bismo postali individua za sebe. Granice su važan dio naše osobnosti, a postavljamo ih na fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou.

Ako mi ne prepoznajemo vlastite granice i ne poštujemo ih, kako možemo očekivati to od drugih? U svakodnevici često dolazi do nesporazuma baš zbog naših očekivanja da će druga strana prepoznati što nama odgovara ili ne odgovora, da će se drugi ljudi sukladno tome odnositi prema nama, te da će napokon naš odnos postati bolji. Nažalost, u praksi se to ne događa tako lako. Sve dok mi ne naučimo postaviti zdravu granicu tuđa ponašanja će za nas biti preinvazivna, povređujuća i imat ćemo stalno dojam da se ne poštuje naša osobnost, želje i potrebe.
U postavljanju granica često nas koči vlastito uvjerenje da nismo dovoljno dobri ili vrijedni, te vlastiti strah da će nas drugi ljudi odbaciti i da ćemo ostati sami.
Taj strah je najčešće neutemeljen i nakon kraće nelagode, većini ljudi će postavljanje granica zapravo olakšati interakcije i odnose s drugima.

ŠTO ĆEMO RADITI?
Kroz iskustvene radionice, te rad u grupi i u parovima istraživati ĆEMO naše tjelesne granice – uglavnom narušene zbog premalo ili previše dodira; emotivne granice – sposobnost razlikovanja vlastitih od tuđih osjećaja; mentalne granice – sposobnost i sloboda da držimo vlastito mišljenje; te duhovne granice – sposobnost i sloboda da se držimo vlastitih vjerovanja i svjetonazora. Kroz razne vježbe iz integralne tjelesne psihoterapije proučavat ćemo svoje i tuđe granice kako bismo osvijestili i ojačali sve ono što nam je bitno, a što određuje naš osjećaj identiteta. Intenziv
Intenziv vode: Nikica Stezinar i Ljerka Zorić

29.06. 30.06. 01.07. 02.07. 03.07. 04.07. 05.07.
info susret 20h 15-20 9.30-14.30 15-20 9.30-14.30 15-20 slobodan dan

LJETNI INTENZIV – ISTRAŽIVANJE SEKSUALNOSTI

Seksualnost je iskustvo tijela, osjetila, kontakta i povezivanja. (Anodea Judith)
Što vam prvo pada na pamet kada pročitate naslov?
Da li vas privlači?
Osjećate li pozitivno uzbuđenje i jedva čekate nastaviti čitati?
Ili vas odbija, osjećate li stiskanje u tijelu?
Seksualnost je primarna ljudska potreba. Neodvojiva je od drugih aspekata života, a uključuje psihološku, tjelesnu, fiziološku, socijalnu, emocionalnu, kulturalnu i etičku dimenziju spola i roda. Utječe na naše misli, osjećaje, aktivnosti i interakcije.
Zašto onda sama riječ “seksualnost”, u nama izaziva pokretanje različitih emocije, od ugodnih do neugodnih?
Zašto nam je često teško otvoreno pričati o seksualnosti? Što nam sve stoji na putu slobode u seksualnosti?
Priča o našoj seksualnosti priča je o osjećaju sigurnosti. O udobnosti u vlastitom tijelu, prepoznavanju impulsa, sigurnim vezivanjem u odnosima, jasnim granicama i prihvaćanjem sebe. Puno je šira od samog seksualnog čina, ona je ekspresija životne sile. Da bi taj prostor otvorili, trebamo pogledati u sve ono što ga sputava i napraviti iskorak iz starog u novo.
Kažu da je mozak naš najveći seksualni organ. Većina priče naše seksualnosti se odvija tamo. Naše misli, naša mašta, percepcija svijeta oko nas, signali koje šaljemo tijelu. Na žalost, naša podsvijest je često glasnija od svjesnog dijela. Jednom kad prestanemo stiskati naša tijela i potiskivati emocije, možemo otkriti ogromnu količinu energije koja nam je dostupna. Postavlja se pitanje – šta sada sa njom? Kamo ju usmjeriti i iskoristiti za ono čemu je i namijenjena? Kako uživati u njoj?

