CJELOVITI OSOBNI RAZVOJ

IPD PROGRAMI CJELOVITOG OSOBNOG RAZVOJA

Zbog čega smo vodeći?

  • Najviše polaznika i najveći tim voditelja
  • Vlastiti uređeni i opremljeni prostori
  • Strukturirani programi s teorijskim dijelom u vidu uvijek dostupnih video predavanja
  • Automatizirana digitalna evidencija aktivnosti polaznika
  • Razrađen sustav mentorske podrške polaznika
  • Program uživo u manjim grupama u IPD centrima u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Splitu, Rijeci i Podgorici
  • Hibrid program online+uživo (e-RAR i e-OR) za cijeli svijet

MOĆ UNUTARNJE PROMJENE

U svakom čovjeku postoji težnja i potreba da budemo sretniji i ispunjeniji, ali nesvjesno mislimo da se mora prvo promijeniti nešto vani oko nas, što nas drži u poziciji nemoći i ovisnosti. Kada shvatimo da se stvarna promjena na bolje postiže promjenom na unutra, kroz naš (osobni) razvoj i daljnje sazrijevanje konačno smo na pravom putu.

POTREBA DA BUDEMO STVARNI I PRIHVAĆENI KAKVI STVARNO JESMO

Svi u sebi nosimo potrebu za širenjem i realizacijom onoga što u sebi istinski jesmo i da budemo poznavani, viđeni, priznati i prihvaćeni onakvi kakvi u sebi stvarno i jesmo. Nosimo u sebi potencijal za daljnji rast i ”popravljanje” onih dimenzija sebe i svog funkcioniranja kojima nismo zadovoljni, ali najčešće ni ne znamo da se to doista i može. Uobičajeno je da nosimo strah da se otvorimo pred drugima, jer što ako nas vide kakvi ”stvarno jesmo”?

NADVLADAVANJE OTPORA

Upravo će sposobnost da se oduprem vlastitim otporima i strahovima te da ih vidimo i osvijestimo presuditi da li ćemo i dalje ostati zarobljenici svog nesvjesnog i odživjeti svoj život bez realizacije svojih potencijala….ili ćemo konačno početi raditi na sebi u cilju vlastitog širenja, realizacije Sebe, bolje emocionalne regulacije, otpuštanja strahova, oslobođenja onoga što jesam, ostvarivanja većeg mira i životnosti u sebi. To je ono što se događa kroz cjeloviti osobni razvoj, a što je ujedno i ključan preduvjet za biti dobar terapeut ITP-a.

KAKO POČETI

Kao vodeća institucija za osobni razvoj i edukaciju iz tjelesne psihoterapije već više od desetljeća razvijamo i provodimo transformativne programe cjelovitog osobnog razvoja (Integral Personal Developoment – IPD) koje su do sada prošle tisuće naših polaznika, a koji su ujedno i temeljni dio treninga za terapeute Integralne tjelesne psihoterapije. Uz redovne strukturirane programe koji su koncipirani u više stupnjeva postoje i fakultativni programi radionica i intenziva što naš sustav čini kompleksnim, ali se time dobiva velika pogodnost da svatko napreduje svojim osobnim ritmom shodno svojim kapacitetima i mogućnostima. Kvalitetan rad na sebi zahtijeva otkrivanje dijelova sebe koji su branjeni nesvjesnim obrambenim mehanizmima što podrazumijeva višegodišnji rad i angažman, ali su rezultati vrijedni svakog truda.

U IPD-u sve počinje dvomjesečnim programom Rani razvoj – utjecaj na život (RAR), nastavlja se s četverogodišnjim Osobnim razvojem (OR) što proširujemo osobnim terapijama i fakultativnim programima, a oni koji to žele i imaju kapacitet mogu u konačnici postati psihoterapeuti ITP-a. Klikom na ikone saznaj više.

Button QA-01

RAR – RANI RAZVOJ
– UTJECAJ NA ŽIVOT

Dvomjesečni program za dublje upoznavanje sebe i svog nesvjesnog uma formiranog kroz iskustva i odnose iz ranog perioda.

OR – OSOBNI RAZVOJ
Grupni rad u trajanju od 4 godine koji donosi duboko transformativno iskustvo i osobni rast u svrhu osobnih potreba i terapeutskih kompetencija.

INDIVIDUALNE TERAPIJE
Individualni rad s terapeutom koji prati i podržava osobne procese i pruža siguran odnos u kojem sazrijevamo.

FAKULTATIVNE RADIONICE I INTENZIVI
nam omogućavaju dodatne sadržaje koje možemo prilagoditi svom osobnom tempu rada.