Program Rani razvoj – utjecaj na život (RAR)

Program RAR nas uvodi u početak upoznavanja samoga sebe, važnosti iskustava i odnosa iz ranog perioda koji su nas formirali i omogućava nam da počnemo graditi sliku o tome zašto smo takvi kakvi jesmo. RAR nam daje razumijevanje univerzalnih prirodnih razvojnih procesa koji se odvijaju u ranom periodu i koji su preduvjet cjelovitog psihološkog, emocionalnog, socijalnog i intelektualnog razvoja osobe. Posebno osmišljene vježbe na iskustvenim radionicama i na interaktivnim predavanjima nam otkrivaju priču o nama i našim iskustvima u ranom formativnom periodu. Svjedočeći tuđim iskustvima i povezivanjem sa svojom implicitnom memorijom postaje nam jasno kako smo to prošli u ranom periodu, kako nas je to odredilo i zašto tako funkcioniramo u životu te kako možemo dalje mijenjati one aspekte svog funkcioniranja i osjećanja kojima smo nezadovoljni.

introspekcija

Program se temelji na teoretskoj podlozi Video programa Roditeljstvo i rani razvoj (RIRR) koji se prati paralelno tako da su određena video predavanja osnova za praćenje interaktivnih predavanja Tomislava Kuljiša, a na koja se nastavljaju u Zagrebu, Rijeci i Beogradu iskustvene radionice. Sve osim iskustvenih radionica se može upisati i pratiti preko interneta u vidu Video + Live stream programa RAR.

Kome je namijenjen RAR?

Rani razvoj – utjecaj na život (RAR) je namijenjen svima psihološki zdravim osobama koji žele bolje upoznati sebe, početi preuzimati odgovornost za svoj život te su spremni i voljni aktivno poraditi na mijenjaju i otklanjanju onih aspekata svog funkcioniranja koji nas inhibiraju da možemo bolje i više u životu, da nekako ne živimo punim plućima, ili da možda povrjeđujemo druge svojom suzdržanošću ili hladnoćom.

Uobičajena nezadovoljstva vlastitim funkcioniranjem:

djetinjstvo vs. odraslost
 • problemi u partnerskim odnosima
 • osjećaj nesigurnosti i nevrjednosti
 • nepovjerenje u sebe i život
 • nemanje sebe, nesposobnost da se zauzmemo za sebe
 • depresivnost
 • ovisnosti raznog tipa
 • nedostatak roditeljske kompetencije
 • nesposobnost za proradu snažnijih emocija
 • slab kontakt s emocijama
 • preplavljivanje emocijama
 • anksioznost
 • napadaji panike
 • nemanje unutarnje motivacije i nemanje želja
 • nedostatak životnosti
 • i slično

U osnovi su to samo neke od niza posljedica rane razvojne traume kod normalnih, zdravih odraslih ljudi pa stoga kroz program Rani razvoj – utjecaj na život idemo upoznati dublje stvarne razloge tih problema, sagledati kako su nastali i dobiti ideju kako možemo na tome raditi dalje. Naravno, ne moramo imati ove nabrojane teme u životu da bismo mogli upisati RAR, Program je namijenjen psihološki zdravim osobama koje žele raditi na daljnjem emocionalnom i psihološkom sazrijevanju i radu na dubljem kontaktu sa stvarnim sobom, onim Ja kojeg se u literaturi naziva Selfom, Jastvom, Sebstvom i sl.

RAR mogu upisati svi koji imaju kapacitet pogledati u sebe između dvadesetih i pedesetih godina starosti.

Teoretska podloga Programa RAR je Video program RIRR

Video program Roditeljstvo i rani razvoj (RIRR), autora Tomislava Kuljiša se sastoji od 10 snimljenih dvoipolsatnih video predavanja koja su osnova za praćenje interaktivnih predavanja. Prije svakog interaktivnog predavanja potrebno je pogledati određeno video predavanje čime dobivamo razumijevanje tematike koja se onda dublje obrađuje kroz interaktivno predavanje. Program RIRR je također podloga i za program Roditeljstvo 0-6 u Centru Prirodno roditeljstvo i oni koji iz programa R. 0-6 ulaze u RAR ne plaćaju ponovo Video RIRR nego samo nadoplatu.

RAR je ujedno i uvod i preduvjet za upis četverogodišnjeg programa Osobni razvoj koji počinje svake jeseni u Zagrebu, Beogradu i Rijeci.

IPD_Roditeljsto_i_rani_razvoj_Video

Rani razvoj - utjecaj na život

pogledaj mogućnosti upisa programa


Upiši program