Seksualna energija samo je jedan oblik životne energije. Trebala bi nesmetano teći kroz nas, dozvoljavati nam da pratimo impulse i otvorimo tijelo prema užitku i zadovoljstvu u životu. Na žalost naše tijelo često koristimo na potpuno suprotan način, da bi ju stisnuli, potisnuli, zarobili, ne-živjeli. Na tom putu otvaranja prepreka su nam razna uvjerenja.
O tome kakvi trebamo biti, kako trebamo izgledati, imamo li pravo na užitak i sreću?
Kakav moj partner treba biti, zaslužujemo li, vrijedimo li?
Smijemo li dozvoliti sebi užitak i biti viđeni u njemu?

Kao odgovor na ta uvjerenja, nesvjesno stišćemo tijelo, kočimo protok energije da bi izbjegli osjećaj straha, krivnje ili srama.
Strah da ćemo biti odbačeni, da će boljeti.
Krivnju koja govori o nevrijednosti.
Sram koji kaže da sa mnom nešto ne valja.

Kočimo sebe da ne bi dotakli agresiju, snagu, bol, tugu. Kočimo impulse koji nisu bili prihvaćeni. Ne želimo osjetiti potrebe, previše je boljelo kad nisu bile zadovoljene. Smanjujemo sebe: Bili smo previše pa se sad zadovoljavam sa premalo. Nismo osjetili dovoljno sigurnosti u primarnom vezivanju, pa je sad anksiozno tražimo kroz iskrivljene obrasce ili izbjegavamo bliski kontakt kroz fenomenalne izgovore.
Seksualnost nije priča o seksu. On je samo vrh ledene sante koja vri iz mora. Puno veća priča se odvija dublje u nama.
Da li želite zaroniti sa nama u taj prostor na jedan drugačiji način, u sigurnom okruženju, podržani energijom grupe i zajedničke namjere?
Istraživanje seksualnosti je namijenjeno svima koji žele u sigurnom okruženju upoznati vlastite prepreke, unutarnje obrasce, uvjerenja koja nosim, i otvarati pitanja:
– tko sam ja kao seksualno biće?
– koji je moj način izražavanja u seksualnosti?
– što meni stvarno paše?
– što želim od seksualnosti?
– što želim od partnera?

Istraživanje seksualnosti je namijenjeno onima koji žele preuzeti odgovornost za vlastitu seksualnost. Uvjeti za sudjelovanje na intenzivu su završene 3 godine OR-a i odrađen barem jedan ljetni intenziv.
Kroz niz pomno osmišljenih psihodinamičkih vježbi istraživati ćemo vlastite prostore sigurnosti, intimnosti, kapaciteta za emocije, užitka i seksualnosti. Dozvolit ćemo da nas glazba povede kroz pokret, dah i glas. Raditi ćemo udobno odjeveni, i uz puno pažnje prema vlastitim granicama. Cilj ovog intenziva je dobiti siguran prostor da možemo napraviti slijedeći korak u iscjeljenje emocionalnih rana i iskrivljenih obrazaca seksualnosti.
Voditeljice: Marija Meter i Ivana Preglej s asistentima

Intenziv vodi: Marija Meter i Ivana Preglej

29.06. 30.06. 01.07. 02.07. 03.07. 04.07. 05.07.
info susret 20h 9.30-
14.30
15-20 9.30-
14.30
15-20 9.30-
14.30
slob.dan

 

LJETNI INTENZIV – EXPRESSIVE ARTS THERAPY

Exprerssive Arts Therapy vodi dr. Avi Goren-Barom – certificiranii klinički i edukacijski psiholog, terapeut i osnivač Ekspresivne Art Terapije, Jungian Coach, supervizor individualnih i organizacijskih trenera, autor i učitelj.
S više od 40 godina iskustva kao klinički psiholog, Avi je osnivač i Jungian Coaching metode, koja sjedinjuje dubinske psihološke principe Carla Junga s praktičnim pristupom coachinga.

Kroz ovaj intenziv Avi će vas provesti kroz tehnike i vještine iz Ekspresivne Art Terapije koja je duboko transformacijska terapija temeljena na humanističkim, psihodinamskim i egzistencijalnim pravcima. Korištenjem umjetničkog izražavanja, pokreta, plesa, rada s grupom i individualno, polaznici će imati priliku istražiti svoj unutarnji svijet, izraziti svoje emocije, te otkriti potisnute dijelove sebe. Intenziv će biti vođen na engleskom jeziku, bez mogućnosti prijevoda!

Voditelj: Dr. Avi Goren-Bar

29.06. 30.06. 01.07. 02.07. 03.07. 04.07. 05.07.
info susret 20h 15-20 9.30-
14.30
15-20 9.30-
14.30
9.30-
14.30
slob.dan

 

Na ovom intenzivu istraživat ćemo stanja stagnacije i protoka u našem životu.

Stagnacija je dio u nama koji nas spriječava da rastemo. To je onaj dio koji kaže ne promjenama, ne protoku, ne životu.

Kako možemo riješiti emocionalne blokade?
Kako se možemo osloboditi negativne slike o sebi i otvoriti svoja srca za samoprihvaćanje i ljubav prema sebi?
Kako možemo doći u stvarnost sadašnjosti, naučiti vjerovati životu i predati se?

Tok /protok se može promatrati kao intenzivan trenutak u životu u kojem doživljavamo sreću. U stanju svijesti toka je onaj tko je potpuno zaokupljen svojom aktivnošću, potpuno je ovdje i sada i ima osjećaj da je sve u redu. To stanje bi mogli nazvati potpunim jedinstvom sa sobom i svijetom.

Kroz intenziv ćemo istražiti:
Koje želje svog srca i životne ciljeve još želim ostvariti?
Što je to što me drži podalje od tog cilja?
Što zapravo želim promijeniti?

Na koji način ćemo raditi?
Kroz ovaj intenziv ispreplitat ćemo elemente iz tjelesne i Gestalt psihoterapije – stizat ćemo u tijelo kroz puno plesa i tjelesnog rada, koristit ćemo metode iz likovne terapije (crtanje), kreativne vizualizacije, tehnike rada na micanju opstrukcija kao i procesni rad kada će to biti potrebno.
Ideja mi je da koristeći grupnu dinamiku i podršku grupe osvijestimo što se zbiva kada otpustimo otpor i kako se prepustiti osjećaju protoka unutar sebe.

Namjera mi je podržati i dopustiti protok u svakome od vas, podržati vas u promijeni stava vezano uz povjerenje u život i to na način da prepuštenost postane spontani čin.
Postavit ćemo temelje za razvijanje nove i drugačije vizije i doživljaja samoga sebe.
Dobrodošli!

Walid

 

Voditelj: Walid Daw 

Intenziv će biti na engleskom jeziku bez prijevoda
Cijena intenziva: 680€ 

29.06. 30.06. 01.07 02.07. 03.07. 04.07. 05.07.2023
info susret 20h 9.30-14.30 15-20 9.30-14.30 15-20  9.30-14.30 slob.dan

Pozivamo vas da ovoga ljeta na siguran način, uz nježno vodstvo i podršku, istražite dubine svog postojanja. Zaronite u neka mjesta u sebi za koja jasno osjećate da su prisutna, ali ih još niste imali prilike istražiti.

Prvi dan intenziva krećemo s tjelesnim aspektom našeg bića; istražujemo granice i kontakt, te kako plivamo u odnosima. Posvećujemo se istraživanju koliko smo u kontaktu s vlastitim tijelom, senzacijama i impulsima u njemu. Dati ćemo prostora našem srcu, osjetiti kako je ono. Kakav je odnos koji imamo s nama samima, s drugima oko nas, sa svijetom? Je li srce otvoreno i spremno za kontakt ili je zatvoreno u strahu?

Drugi dan nježno širimo temu u područja emocija i energetske aspekte našeg postojanja. Što radimo kad se pokrene emocija, gdje ulažemo našu energiju, kako je koristimo? Kreirat ćemo prostor u kojem ćemo imati priliku sagledati koliko prepoznajemo, dopuštamo i propuštamo vlastite emocije.

Treći dan zaranjamo dublje – točno onoliko koliko je svakome od vas u redu – i sa sigurne udaljenosti promotriti strahove, sram, krivnju, uvjerenja koja nosimo kroz život. Sve to s namjerom da ih osvijetlimo, kako te dubine koje nosimo u sebi ne bi više bile tako “strašne”. Sagledat ćemo i gdje je naša osobna moć, koliko smo u dodiru s njom i jesmo li uopće ikada imali priliku povezati se s njom te što nam treba da ju danas živimo.

Tako osvježeni spremni smo napraviti korak dublje četvrti dan: do svoje srži, svrhe, prihvaćanja sebe. Kroz pokret i vizualizaciju, sagledavat ćemo koliko smo slobodni u izražavanju sebe, svojih ideja i kreacija? Koliko smo spremni pustiti da se čuje i naš glas? Koliko osjećamo povezanost sa svijetom i da smo dio njega, dio nečeg većeg?

Posljednji, peti dan intenziva namijenjen je dovršavanju naše potrage za skrivenim blagom unutar nas, prepuštanju valovima užitka, zadovoljstva, veselja, senzualnosti.

Ako je nešto u vama zatitralo čitajući ovu najavu, možda vam to nešto poručuje kako ste spremni zaroniti i otkriti koje sve ljepote krijete u sebi.

Kroz niz pomno osmišljenih psihodinamičkih vježbi istraživat ćemo vlastite prostore sigurnosti, kontakta, kapaciteta za emocije. Dozvolit ćemo da nas glazba povede kroz pokret, dah i glas. Radimo udobno odjeveni, i uz puno pažnje prema vlastitim granicama. Cilj ovog intenziva je dobiti siguran prostor da možemo napraviti korak dalje u iscjeljenju emocionalnih rana i iskrivljenih obrazaca.

Voditelji:  Ivana Preglej i Dario Polančec s asistentima

Cijena intenziva: 375 EUR + troškovi smještaja

6.07. 07.07. 08.07 09.07. 10.07. 11.07. 12.07.2023
info susret 20h 15-20 9.30-14.30 15-20 9.30-14.30 15-20 slob.dan

LJETNI INTENZIV – UŽITAK I ISPUNJENJE

“Osnovna prepreka na putu do našeg užitka i ispunjenja je naš najveći strah – strah od života.”


Jeste li se ikada našli u trenutku kada se bojite udahnuti život punim plućima? Kada ste nadomak obilja koje vam život nudi, a ne znate točno što biste s njim?

Nažalost naš najveći paradoks je taj da iako duboko čeznemo za stanjem užitka i ispunjenja, u isto vrijeme ga se bojimo prihvatiti i prepustiti mu se.

Cilj je osvijestiti kakva to uvjerenja nosimo o užitku i ispunjenju? Kako je to kada sam dobro/kada mi je dobro?

Da li je naša životna energija bila podržana ili sputavana u mojoj obitelji? Kada i kako smo našu energiju počeli usmjeravati prema strahu, osjećaju srama i krivnje? Kada se pojavila tuga umjesto užitka i ispunjenja, te kako smo se odvojili od osjećanja onih finih senzacija u našem tijelu koje nam stvaraju osjećaj ugode?

Kroz 5 dana intenziva istraživat ćemo što je to što nas ispunjava i donosi osjećaj užitka i to tako da uključimo sva naša osjetila: taktilnu percepciju, osjećaj mirisa i okusa, sluha, vida, kao i energetsku komponentu nas kao bića. Na putu do prihvaćanja onog dobrog u našim životima, prepustit ćemo se našem tijelu da nas vodi do mjesta gdje prihvaćamo sebe i druge baš takvima kakvi jesmo.
Kroz osvještavanje i osjećaj sigurnosti polako ćemo unutar sebe graditi prostor za preuzimanje odgovornosti za vlastito ispunjenje, za vlastiti užitak.
Užitak nije jedan, užitak iznova pronalazimo u sebi, kroz druge, na raznim mjestima i u raznim situacijama.

Neki od nas će užitak i ispunjenje pronaći u pogledu na prekrasne prirodne krajolike.
Neki u božanstvenom okusu hrane koju kušamo.
Neki od nas će ga pronaći u zagrljaju bliskih osoba – u osjetu tople i sigurne ruke na našoj ruci, u poznatom mirisu kože osobe do koje nam je stalo.
A neki od nas će užitak pronaći u glazbi, pokretu, plesu ili kroz umjetnost.

Gdje god za vas bili užitak i ispunjenje u ovom trenutku, jedno je sigurno; koliki je naš kapacitet za prihvaćanje „dobrog“ kroz život, toliki će biti i naš kapacitet za užitak.

Intenziv vodi: Jane Kramar, Maja Prebeg i asistenti

6.07. 7.07. 8.07. 9.07. 10.07. 11.07. 12.07.
info susret 20h 9.30-
14.30
15-20 9.30-
14.30
15-20  9.30-
14.30
slob.dan

 

Želim saznati više

Kako bismo vas mogli kontaktirati i pružiti vam sve informacije o ljetnim intenzivima IPD Centra pozivamo vas da nam se bez obaveze javite  na: contact@ipd-center.eu. 

Ili ispunite kratki kontakt obrazac pa ćemo vas mi kontaktirati kako i kada vama odgovara.

SVJEDOČANSTVA

“Prvi put sam se susreo s ovakvim radom , a došao sam (moram priznati J) na nagovor svoje djevojke. Osim što nas je radionica spojila kao par i otvorila nam neku novu dimenziju naše veze, meni osobno je bila izvanredno iskustvo. Po prvi put u životu sam osvijestio koliko toga nosim u sebi i koliko puno toga u životu ne činim jer mislim da nemam na to pravo. Negdje na pola intenziva osjetio sam što znači zapravo ući u stanje osobne moći i osjetiti svoju snagu koja ne ide iz veličine mojih mišića ili moje visine, već iz nekih dubljih dimenzija mene. Hvala još jednom mojoj grupi, bez vas to ne bi bilo to!”

Mario, sudionik intenziva Životnost

“Sjećam se Sonje da je rekla prvi dan da ću možda doživjeti sataraš energije, emocija, što li već. Ne da sam doživjela sataraš, đuveč, ajvar, već sam prohodala, prvi put shvatila što znači to uzemljenje više, i kako ti nitko tada nitko ne može ništa, propustila zrak do trbuha, osjetila da ovaj draft od tijela se možda može ispuniti nečim, ne znam još čime, ali eto, počevši od vas koji ste nas vodili pa do svakog pojedinog člana naše grupe, svakog vašeg pogleda, osjećam da mi to najviše pumpa tu gustu crvenu tekućinu, zasad veoma sramežljivo, ali krenulo je. Postajem ❤️ Hvala vam od srca svima.”

- Maja, polaznica 2. godine Osobnog razvoja

“2017. sam sudjelovala na Životnosti i 2019. na Kontaktu. Prezadovoljna sam intenzivima. Ti intenzivi su nešto najlepše što mi se desilo u životu u smislu rada na sebi. Preporučila bih od srca svima da dodju na Hvar.”

- Ana, polaznica inteziva Kontakt i Životnost

“Od svega što na ovom svijetu prikupljamo i brižljivo čuvamo, meni su najvrednija iskustva, trenuci koji se nižu kroz vječnost i u kojima osjećamo da smo živi, da nas ima, da postojimo. Od svih uvida koje sam na intenzivu dobila najznačajnija su mi dva. Jedan, da pred sebe postavljam nerealno velika očekivanja i da ne želim tako dalje i drugi, da je bez obzira na naše povrede i sva gadna iskustva iz prošlosti, suština, bit svakog od nas ostala netaknuta, čista i cjelovita i da ima potencijal da bude baza iz koje će da se širi energija iscjeljenja.”

- Esma Husika - polaznica inteziva Granice 2019.

“Već niz godina, vodeći inteziv Granice, svjedočimo povezivanju i kreiranju sigurne oaze kao temelja koji nam treba da bi mogli otvoriti svoju ranjivost. Svake godine iznova smo dirnute hrabrošću polaznika da naprave iskorak u novo iskustvo, te time u novu stvarnost, koju dalje mogu prenijeti u život. Iznova i same učimo i osvještavamo vlastite granice koje, zdravo postavljene, donose novu kvalitetu života. Kao da je tih pet dana izdvojeno od ostatka svijeta. Posebna povezanost, osviještavanje, suze, smijeh, čarolija otoka, grupa koja diše nekim svojim ritmom, vuče nas iznova i iznova da otkrivamo radost postavljanja zdravih granica.”

- Voditeljice inteziva Granice: Nikica Steiznar i Ljerka Zorić